Autor Téma: Jaky koaxial?  (Přečteno 17075 krát)

Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #15 kdy: 30. 05. 2014, 08:49:13 »
Stasi jako profesionál v oboru asi automaticky předpokládal, že ten kabel bude uchycený a ne visící jak prádelní šňůra od nějakého homemade bastlíře :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #16 kdy: 30. 05. 2014, 12:45:57 »
Tak nějak.  ;D Jinak "lance", já jsem mu poradil když se ptal na koax. A pak se začal ptát dál a opět jsem mu poradil, jak by to mělo správně být provedno! Ono se taky může stát, že přijde firma, která tam položí své kabely na základě smlouvy s majitelem/provozovatelem nemovitosti a při instalaci těchto kabelů zjistí, že je tam větší množství kabelů, které tam nemají co dělat, majitel/provozovatel o nich nic neví, neexistují jakákoliv ujednání o tom, že to kdo kdy povolil, kabely jsou instalovány v rozporu s normami a předpisy. Co myslíš, že asi bude následovat? Už x-krát jsme museli řešit situaci, že jsme zrekonstruovali STA včetně stožáru na který jsme (na základě smlouvy umístili stanovený počet přijímacích antén + svodů). poté jsme tam nějakou dobu nebyli a následně při rozšiřování STA o další MPX(y) jsme zjistili, že na stožáru "visí" X dalších zařízení které nemají s STA nic společného i se svody. Majitel objektu rovněž o ničem nevěděl, s nikým neměl smlouvu (navíc my jsme si ve SoMD jasně stanovili, že bez našeho souhlasu se na stožár STA nebude nic instalovat a, že si vyhrazujeme právo toto případným zájemcům zamítat). V 100% těchto případů se jednalo o zařízení WI-FI bastláků, kteří místo toho, aby si postavili vlastní stožár raději volili tuto cestu. O vedení kabeláže od těchto jejich zařízení námi vybudovanými nebo rekonstruovanými prostupy nemluvě. Co asi z naší strany následovalo?? AKU flexa na zařízení a boční štípací kleště na kabeláž. A už se to pak nikdy neopakovalo!  ;D ;D ;D
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 351
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #17 kdy: 30. 05. 2014, 13:55:52 »
OK, to je samozřejmě jeho riziko a mimochodem taky další důvod zvolit PE Nordix 407 namísto samonosného koaxu, protože až mu ho přeštípněš tak ho to nebude tak bolet a ty si zase nestupíš tolik kleště :) , ale třeba nakonec bude mít štěstí že Tě nepotká a ten koax v šachtě ho plné spokojenosti přežije  :D :D


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #18 kdy: 30. 05. 2014, 14:05:05 »
Já bral nedávno k T-90 tenhle a taky nevypadá špatně: http://www.eltasat.cz/koaxialni-kabely/belden-h-125-al-pvc-6-8mm-cerny 
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #19 kdy: 30. 05. 2014, 14:33:51 »
To "lance", já jsem tady nic o "samonosném" koaxu nepsal! To si mě zřejmě s někým pleteš! CM407PE není samonosný. Nevím co pořád máš s nějakým "samonosným koaxem"? A já jsem nic nepsal, že mu tam někdo z naší společnosti bude něco cvakat, jen ho upozorňuju na to co může nastat a být na jeho místě, tak si uložení koaxu v šachtě dobře technicky i právně ošetřím. To je základ dlouhodobého bezproblémového uložení. Změní se majitel a ten pronajme na střeše něco někomu a ten si bude v té vertikální šachtě chtít vést kabeláž a co asi nastane, když zjistí, že je tam něco co tam být nemá? Vezme stranové štípací kleště a...  ;D ;D Myslíš si, že bude někdo zjišťovat co je to za kabel a komu patří? Prostě není v plánech a hotovo. Je vidět, že s instalacemi v takovýchto prostorách nemáš žádné zkušenosti. Navíc se pak dotyčnému (když se začne ozývat, že mu nefunguje SAT) dotyčný majitel yvstaví účet za odstranění kabelu a možná i doměří zpětně nájem. I to se prý už několikrát stalo (to vím z doslechu od jiných firem).

