reklama

Autor Téma: skylink v karavanu?  (Přečteno 26170 krát)

Mlaskač Josef

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
skylink v karavanu?
« kdy: 17. 06. 2014, 10:43:47 »
právě jsem dohovořil s podporou na skylinku a nejsem z nich schopen dostat informaci jak dlouho platí kody na kartě. plánuji ji používat v karavanu s tím že v mezidobí bych ji krmil doma v televizi aby nechcípla. nicméně mě trošku zaskočila že prej platí 48 hodin a chodí denně :-(

rád bych poprosil ty co mají nějaké relevantní info jestli je to pravda nebo kecá a chodí každých 48 hodin ale platí třeba týden. případně jaká je další alternativa (zajímají mě pouze české dvb-t ekvivaletní programy, kvůli zprávám atd pohádky ani filmy mě nezajímají).


děkuji pěkně za nakopnutí správným směrem, mj bude mi stačit 54cm parabola nebo mám vzít 65cm, bude mít ten průměr vliv na "nepřesnost" resp nižší snadnost zaměření?
« Poslední změna: 17. 06. 2014, 10:50:23 od Mlaskač Josef »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:skylink v karavanu?
« Odpověď #1 kdy: 17. 06. 2014, 10:46:35 »
48 hodin denně ???  ::) ::) ::)
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 564
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:skylink v karavanu?
« Odpověď #2 kdy: 17. 06. 2014, 11:02:19 »
právě jsem dohovořil s podporou na skylinku a nejsem z nich schopen dostat informaci jak dlouho platí kody na kartě. plánuji ji používat v karavanu s tím že v mezidobí bych ji krmil doma v televizi aby nechcípla. nicméně mě trošku zaskočila že prej platí 48 hodin a chodí denně :-(

rád bych poprosil ty co mají nějaké relevantní info jestli je to pravda nebo kecá a chodí každých 48 hodin ale platí třeba týden. případně jaká je další alternativa (zajímají mě pouze české dvb-t ekvivaletní programy, kvůli zprávám atd pohádky ani filmy mě nezajímají).


děkuji pěkně za nakopnutí správným směrem, mj bude mi stačit 54cm parabola nebo mám vzít 65cm, bude mít ten průměr vliv na "nepřesnost" resp nižší snadnost zaměření?

Když si předplatiš kartu tak ji prdneš bud doma nebo v karavanu do přijímače, jako simku do mobilu, na co to řešit, zaplaceny to maš tak co.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:skylink v karavanu?
« Odpověď #3 kdy: 17. 06. 2014, 11:17:34 »
Impulsy na kartu jsou zasílány co 30 minut. Pokud se tedy karta "zasekne", vloží se do zapnutého sat. příjímače s naladěným programem ČT 1 (nebo STV 1) a nechá se být. Nejpozději do 30 minut pak dochází k obnovení dokódování programů přiřazených té které kartě.
A pokud ojediněle toto "opatření" nepomůže, pak lze použít v zákaznické zóně Skylinku tzv. Reautorizaci. Ale v tomto případě musíte mít přístup internetu.   ;)


amatér Tondach

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 356
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:skylink v karavanu?
« Odpověď #4 kdy: 17. 06. 2014, 11:27:26 »
Ty kódy "chodí" když je karta zasunuta v přijímači a parabola nasměrovaná na pozici 23,5°E. Když se budete přemísťovat a parabola nebude nasměrována na tu družici, tak samozřejmě žádné nepřijme. Po opětovném správném nasměrování a zapnutí přijímače nejlépe na ČT1, by se měly kódy dostat na kartu během několika minut!  ...... na zprávy na ČT24 navíc kódy nepotřebujete, protože tato stanice jde i bez karty!

Pokud jedete do ciziny, tak se moc ve Skylinku nevyptávejte, nebo vám kartu vypnou, neboť ji nesmíte používat mimo území České republiky!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re:skylink v karavanu?
« Odpověď #5 kdy: 17. 06. 2014, 12:35:28 »
Platnost zápisů je deset dní ;)
Loudness War zabijí hudbu!




V. V.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:skylink v karavanu?
« Odpověď #7 kdy: 17. 06. 2014, 14:25:18 »
...z čehož vyplývá, že platnost zápisů rozhodně není uvedených 10 dní, (pravda je 14), pokud v prvních čtrnácti dnech nezapnete satelit vůbec, je třeba ve druhých čtrnácti jej mít zapnutý alespoň 3 minuty.
Pokud jej zapnete v prvních nebo druhých čtrnácti, tak aspoň na 3 min, tím dojde k prodloužení o dalších 14.
Pojede hned, budete tam mít totiž třicetidenní zápis.
Vůbec zápisy neřešte a klidně jeďte. Pokud karta nepojede, jakmile to budete zprovozňovat, počkejte 3 minuty. Pokud to bude za delší dobu, než po třiceti dnech po posledních zápisech, čekejte 30.
Ověřeno na chatě - funguje to spolehlivě.
 A pokud by nejela, zapněte na třeba ČT1 (ne HD), nepřepínejte a počkejte, než se karta sama rozjede. Na HD kanálech chodí méně zápisů.
« Poslední změna: 17. 06. 2014, 14:42:28 od V. V. »


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:skylink v karavanu?
« Odpověď #8 kdy: 17. 06. 2014, 15:00:24 »
Na HD chodí zápisy úplně stejně jako na SD, resp. zápisy chodí na všech TP (to je přesnější formulace). Pouze v minulosti to měl CS Link uděláno tak, že např. na kartě registrované pro CZ nechodily zápisy na TP 12.565H, kde byly jenom SK programy. U Skylinku je tato anomálie naštěstí pryč.


