reklama

Autor Téma: RS15.  (Přečteno 3308 krát)

MiPo77

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 73
    • Zobrazit profil
    • E-mail
RS15.
« kdy: 05. 08. 2014, 21:33:04 »
Zdravím,
dnes jsem narazil na tento dokument:
http://www.ctu.cz/cs/download/digitalni_vysilani/kapacita_regionalni_sit-15_vladimir_bily_03_02_2014.pdf
a následně i na tuto www stránku:
http://www.antenybily.cz/
Pokud tomu správně rozumím, RS15 vysílá, byť prozatím jen s jednou testovací SD pozicí.
Může někdo potvrdit, že tomu tak opravdu je?
Dík.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 531
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS15.
« Odpověď #1 kdy: 06. 08. 2014, 16:32:16 »
Ano RS 15 už od 1.2 2014 vysílá TEST SD.Na tomto webu o tom nebyla do dneška žádná zmínka.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:RS15.
« Odpověď #2 kdy: 06. 08. 2014, 17:22:27 »
To je pane Vítku zcela jednoduché. Regionálních sítí a programů už je po republice rozesetých tolik, že podle mě absolutně nikdo nemá přehled o tom, co se v těchto muxech vysílá. Od toho tedy máme vás, čtenáře. Po půl roce o spuštění o tom psát, je ale trošku pozdě. Leckdy (a ono to platí u většiny regionálních sítí) není snaha provozovatelů novinky vůbec komunikovat...
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Geofyzik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 136
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS15.
« Odpověď #3 kdy: 06. 08. 2014, 18:32:21 »
Měly by se ty RS-ky nějak přetřídit, aby v tom nebyl takový binec.
A RS 7 a 8 přejmenovat na normální  MUXy.


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS15.
« Odpověď #4 kdy: 06. 08. 2014, 18:36:53 »
Těch RS, kde není mnoho informací, přece zase tolik není. O převážné většině sítí toho lze zjistit dost jak z veřejných zdrojů, tak přímo od provozovatelů.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Geofyzik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 136
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS15.
« Odpověď #5 kdy: 06. 08. 2014, 19:32:04 »
Tady jde spíše o to,  že již podle názvu by měly  ty RS obsluhovat vždy určitý region, a ne všechny případně všechna krajská města.
Proto ještě jednou- RS 7 a 8 přejmenovat pro přehled na MUX 5 a 6.
Jinak proti jednotlivým RS-kám samo nic nemám.


Airtime

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS15.
« Odpověď #6 kdy: 06. 08. 2014, 21:14:52 »
Ano, informace za stránek antenybily.cz jsou aktuální. A jako jeden z mála provozovatelů nemám problém uvádět veškeré možné informace. MUX RS15 je připravený pro městský infokanál a jakmile začne ostré vysílání, budou stránky aktualizovány a budou též informována média.

Vladimír Bílý


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 188
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS15.
« Odpověď #7 kdy: 06. 08. 2014, 21:26:53 »
Je chvályhodné, že se někdo ujme vysílání místního infokanálu a případně doplní lokální multiplex o programy, které se v dané lokalitě nedají běžně přijímat. Kdo jste nikdy nebyl v Adamově, tak to je hluboké údolí uprostřed lesů, kde středem protéká řeka a jede vlak. 
Jako informace dobrý, ale jsou vážnější témata, třeba absence signálu RS8 z Děvína na mikulovsku, břeclavsku a hodonínsku. Tím se přesouvám na jiné vlákno.   
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


Dolinak

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 177
    • Zobrazit profil
Re:RS15.
« Odpověď #8 kdy: 06. 08. 2014, 23:09:29 »
Jenom bych k webu http://www.antenybily.cz/ doplnil, že se jedná o kanál 32.
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!


 

reklama