Mám autorádio Kenwood DAB, dříve jsem měl anténu, která byla dodávána s autorádiem, umístěnou uvnitř vozu na předním skle . Po přechodu na 3. pásmo se signál oproti L-Bandu sice podstatně zlepšíl, v Českých Budějovicích a okolí mi ale často vypadával, ale bylo možno ho přesto zachytit až u Benešova.
Jsem hroznej puntičkář a vypadávání mi vadilo, tak jsem si nechal poradit a super. Koupil jsem DAB a DAB+ anténu od Hamy ( dal bych odkaz, ale nevím, jestli by to nebyla reklama ) , stála 1 200kč. Je magnetická, tak jsem ji narval na střechu a kabel protáhl zezadu k rádiu . ( je zapotřebí ale nalepit do dveří a pak při zavírání se vecpe mezi těsnění a dveře ) - určitě to neníá na design žádná sláva a na střeše vám vede kus kabelu, ale ta změna, to je mazec.
Projel jsem skoro až k Pelhřimovu a hrálo mi to vkuse, dokonce i ve městech jako třeba Trhové Sviny, Kaplice, kde nejde pořádně ani fmko, tak mi hrálo bez výpadků mezi barákama. Takže trasa ¨Budějce - Dolní Dvořiště - Trhové Sviny - Třeboň - Jindřichův Hradec - Pelhřimov - Budějce - Písek - naprosto vpořádku a krom občasných výpadků v údolích ( max na 1 vteřinu, ale to se stalo tak 5x za 300 km co jsem nalítal ) . TaKźe mohu potvrdit, že orproti FM má 3tí pásmo mnohem lepší pokrytí , když je anténa na stŕeše a není utopená uvnitř vozu.. Mám z toho radost:)