Autor Téma: seriál Spadla z oblakov (1/2) v nativu - sobota 3.5 STV1 HD  (Přečteno 12297 krát)

jirkazdevitky

• Závislák
    • Zobrazit profil
9:45-10:15 Spadla z oblakov - 1.díl

10:15-10:50 - Spadla z oblakov - 2.díl

Bude někdo seriál nahrávat? Objevil jsem ještě pár nových přepisů které o svátcích na stv1 poběží
« Poslední změna: 29. 04. 2014, 00:31:11 od jirkazdevitky »

Reklama

• Stálý člen

pepa novak

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Re:seriál Spadla z oblakov (1/2) v nativu - sobota 3.5 STV1 HD
« Odpověď #1 kdy: 29. 04. 2014, 09:42:10 »
nazdar :) , napis co chces, a ked sa bude dat skusim nahrat, o tej Majke z Gurunu som netusil, takze po tej teraz pojdem :) .

pepa novak

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 29. 04. 2014, 14:07:28 »
ešte mi povedz, kde si vyčítal, že to bude v HD

jirkazdevitky

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 01. 05. 2014, 17:59:03 »
ešte mi povedz, kde si vyčítal, že to bude v HD

Ahoj, vždy si ověřuji jestli se jedná o slovenský filmy z edice 60.70.80 nebo 90.léta, které prošly restaurováním. Tak jsem si vyhledal i tento seriál a na dvd restaurovaný je, tzn. že v hd verze je. Vždy mi toto vytipování vyšlo. Teď dávají akorát šíleně smutnou princeznu a taky jsem vytipoval že v hd ji zařadí, jelikož na velikonoční pondělí běžela hd verze na čt1.

Budu rád, když se ti tyto dva díly podaří v sobotu nahrát, jinak v nativu bude mimo jiné 8.5 na stv1 Jakububiskův film: "Pehavý Max a strašidlá"

pepa novak

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 02. 05. 2014, 07:46:29 »
vidím, že si veľký optimista :)

skúsim nahrať v sobotu tú Majku a uvidím.

predvcerom som si skompletizoval svoj (nový) počítač, tak sa vrhnem na spracovanie veci, čo som nahrával cez vianoce. teda aj veci s STV.

všimol som si ale, že reštaurované filmy vysielane v HD sa kvalitou veľmi blízke filmom, ktoré si reštaurujem sám z DVD.

teraz som stiahol Vynález skazy, Cesta do praveku, Barón Prášil z BluRay a kvalita je totožná, čo som si vytvoril ja z DVD-cka odšumením, upscalingom a jemnym doostrením.

teraz na dobrej mašine porovnám aj Medenú vežu a Orlie Pierko, veľa nádejí tomu nedávam.

vždy je zážitok, keď starý film reštauruje ČT z negatívu.

asi toľko k tomu.

Reklama

• Stálý člen

Sanzi

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02. 05. 2014, 09:25:41 »
pochybujem ze bude Spadla z oblakov v HD  ;D

jirkazdevitky

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 03. 05. 2014, 00:35:02 »
vidím, že si veľký optimista :)

skúsim nahrať v sobotu tú Majku a uvidím.

predvcerom som si skompletizoval svoj (nový) počítač, tak sa vrhnem na spracovanie veci, čo som nahrával cez vianoce. teda aj veci s STV.

všimol som si ale, že reštaurované filmy vysielane v HD sa kvalitou veľmi blízke filmom, ktoré si reštaurujem sám z DVD.

teraz som stiahol Vynález skazy, Cesta do praveku, Barón Prášil z BluRay a kvalita je totožná, čo som si vytvoril ja z DVD-cka odšumením, upscalingom a jemnym doostrením.

teraz na dobrej mašine porovnám aj Medenú vežu a Orlie Pierko, veľa nádejí tomu nedávam.

vždy je zážitok, keď starý film reštauruje ČT z negatívu.

asi toľko k tomu.

Záleží jaký negativ ČT vybere, nedávno dávali Requiem pro panenku a byla nezvykle tmavá, tmavší než dvd verze, nejvíce se ale podařily starší filmy jako např: Jak vytrhnout velrybě stoličku a Zlatí úhoři a Zlatovláska.
ČT má s STV nějakou smlouvu na své filmy a myslím, že taky půjčuje hd verze svých remasterů.
Na velikonoční pondělí dávali na ČT1 Šíleně smutnou princeznu v nativu a 1.5 běžela repríza v nativu na STV1, upozornil jsem ale na toto půl hodiny před začátkem tak si toho asi všimla většina se zpožděním.

Co se týče Vánoc - v nativu dávali ještě Koně na betóně/ pásla koně na betóně (markíza/stv1) a teď nedávno v dubnu na STV1 Kosenie jastrabej lúky, taky nativ - máš některý z těchto filmů?

Kdyžtak nech na sebe mail,dík.
« Poslední změna: 03. 05. 2014, 00:39:23 od jirkazdevitky »

Karel Jarkovský

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 03. 05. 2014, 08:20:14 »
No o chvilu uvidime...:) ovsem byla-li by Majka v HD a povedlo se to nekomu komplet zaznamenat dejte prosim vedet.

Sanzi

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 03. 05. 2014, 09:49:42 »
tak tvoj tip nevysiel,, toto HD určite neni , obraz je strašny

Zdenek S.