To "Dan Rozsíval", ty mu doporučuješ kabel, který má horší parametry co se útlumu týče a i střední vodič má menší průměr než CM407 za vyšší cenu než Nordix, když původní tazatel "plakal", že 18 Kč á 1m je hodně??  ;D
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #20 kdy: 30. 05. 2014, 15:02:28 »
Hmm, 19 Kč to je fakt pálka,máš pravdu, promiň já zapomněl. Já si vždy myslel že na kabelu se nešetří.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #21 kdy: 30. 05. 2014, 15:27:56 »
Na koaxu se nikdy(!!) nemá šetřit. Rovněž tak i na pořádné přijímací anténě nebo satelitní parabole! Tohle je absolutní základ kvalitního příjmu na všech pásmech!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 351
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #22 kdy: 30. 05. 2014, 15:37:11 »
H125 a CM407 jsou kvalitní a v zásadě stejné kabely ale Beldeny se všeobecně drží cenově nepatrně výš takže není celkem důvod je nějak preferovat před Nordixem, Cavelem...


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #23 kdy: 30. 05. 2014, 15:49:24 »
Stasi: no jo,samozřejmě stoprocentní souhlas ale říkej to různým šetřílkům a kolenovrtům.

lance: máš pravdu ale já kupoval na propojky asi 40 metrů takže 40 korunový rozdíl navíc fakt nemá smysl řešit. Já chtěl na novou anténu řádnou kvalitu a nikoli laciné šmejdy.
« Poslední změna: 30. 05. 2014, 15:52:59 od Dan Rozsíval »
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Thaeek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #24 kdy: 06. 06. 2014, 06:48:53 »
Jeste poprosim o link na koncovky F-Kompresni s vodotesnym provedenim,co mi tu Stasi poradil.A jake koncovky do televize jsou vhodne?Jinak to si mam kvuli koncovkam kupovat lisovaci kleste za 600kc?
« Poslední změna: 06. 06. 2014, 06:52:36 od Thaeek »


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 547
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #25 kdy: 06. 06. 2014, 07:40:58 »
Když je nejhůř, jistě pomohou doporučovaní anténářští profíci. Na co pro jednorázovku krimplovací kleště za 600, když to možná jen za 300 udělá odborník?  ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #26 kdy: 06. 06. 2014, 08:17:45 »
Jeste poprosim o link na koncovky F-Kompresni s vodotesnym provedenim,co mi tu Stasi poradil.A jake koncovky do televize jsou vhodne?Jinak to si mam kvuli koncovkam kupovat lisovaci kleste za 600kc?
trochu námahy příteli!
http://www.omko.cz/konektory-redukce/konektory-f/
žádné kleště nejsou třeba "ven" dáš ty kompresní a na konec kablu stačí obyčejný šroubovací...


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #27 kdy: 06. 06. 2014, 16:25:10 »
Jeste poprosim o link na koncovky F-Kompresni s vodotesnym provedenim,co mi tu Stasi poradil.A jake koncovky do televize jsou vhodne?Jinak to si mam kvuli koncovkam kupovat lisovaci kleste za 600kc?
trochu námahy příteli!
http://www.omko.cz/konektory-redukce/konektory-f/
žádné kleště nejsou třeba "ven" dáš ty kompresní a na konec kablu stačí obyčejný šroubovací...
Ale na ty kompresní(dle vašeho odkazu) kleště potřeba jsou.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #28 kdy: 06. 06. 2014, 20:24:54 »
umíte číst??
a nebo potřebujete vše naservírovat až pod nos?
Krátký lisovací konektor Cabelcon Self-Install 4.9 (6,5mm)
Revoluční profesionální konektor Cabelcon Self-Install velikosti 4.9. Lisovací konektor, ke kterému není třeba lisovací nástroj a spoj přitom drží dokonale! Krátké tělo vhodné pro vnitřní instalace. Ideální pro spoje, kde je třeba šetřit místem. Postup instalace ve třech krocích: oříznout kabel na 6.5/6.5mm, nasadit konektor na kabel, našroubovat na protikus (napr. LNB). Našroubováním dojde k zalisování.
....nebo je to tak těžké rozklikat ty obrázky
www.omko.cz/kratky-lisovaci-konektor-cabelcon-self-install-49-65mm/
« Poslední změna: 06. 06. 2014, 20:26:35 od Karlos66 »


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaky koaxial?
« Odpověď #29 kdy: 06. 06. 2014, 22:15:09 »
Bavíme se o tom kompresním na venkovní použití?
Tento je vhodný na vnitřní instalace.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)