Autor Téma: Po zapojení rozbočovače nemám signál  (Přečteno 12319 krát)

Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
« Odpověď #15 kdy: 09. 01. 2016, 10:15:24 »
Tak to bude zajisté síto a vevnitř ten polský SWA šmejd. Tím pádem jsme se dostali k jádru pudla proč to nefunguje, nevhodně koupený rozbočovač.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
« Odpověď #16 kdy: 09. 01. 2016, 10:26:12 »
Pro spojení 2 F konektorů samozřejmě existuje F spojka. Pokud ji nemáte, můžete to udělat provizorně, že konektory podržíte tak, aby dotkly střední vodiče a také stínění, vždyť jde jen o pár vteřin, zda se vám signál opět objeví.


Petr Wygrys

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
« Odpověď #17 kdy: 09. 01. 2016, 10:32:18 »
Zdravím. Pokud vše funguje, tak se nesmí do toho zasahovat. Po každé změně je nutná kontrola, nejlépe profesionálem. Těch pár korun za spokojený příjem nesmí člověk litovat. Nezlobte se, musel jsem napsat pravdu.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 380
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
« Odpověď #18 kdy: 09. 01. 2016, 10:32:58 »
Na spojení dvou F konektorů existují spojky, ale to spojování je již asi zbytečné. Z toho, co jste uvedl se dá vydedukovat následující:
  • Máte anténu s předzesilovačem ("... na anténě je černá krabička s nápisem "Se zesilovačem""), který je třeba napájet ("Před "starou" tv je napájení ...").
  • Přerušením koaxiálního kabelu jste přerušil napájení předzesilovače a protože jste zapojil rozbočovač, který není průchozí pro napájení předzesilovače, předzesilovač nemůže pracovat a vy nemáte signál.
Možná řešení jsou tři:
  • Pozvat anténáře, ale to asi nebudete chtít  :).
  • Koupit správný rozbočovač průchozí pro napájení (např. http://www.eltasat.cz/rozbocovace/rozbocovac-2x-3-5db-1-smer-pruchozi-pro-napajeni) a koaxiální kabel od "staré" TV, tedy ten, na kterém je napáječ, připojit na ten výstup rozbočovače, který je průchozí pro napájení.
  • Další možnost je ta, že napáječ od "staré" TV odpojíte a zapojíte jej mezi vstup rozbočovače a koaxiální kabel k anténě. V tom případě ale potřebujete v tomto místě dostupnou zásuvku 230 V.
    Ještě bych rád upozornil, že při umístění napáječe třeba na půdu, kde může být v létě pěkné horko, je dobré jeho umístění promyslet i z hlediska možného požáru. Kdyby napáječ zahořel, nesmí od něj chytit zbytek domu. Na to se často zapomíná.
Přeji hezký den.
« Poslední změna: 09. 01. 2016, 10:40:36 od Bohumír Džubej »
Planar IT-15T2.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 691
    • Zobrazit profil
Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
« Odpověď #19 kdy: 09. 01. 2016, 10:38:33 »
Některé rozbočovače mívají jeden výstup průchozí pro napájení aniž by se tím na obalu výborce chlubil, tak to prověřte. A to tak, že kabel který vede k televizi kde je napájecí zdroj připojte postupně na první, duhý, třetí výstup, jestli se neobjeví obraz.
Mimochodem, původní TV máte jednu, jednu jste přikoupil, to jsou dvě. Proč jste kupoval trojnásobný rozbočovač? Zbytečně si zvyšujete útlum signálu.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
« Odpověď #20 kdy: 09. 01. 2016, 10:43:12 »
Ještě je jedna možnost kterou bych udělal já. Vyhodil zesilovač, nahradil ho symetrákem a rozbočil aktivním rozbočovačem. Dle potřeby příp. vyměnil i to napájení poněvadž to bude nejspíš také ten polský drek s černou výhybkou. Ale těch možností bude určitě víc, někdo třeba doplní další.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Pool3r

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
« Odpověď #21 kdy: 09. 01. 2016, 11:00:10 »
VYŘEŠENO! Koupil jsem rozbočovač s průchozím vstupem pro napájení. Tomu kdo mi to poradil mnohokrát děkuji.


erteple2

  • Host
Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
« Odpověď #22 kdy: 09. 01. 2016, 15:09:24 »
No vida ....  :D Co ten původní, ten opravdu nemá ani jednu větev průchozí? Co vím, tak vždy jedna cesta je DC průchozí, ostatní jsou neprůchozí - je to tam vždy taky znázorněno na samotném rozbočovači. Ale jak je to u odlitků netuším, nepoužívám je.

Takže jasná věc, v anténě je nějakej zesilovač, možná i ten SWA pokud má polské síto. Takže nejspíš bude tady brzy řešit špatný příjem či výpadky. Ale to až v další kapitole.  ;D

Jo, a u konkurenčního webu napiš Danovi Rozsívalovi že už vyřešeno.  :D  :D  :D
« Poslední změna: 09. 01. 2016, 15:17:08 od erteple2 »


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 691
    • Zobrazit profil
Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
« Odpověď #23 kdy: 09. 01. 2016, 15:18:04 »
No vida ....  :D Co ten původní, ten opravdu nemá ani jednu větev průchozí? Co vím, tak vždy jedna cesta je DC průchozí, ostatní jsou neprůchozí - je to tam vždy taky znázorněno na samotném rozbočovači. Ale jak je to u odlitků netuším, nepoužívám je.

Takže jasná věc, v anténě je nějakej zesilovač, možná i ten SWA pokud má polské síto. Takže nejspíš bude tady brzy řešit špatný příjem či výpadky. Ale to až v další kapitole.  ;D

Jo, a u konkurenčního webu napiš Danovi Rozsívalovi že už vyřešeno.  :D  :D  :D
nezaváděj, vůbec to tam být nemusí, ani Teroz to tam nenapíše. Jediná jistota je otevřít krabičku.


erteple2

  • Host
Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
« Odpověď #24 kdy: 09. 01. 2016, 17:24:23 »
Jo, máš pravdu ... Teroz to občas neuvádí, pak se to musí zjišt'ovat přesně jak říkáš. fa IVO se to tam snaží dávat vždy - symbolem šipky.

Např. takto: http://www.ivo-pt.cz/showImage.php?IMG=I028-PF

Je to easy, když to hravě pochopím i já, tak proč né i někdo jiný ....  ;)  8) Průchody si řeším jak potřebuju, mám tlumivky, páječku a vím kam se to příp zapojuje či odpojuje ... takže No problem.
« Poslední změna: 09. 01. 2016, 23:47:34 od erteple2 »


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Po zapojení rozbočovače nemám signál
« Odpověď #25 kdy: 09. 01. 2016, 22:11:33 »
Ani amatér mého typu by si nedovolil nezkontrolovat napajecí pruchod,o otázce prodejci ani nemluvě,školácká chyba-chybama se člověk učí!/a co mě to stálo/ 8)
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.