Autor Téma: Občasné vypadávání obrazu/zvuku u DVB-T v Praze  (Přečteno 3131 krát)

Mi. Chal.

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Občasné vypadávání obrazu/zvuku u DVB-T v Praze
« kdy: 06. 08. 2014, 19:04:22 »
Zdravím,

posledních pár dní mi začal občasně vypadávat zvuk a obraz u TV. Je to prutová anténa, ale dřív s tím problémy nebyly. Projevuje se to tak, že to třeba 20sec až minutu přehrává normálně, pak se to tak na vteřinu zasekne a pak hraje normálně dál. Nějaký nápad, čím by to mohlo být? Dělá to asi u všech kanálů.

díky

Reklama

• Stálý člen

Alex Gaga

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Občasné vypadávání obrazu/zvuku u DVB-T v Praze
« Odpověď #1 kdy: 06. 08. 2014, 19:10:08 »
Nápadů (čím by to mohlo být) je hodně, ale řešením nejspíš bude kvalitní anténní systém a ne nějaký pokojový nesmysl, který chytá všechno možné, ale obvykle jenom to požadované ne...

Pamětník

• Profík
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 06. 08. 2014, 19:29:27 »
Hlavní charakteristikou prutové antény je to, že je všesměrová a má minimální zisk. Jak jde čas, poměry v éteru se mění a i tato neanténa na to může různě reagovat. Vliv na ní mají jak změny venku, tak i přímo v bytě. Třeba i jen nepatrné, třeba Vámi nepostřehnutelné. Lepší anténa a její vhodná montáž, by problém mohla vyřešit.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Vladimír Dráb

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 06. 08. 2014, 20:43:27 »
Nebo zahlcení LTE, Bez měření těžko radit. Možná někde půjčit pokojovku s odladěným LTE a pokud nepomůže je to nejspíš práce pro někoho z nás. :)

J T

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 07. 08. 2014, 14:00:50 »
Obecně tyhle prutovky, pokojovky (i se zesilovačem) a podobné výrobky jsou vždy pouze náhradní či provizorní neplnohodnotné řešení a s tím je nutné k nim přistupovat. Správná TV anténa je vždy klasická venkovní, pokud možno směrová na požadovaný vysílač, s co největším vlastním ziskem (bez zesilovače), umístěna co nejvýše, co nejdále od zdrojů možného rušení a kovových předmětů vůbec, řádně uzemněná, s co nejkratším svodem. Konkrétní provedení těchto obecných požadavků pak závisí na místních individuálních možnostech.

Reklama

• Stálý člen

Tommiq

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 08. 08. 2014, 10:16:29 »
Správná TV anténa je vždy klasická venkovní, pokud možno směrová na požadovaný vysílač, s co největším vlastním ziskem (bez zesilovače), umístěna co nejvýše, co nejdále od zdrojů možného rušení a kovových předmětů vůbec, řádně uzemněná, s co nejkratším svodem. Konkrétní provedení těchto obecných požadavků pak závisí na místních individuálních možnostech.
Když už jsme u toho, tak bych se chtěl zeptat, zda je nutné uzemňovat anténu, kterou mám ne na střeše, ale na držáku venku za oknem. Ještě jsem to v tomto případě nikde neviděl, a ani mě nenapadá, jak by to šlo v tomto případě provést. Od svodu z hromosvodu je to daleko a je to v posledním patře nahoře.
Děkuji

Alex Gaga

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 08. 08. 2014, 12:37:05 »
Není to nutné.