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 03. 05. 2014, 18:55:59 »

Od začátku jsem pochyboval že moravsko-slovenský seriál Spadla z oblakov bude v HD. Stejný případ bude u dalších moravsko-slovenských seriálů a filmů.

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 03. 05. 2014, 19:10:08 »
Co je na seriálu slovenské TV moravského?
Technicky by to v HD být mohlo, pokud je to natočeno na film, nikoliv televizně. Kvalita by i tak nebyla závratná, asi jako byl Malý pitaval z velkého města, ale o dost vyšší než třeba Nemocnice.

jirkazdevitky

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 03. 05. 2014, 20:47:28 »
Ano, priznam se ze mi muj tip tentokrat nevysel a omlouvam se za mylnou informaci, nic ale na tom nemění fakt, ze serial BYL remasterovan stejne jako serial Arabela, jen nebyl zařazen do vysilani. Priste nebudu psat ze v nativu neco predem bude ale budu informovat az po odvysilani ze v nativu neco bylo. Delam to tak u Barrandova kde nejde predem nic vyzjistit co v nativu pobezi, jedině z ukazek.
Nemuze mi ale tady nikdo vycist ze jsem se napr. na Vanoce a jine svatky zmylil, vytipoval jsem ze v nativu uz bezely na STV 1 a2 filmy jako napr:
Dazdnik sväteho Petra, Majster Kat, Piesen o sivom holubovi, Organ, Silene smutna princezna, Kosenie jastrabej luky,Mahulena zlata panna, Legenda o lietajucim Cyprianovi, Měděná veža,Orlie pierko, Pasla kone na betone/ Kone na betone
« Poslední změna: 03. 05. 2014, 21:06:33 od jirkazdevitky »

Zdenek S.

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 04. 05. 2014, 01:26:43 »
Co je na seriálu slovenské TV moravského?
Technicky by to v HD být mohlo, pokud je to natočeno na film, nikoliv televizně. Kvalita by i tak nebyla závratná, asi jako byl Malý pitaval z velkého města, ale o dost vyšší než třeba Nemocnice.

Pane Jane Nováku vidím, že o seriálu Spadla z oblakov toho opravdu moc nevíte. Tento seriál je rozhodně stejně moravský jako slovenský a to z následujících důvodů. Vidím, že opravdu nevíte kdo tento seriál natočil, kdo měl např. režii, výpravu , kameru a podobně. Tento seriál opravdu natočili moravské ateliéry včetně moravského štábu na Moravě pro Československú televíziu Bratislava. Slovenské je na tom jenom to, že se to odehrávalo na Slovensku v Tatrách, hráli tam aj slovenští herci, že to bylo ve slovenštině a zakázka byla pro ČST Bratislava. Můžeš to vyvracet jak chceš, ale stejně nic nezměníš na to, že se jedná opravdu o moravsko-slovenský seriál. Určitě bude pro tebe velký oříšek zjistit to, které moravské ateliéry tento seriál natočili a z kterého moravského města. Tyto ateliéry toho natočili stovky pro ČST Bratislava.

pepa novak

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 04. 05. 2014, 06:24:25 »
pre Jirku z devitky:

slovenske filmy ktore za nieco stoja, vydal vo vlastnej edicii dennik SME. vsetko vyslo na DVD, dost som si ich kupil. Nikde som sa ale nestretol s informaciou, zeby boli tie filmy nejako restaurovane, alebo nasnimane do HD.

Svojho casu vychadzali DVD-cka s tvorbou CST Bratislava, kde tvrdili, ze tie filmy-video restaurovali. tych filmov vyslo par a par som si ich kupil, ale velka slava to nebola.

skusim pripravit nejake kratke ukazky a niekde ich zavesim, aj z Vianoc aj s tych DVDciek. Potom budes mat jasno :)

Nic z toho sa ale nevyrovna zasluznej praci ceskej televizie pri restaurovani a vysielani ceskych filmov.

Radoslav Košvanec

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 05. 05. 2014, 13:20:00 »
Ahoj, vždy si ověřuji jestli se jedná o slovenský filmy z edice 60.70.80 nebo 90.léta, které prošly restaurováním. Tak jsem si vyhledal i tento seriál a na dvd restaurovaný je, tzn. že v hd verze je. Vždy mi toto vytipování vyšlo. Teď dávají akorát šíleně smutnou princeznu a taky jsem vytipoval že v hd ji zařadí, jelikož na velikonoční pondělí běžela hd verze na čt1.

Budu rád, když se ti tyto dva díly podaří v sobotu nahrát, jinak v nativu bude mimo jiné 8.5 na stv1 Jakububiskův film: "Pehavý Max a strašidlá"
Jirka, to že to vyšlo kedysi na DVD od Plus Production, ešte neznamená, že to bude v HD kvalite. Videl si niekedy to DVD? Čo keď ti poviem, že sa použil starý analógový telecine prepis z roku raz-dva, ktorý mali na Betamaxe a ten potom v Plus Production pre VLASTNÉ účely vyčistili. A takisto nie je jasné, či RTVS použije produkčné HD mastery zo slovenských filmov, ktoré sa reštaurovali pre SFÚ. Zatiaľ išla len Perinbaba, ostatné, i keď reštaurované kópie, išli len v SD, lebo sa použil DVD master. Treba si niekedy overovať fakty a nie z brucha vyťahovať bludy, že "film bude na 100% v HD, lebo to na DVD bolo reštaurované".