Autor Téma: Nefunkční slučovač?  (Přečteno 6534 krát)

František Petrů

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Nefunkční slučovač?
« kdy: 08. 04. 2014, 16:47:33 »
Dobrý den, již delší dobu mi nefunguje k.46 z Deblínku (samostatná anténa s předzesilovačem připojená k ostatnímu rozvodu slučovačem k.46 + rest). Dnes jsem se pustil do hledání problému a zjistil následující:
- při zapojení jen té samotné antény k.46 bez problémů jede
- při znovu připojení dalších antén signál opět zmizí
- napájení pro předzesilovač skrz ten slučovač prochází (ověřeno)

V čem by dále mohl být problém?

Jedná se o slučovač k.46 + rest, průchod napájení zajištěn pomocí tlumivky http://www.omko.cz/slucovac-k46rest/

Reklama

• Stálý člen

gagarin1

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
Re:Nefunkční slučovač?
« Odpověď #1 kdy: 08. 04. 2014, 16:56:19 »
Problém bude v dotyčným, kterej tu instalačku realizoval a místo měřáku tam běhal s nasliněným prstem a fušoval do něčeho, čemu nerozumí. Sice asi čekals lepší odpověď, ale bohužel...

František Petrů

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08. 04. 2014, 17:00:51 »
Jo, a proto jsem kompletní mux4 z Deblínku bez problému více než rok sledoval...(problém je zhruba poslední 2 týdny).

gagarin1

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08. 04. 2014, 17:10:50 »
Každý začínající anténář ví, že parametry signálů nejsou konstantní, nýbrž variabilní. A že je tudíž nutný - mimo jiný - mít i celou anténní sestavu udělanou tak, aby nedocházelo k přílišným odchylkám v úrovních jednotlivých přijímaných kanálů. Jestli chápeš, o čem je řeč, tak už znáš i řešení a pak záleží na tvým technickým vybavení. A jestli nechápeš nebo to vybavení nemáš, tak to stejně sám nevyřešíš a musíš počkat až ti dojede firma, která to dá do cajku.