reklama

Autor Téma: LTE na k64  (Přečteno 8287 krát)

Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 447
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:LTE na k64
« Odpověď #15 kdy: 03. 07. 2014, 17:42:19 »
Ach jo! A to máme věřit, my obyčejní, že můžete někomu pomáhat, když nenajdete společnou notu ani mezi sebou, profesionály?  ::)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:LTE na k64
« Odpověď #16 kdy: 03. 07. 2014, 19:33:41 »
Volal jsem včera na Vodafon i na T-mobil. Na Vodafonu mi tvrdili, že staví síť na 900MHz a, že k64 není jejich síť, přitom například v Městečku Trnávce mám signál, který mi právě přichází jako by z BTSky Vodafonu, tak mám pocit, že ti lidé na Vodafonu vůbec netuší, co je to k64. T-mobil mi sice potvrdil, že LTE staví ale, že síť ještě není v provozu. Zkoušel jsem volat na ČTÚ, ale nedovolal jsem se nikomu kompetentnímu, takže opět vím prd! :-)


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:LTE na k64
« Odpověď #17 kdy: 03. 07. 2014, 20:01:52 »
Volal jsem včera na Vodafon i na T-mobil. Na Vodafonu mi tvrdili, že staví síť na 900MHz a, že k64 není jejich síť, přitom například v Městečku Trnávce mám signál, který mi právě přichází jako by z BTSky Vodafonu, tak mám pocit, že ti lidé na Vodafonu vůbec netuší, co je to k64. T-mobil mi sice potvrdil, že LTE staví ale, že síť ještě není v provozu. Zkoušel jsem volat na ČTÚ, ale nedovolal jsem se nikomu kompetentnímu, takže opět vím prd! :-)
SY Městečko Trnávka, stožár pod kopcem Hušák, Vodafone 35681,35682,35683, dle ČTÚ měla být spuštěna LTE 800 dne 19.6.2014
T-Mobile a O2 mají základnovku vedle TV převaděče u zříceniny Cimburk, o této lokalitě se ČTÚ v souvislosti s LTE800 nezmiňuje.
« Poslední změna: 03. 07. 2014, 21:12:53 od Mik Kotanen »


Miroslav Laduna

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 183
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:LTE na k64
« Odpověď #18 kdy: 03. 07. 2014, 20:35:20 »
Vodafone má komerčně spuštěnou síť LTE 900 již řadu měsíců. Šířka pásma je 3 MHz UP a 3 MHz DOWN. Měla by v maximu dosáhnout 15 Mbit/s. Na mapách pokrytí už figurují místa s 800 MHz sítí, jedná se o zkušební provoz.
http://www.vodafone.cz/mapa-pokryti/

T-Mobile zde http://www.t-mobile.cz/web/cz/podpora/mapa-pokryti uvádí komerčně spuštěné lokality LTE 800, jinak má ale po celé republice rozeseté BTS testovacím režimu.

Snad jsem to napsal správně.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 515
    • Zobrazit profil
Re:LTE na k64
« Odpověď #19 kdy: 03. 07. 2014, 23:02:44 »
Volal jsem včera na Vodafon i na T-mobil. Na Vodafonu mi tvrdili, že staví síť na 900MHz a, že k64 není jejich síť, přitom například v Městečku Trnávce mám signál, který mi právě přichází jako by z BTSky Vodafonu, tak mám pocit, že ti lidé na Vodafonu vůbec netuší, co je to k64. T-mobil mi sice potvrdil, že LTE staví ale, že síť ještě není v provozu. Zkoušel jsem volat na ČTÚ, ale nedovolal jsem se nikomu kompetentnímu, takže opět vím prd! :-)
Sam taky neznate LTE kanaly a po nich byste chtel aby znali DVB kanaly? :)
Obzvlast pokud jste volal odpovidacce a ne pokryvaci.  :)
http://www.cnews.cz/t-mobile-spustil-komercni-provoz-lte-na-frekvenci-800-mhz-pokryl-plzensko

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re:LTE na k64
« Odpověď #20 kdy: 03. 07. 2014, 23:17:51 »
Na helpdesk operatoru nelze z hlediska pokryti a technickych otazek absolutne spolehat :) Krasnym prikladem je UPC, ktere ma v jiste obci za Prahou wifi sit a na ni desitky domacnosti, kdyz ti lide volaji na UPC, tak tam nikdo nic nevi a tvrdi jim, ze to neni mozne (take ti lide od nich utikaji).

Jak uz napsal David vyse, jedna se o LTE, zrejme Vodafone. Ty pridely samozrejme sedi, ja v okoli Prahy naskenuji zatim dost silne TMobile (s centralni frekv. 796 MHz) a slabeji O2 (s frekv. 806 MHz).

Vodafone ma vetsinu uzemi pokrytou LTE na 900 MHz, ktera je takovym kompromisem, jede to dost pomalu, ale pokryva to velke uzemi. Realne rychlosti jsou nekde kolem 3-4 Mbit, coz celkem jde.
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:LTE na k64
« Odpověď #21 kdy: 04. 07. 2014, 09:02:56 »
Takže Vám pánové moc děkuji za pomoc při luštění tohoto rébusu. Jak je vidět, tak na Vodafonu opravdu neví jedna ruka co dělá ta druhá. Jsou sice ochotni sdělit cokoliv, ale sami nemají informace. Nicméně je šance, že se jeden hotel v Jeseníkách konečně dočká internetu. :-)


 

reklama