reklama

Autor Téma: Nelze prepinat kanaly  (Přečteno 6456 krát)

Heavik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Nelze prepinat kanaly
« kdy: 08. 04. 2014, 21:46:13 »
Dobry den vsem,
mam zvlastni problem. Mame satelitni prijimac ATLink 200 IR a nelze prepinat kanaly pri zapnute televizi, ani dalkovym ovladacem, ani primo na prijimaci. Vlastne na dalkovem ovladaci v tu chvili nefunguje nic. Pokud televizi vypnu tak prepinat lze obema zpusoby, i vsechny ostatni funkce dalkoveho ovladace. Tento problem se vyskytoval obcas uz drive, ale jen obcas. Zato ted to je uz setrvaly stav. Aktualizoval jsem firmware, misto HDMI vyzkousel SCART kabel, ale problem pretrvava. Prijimac byl uz na reklamaci, ale ani v servisu nic nevedeli. Nesetkal jste se nahodou nekdo s necim podobnym? Diky, Heavik

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Dj.Energy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 42
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nelze prepinat kanaly
« Odpověď #1 kdy: 09. 04. 2014, 05:08:19 »
Zkuste jej u jiné televize. Problém by mohl být právě v ní. Pokud by problém přetrvával, problém bude v boxu, pokud ne, problém bude v televizi.


V. V.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nelze prepinat kanaly
« Odpověď #2 kdy: 09. 04. 2014, 14:00:56 »
Nenapsal jste zásadní věc - o jakou jde TV. Pokud se to projevovalo i dřív a teď víc, zřejmě máte satelit v jiné poloze a odrazem dochází k rušení.
 Zásadní věcí je ale typ televize, zda jde o nějakou, která komunikuje s ovladačem obousměrně (tyto ovladače jsou většinou s displejem) - a tedy zda i TV něco vysílá. Obyčejné LCD TV totiž nic nevysílají.
 Neruší to ovládání satelitu náhodou ovladač televize, na kterém je, aniž byste to tušil, trvale stlačené nějaké tlačítko? K této variantě se přikláním. Doporučuju jako první odnést z místnosti ovladač televize a vyzkoušet satelit, případně se podívat na diodu ovladače TV přes fotoaparát, třeba i jen na mobilu. Takto uvidíte, zda LED nebliká trvale. V tomto případě by nešlo satelit ovládat, signály obou zařízení by se míchaly.
Totiž i kdyby ta TV měla nějaké "vysílání" signálu směrem k ovladači, určitě by nebylo nepřetržité a určitě by tedy nerušila trvale...


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 058
    • Zobrazit profil
Re:Nelze prepinat kanaly
« Odpověď #3 kdy: 09. 04. 2014, 17:54:53 »
Vlastní zkušenost, vyvážená několika bezesnými nocemi a mnoha šedivými vlasy.  S foťákem v mobilu jsem běhal hodiny jako ohař, a nic. Příčinou byla úsporná žárovka (zářivka) blikající na okem/foťákem nepostřehnutelném kmitočtu. Zahltila vstupní IR senzor. Zatím žádný problém. Ale pak už stačila trocha slunečního světla nebo světla z podsvětlení obrazovky TV a nepochopitelné chování STB bylo na světě (např. žádná reakce na DO nebo cyklické opakování daných příkazů DO po stisku libovolného tlačítka).
Příčinu objevil až speciální tester IR signálu DO. U žárovky se rozblikal jako šílený.

Nejhorší v tomto byla 23W IKEA úsporka s velkou koulí. Ztrestal jsem je nekompromisně. V celém domě.


Heavik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nelze prepinat kanaly
« Odpověď #4 kdy: 09. 04. 2014, 22:38:13 »
Moc dekuju za vsechny podnety. Vse overim.

Jen pro uplnost tedy typ TV: LG 32LH4900.

Po testovani se ozvu jak jsem dopadl.

Jeste jednou diky,H.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Heavik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nelze prepinat kanaly
« Odpověď #5 kdy: 14. 05. 2014, 22:31:52 »
Ahoj,
tak jsem vyzkousel vse mozne dle vyse zminenych rad. Prijimac u jinych televizi funguje bez problemu. Diodka na vsech ovladacich neblikala, ale stejne jsem z mistnosti odnasel vsechny ovladace krome satelitniho.Vyzkousel jsem nekolik ruznych typu zarovek.Dokonce jsme zkouseli znovu prenastavit parabolu a promerit signal.Nic nepomohlo.Pak najednou pred 2 tydny problem sam od sebe zmizel. To je sice pozitivni, ale stejne mi vadi, ze jsem pricinu neodhalil. Ze by neco "sezoniho"? Asi me stejne ceka dalsi kolo ... Jeste jednou dekuju vsem za rady. Heavik   


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nelze prepinat kanaly
« Odpověď #6 kdy: 15. 05. 2014, 18:19:51 »
Dobry den vsem,
mam zvlastni problem. Mame satelitni prijimac ATLink 200 IR a nelze prepinat kanaly pri zapnute televizi, ani dalkovym ovladacem, ani primo na prijimaci. Vlastne na dalkovem ovladaci v tu chvili nefunguje nic. Pokud televizi vypnu tak prepinat lze obema zpusoby, i vsechny ostatni funkce dalkoveho ovladace. Tento problem se vyskytoval obcas uz drive, ale jen obcas. Zato ted to je uz setrvaly stav. Aktualizoval jsem firmware, misto HDMI vyzkousel SCART kabel, ale problem pretrvava. Prijimac byl uz na reklamaci, ale ani v servisu nic nevedeli. Nesetkal jste se nahodou nekdo s necim podobnym? Diky, Heavik
Já, když zapnu mojí LG televizi, tak mi nejde cca 15 minut dálkovým ovladačem ovládat Sony audio receiver. A ještě, když jsme měli ovládání světla v obýváku na dálkové ovládání, tak zapnutá televize sama rosvěcela a zhasínala světlo.
Takže asi nějaká LG specialita...
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


 

reklama