Autor Téma: Hybridní vysílání HbbTV na konkrétní stanici restartuje přijímač  (Přečteno 4459 krát)

Lukáš Polák

• Profík
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
Narazil jsem na poměrně kuriózní věc, s níž jsem se ještě nesetkal. Mám satelitní box VU+ Duo, na kterém je k dispozici také HbbTV. U všech stanic funguje bez problémů, ale včera jsem narazil. Na France 24, konkrétně na pozici 19,2, došlo ke spuštění hybridního vysílání, které však přijímač nezpracuje. Po stisknutí červeného tlačítka místo toho dojde k jeho restartu. Setkali jste se s tím už někdy? Pravděpodobně jde o nějakou nekompatibilitu, případně si to vysvětluju tím, že ten jejich portál může být nějak náročný na paměť a přijímač to zkrátka nezvládne.

Z toho vyplývá má druhá otázka: Jde vám HbbTV France 24 spustit?

Díky za info.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

• Stálý člen

pajas2

• Profík
    • Zobrazit profil
Aktualizujte firmware přijímače.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)

Lukáš Polák

• Profík
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
Je sice pravda, že občas se dělají pro fw určité úpravy i v rámci HbbTV, ale doposud fungovalo vše bez problémů včetně poměrně náročných portálů německých stanic. Teď jsem zkoušel France 24 na Hotbirdu a tam sice se mi na displeji objeví nápis "France 24 HbbTV", ale vůbec mi nenaběhne na obrazovce. Firmware používám z loňského července.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Retiree

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
Sice zcela jiná platforma i jiný typ přijímače...
Po stisku F5 naběhne displej s hláškou 404 Not Found. Jaká bývala odezva dříve nevím...
UPC DVB-C, DVB Viewer

micha

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
Sice zcela jiná platforma i jiný typ přijímače...
Po stisku F5 naběhne displej s hláškou 404 Not Found. Jaká bývala odezva dříve nevím...
UPC DVB-C, DVB Viewer
Vypadá to, že deskriptor signalizace HbbTV tam je, ale je prázdný...
LG 32LB580V-ZM * DENON RCD-M39
HTPC (OpenELEC) * NAS

Reklama

• Stálý člen

Lukáš Polák

• Profík
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
Mě by překvapilo, kdyby France 24 vysílala v UPC s HbbTV, ale nemám to jak ověřit. Kabelovku UPC sice mám s téměř full nabídkou, ale klasického hádéčkového Kaona. Televize má sice DVB-C tuner, ale ještě neumí HbbTV. Hybridní vysílání mám pouze přes VU+.

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
Ten problem je uz asi  starsi: http://openpli.org/forums/topic/31976-hbbtv-auf-vu/page-4 a podle toho popisu to opravdu vypada, ze signalizace hbbtv je vysilana, ale s prazdnym nebo pro prijimac necitelnym url.

Lukáš Polák

• Profík
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
Výborně! Konečně konkrétní odpověď  a díky za ni. O tom, že v minulosti nějaké testy probíhaly, vím. Doufám, že s tím ještě něco udělají. Mimochodem, na Hotbirdu se alespoň nic nezobrazí, ale na Astře to rovnou restartuje přijímač...

Retiree

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
Kabel UPC: Před časem jsem hledal výskyt HbbTV ve spektru, výsledek v souboru:

2014-06-15

650 MHz
AIT PID = 7541   ZDF
AIT PID = 7557   ZDF
AIT PID = 7572   ARD, Das Erste,... etc

658 MHz      CT1, CT2, CT24, CT Sport
AIT PID = 182   CT-start