Jak se zdá, nemusí být vše progresivní, když to využívá jen internet. Zprávička v odkazu naopak naznačuje, že se objevuje trend, kdy jen internetová rádia začínají využívat, alespoň v Nizozemsku, i vysílání "on air" v DAB+. Čili to není jen krátkodobá slepá ulička, jak někteří nepřející skeptici o DABu naznačují.
http://www.radiomagonline.com/around-the-world/0020/internet-radio-stations-fighting-fire-with-fire/39167
asi cítí v kostech, že ten zatracenej starej (dobrej) éter není až tak zatracenej.
Navíc otázka věku posluchače nemusí hrát roli - jupees to nepřeválcovali:
Kdysi byl publikován průzkum poslechovosti rádia v UK s výsledkem, že digitální poslechovost je zastoupena věkově rovnoměrně tj. žádná statistická kumulace teenagerů nebo "vrať se dohrobů"; nechce se mi dohledávat detail, jak to bylo rozprostřeno přes DAB a internet.
ani jsem si to neuvědomil, až mně nakopla autorka článku Zuzana Hronová na aktualne.cz s názvem
"Dnešní senioři byli fanoušky Beatles, my jim cpeme dechovku"; jo panečku, komu tento fakt dokutálí až do jeho palice; až se mi chce nechat o tom hlasovat.
Odkaz na článek nedávám, protože by to nikdo nečetl a tak jenom kopíruji jeho úvod:
"Vytvořili jsme si stereotypní kategorii "senior", pod babičkou si stále představujeme ženu z knížky Boženy Němcové, ačkoliv dnešní babičky mohly být hippiesačky a poslouchat Beatles, popisuje jeden z projevů věkové diskriminace dr. Lucie Vidovićová, výzkumná pracovnice na Fakultě sociologických studií Masarykovy univerzity".
P.S. článek samozřejmě není o Beatles, ale o něčem jiném, použil jsem jenom zúžený "message" pasující na toto vlákno diskuze