Mlaskač Josef

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:skylink v karavanu?
« Odpověď #9 kdy: 26. 06. 2014, 22:08:01 »
všem díky, nakonec jsem nežekal a risknul to. co mi vrtá hlavou je platnost těch zápisů, nejsou náhodou někde v RAM toho CI modulu a karta je klíč kterou se to seká. Pokud je totiž reciever bez napájení trvá i po 24 hodinach kdy je to bez signálu že se musí třeba dvě minuty čekat než CAM modul pustí stream obrazu jako povolenej (je to nějakej podporovanej za 1050kč).

podle mě se ty klíče nikam nazapisují a prostě dokud jde napájení do CI modulu tak je drží, což asi není můj případ. Pořád lepší než upc kde to trvalo věčnost (asi dáno počtem abonentů).  teď jen zjistit co je a co není volně přístupné, musím 2 měsíce počkat a pak těch 241 tv programů budu muset pořádně pročistit.

zatim jedu na nějakou parabolu co jsem koupilna hraní abyla přidělaná na držáku koše (odpadkového) máte někdo tip na nějakou (cena do 5k) parabolu co je skládací/sklápěcí a zároveň bude nějaká lepší. stejně tak LNB za kilo bude mít asi jiné parametry než za 500 nebo tisíc, jde mi o skutečnou technickou kvalitu tj zisk což mi ulehčí opakovanou instalaci nikoliv nějaké "hifi" parametry (pocitové). stejně tak jestli existují nějaké "víc ziskové" nebo prostě platí vyšší průměr vyšší zis.

dík.


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 913
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:skylink v karavanu?
« Odpověď #10 kdy: 27. 06. 2014, 13:21:33 »
"Zápisy" sú fyzicky na karte. Pokiaľ kartu vytiahnete a dáte do iného prijímača, tak normálne ide ďalej. Ak by boli inde, tak karta vložená do iného prijímača nepôjde a bude čakať na zápisy.

P.S.: v tom odkaze uvedenom vyššie to inak je presne uvedené. Keby ste to čítal tak by ste to vedel - citujem: Součástí  datového toku, který je vysílaný přes satelit, jsou instrukce podmíněného přístupu, které se zapisují na karty. Instrukce se posílají pro jednotlivé karty cyklicky pořád dokola. Jedná se o různé zápisy s různou trvanlivostí a vysílají se v cyklech s různou periodou.
« Poslední změna: 27. 06. 2014, 13:24:46 od Stefan Bukovan »
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 913
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:skylink v karavanu?
« Odpověď #11 kdy: 27. 06. 2014, 13:31:24 »
A neviem načo chcete riešiť čo je voľné a čo nie a čakať 2 mesiace. Vytiahnite kartu a to čo pôjde je voľné - teda FTA. A to čo nepôjde po vložení karty so zaplateným balíčkom KOMPLET môžte vymazať. Všetky programy ktoré sú k dispozícii cez  Skylink (nekódované, aj kódované) sú inak uvedené na stránke Sklyinku - http://www.skylink.cz/prakticke-informace-a-kontakty/satelitni-prijimace#N%C3%A1vod%3A+Jak+naladit+programy .

Alebo si pozrite prehľad programov na stránkach, ktoré sa na to zameriavajú - kingofsat, flysat, alebo aj parabola.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Mlaskač Josef

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:skylink v karavanu?
« Odpověď #12 kdy: 30. 06. 2014, 14:16:35 »
dávají nějaké promo tj počkám až co tam zbyde za 2 měsíce teď tam vidím hromadu programů navíc.

ad zápisy, já to četl ale evidentně někdo (vy) tam hledá co tam není. Dělalo to i UPC v případě že byl satelit fyzicky odpojenej jak od antény tak od elektřiny (důvody neřeště jezdit sem a tam v případě problému/požáru z ciziny nebylo jednoduché a v případě letadla ani levné - okamžitě volná jen 1 a BC od 200k výš). prostě po puštění trvá třeba 5 minut než programy jedou (stačí aby byla týden karta neaktivní) vzhledem k tomu že je parabola sklopená tak tam fyzicky rozhodně zápisy nechodí i kdyby byla televize v stand-by modu.


ad programy to jsme si vysvetlili, mam zaplacenej servisní na 2 roky a teď mi jede cca 60 programů tj to jejich promo časem to opadne na méně.

šlo mi především o konstruktivní diskusi o zápisech, chápu že řada lidí nechá reciever v stand-by a považuje ho za vypnutý což ale není to samé jako když je uplně mrtvej a nemají parabolu (signál).  a to že tam po datovém toku sype provozovatel zápisy na kartu (nevím jak to funguje ale já bych to šifroval klíčem karty a tudíž by to mohl rozšifrovat jen ten kdo tu kartu skutečně fyzicky má, i bez nějakého FIPSu asi nebude tak snadné z karty klíče vykuchat navíc bych přepisoval i samotnej klíč kterým to koduju) v tomto ohledu mi přijde logické že tam sice zůstavají klíče pro to udělat stream ale jak se mění průběžně tak bych věřil že prostě přestane platit.



 

reklama