Z toho co píše, včetně toho že chce použít stavajicí rozvody plyne že nemají na rozhazování, ono, kdo dneska může rozhazovat, ale nejhorší bude to že musí do každého bytu přivést solo kabel a to také nebude moc levné, dále zaleží jak se rozhodnou lidi, zda budou chtit kvalitu nebo ne. Kdyby měl na rozhazování, tak tam šoupne třeba 5 těch pozic, ale mají malo peněz, tak che co nejvíc ušetřit, a nejlepší řešení je vysvětlit to lidem a dat jim třeba přečíst nejaky članky aby vedeli co je HD a co kdo poskytuje/neposkytuje, a potom je nechat odhlasovat co vlastně chtějí, hlavne ad to nedela jako ty telátka u nás, proste řeknou A ale lidi chtěj B. Kdyby tohle hlasovani bylo u nas, tak všichni hlasujem pro ještěd, ale oni nas donutili koukat na bukovu horu.
Dobrý den,
děkuji za všechny reakce na můj dotaz.
Přesně jak píšete, peníze na rozhazování nejsou. Náš bytový dům je v ďolíku, včera mi TV technik řekl, že je příjem možný pouze z Ještědu, v ostatních směrech nám brání paneláky, ale i z Ještědu je to problematické, ve směru antén stojí vzrostlé stromy.
Síla signálu a kvalita je na 100%, ale v létě se stává, že signál někdy zmizí, dalším problémem je, že nepřijímáme celou škálu vysílaných programů, chybí např. Fanda.
Navrhl mi tedy tyto varianty:
1)zachovat stávající DVB-T rozvody a chybějící kanály doplnit pomocí SAT transkodéru
2)instalovat SAT rozvody - parabola a kabeláž do každého bytu
3)na všechny kanály použít transkodéry
Nejraději bych eliminoval výpadky signálu a rozšířil TV nabídku při zachování DVB-T.
DVB-T používá cca 1/3 domu, zbytek má kabelovku.