reklama

Autor Téma: První zkušenosti s Androidem DIWAY Smart TV boxem  (Přečteno 12493 krát)

Michal Orban

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
    • E-mail
První zkušenosti s Androidem DIWAY Smart TV boxem
« kdy: 27. 03. 2014, 16:30:29 »
Zdravím!

Někdy začátkem března mi tato krabička přišla za 1230,- Kč. Ovládám to bezdrátovým setem Rapoo. Po instalaci všelijakých aplikací a několika následných mazáních jsem zjistil, že odezva na povely v jakékoliv aplikaci vždy skončí hláškou "XY přestala reagovat" s výzvou k počkání či k vypnutí. Všechno ihned zamrzalo. Tohle když vám udělá jakákoliv aplikace několikrát za sebou, rozkopali byste to! Nebylo možné zjistit, která z nich to dělá, na odinstalace po jednom a další testy nemám čas. Následoval tvrdý HW reset a po něm opětovné asi 15 min nastavování k obrazu svému. Další instalace a další testy byly O.K. až do doby, než jsem nainstaloval jakéhosi správce souborů se sdílením v síti. Ten se po několika málo pokusech s nastavováním sekl takovým způsobem, že nešel sundat z hlavní obrazovky, nepomohlo vypínání ovladačem ani naprosté vytažení ze sítě (!), prostě vůbec nic! Následoval druhý HW reset, doplněný naprosto vyčerpávajícím proudem nadávek dovezených i z přilehlých galaxií.
Nevím, jestli mám či nemám jako obvykle smůlu se zakoupením přístroje, který musím obratem reklamovat. Stalo se mi to třeba už u strojku IAMM NTR 82, kterého korejští soudruzi osadili nějakou špatnou sérií operačních pamětí. Tohle je nějaký noname. Ještěže to stálo jen 12 stovek, tohle kdyby mi dělal mobil za 15 litrů, šlehlo by to se mnou.
Zatím tedy velké zklamání. Další testy budou následovat a pokud se to stane ještě, pojede na reklamaci.

NespoKojenec

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:První zkušenosti s Androidem DIWAY Smart TV boxem
« Odpověď #1 kdy: 27. 03. 2014, 18:19:37 »
Ne na reklamaci,ihned to vrať pokud máš možnost,zatím žádný z podobných verglů nejede solidně,mám smart tv a už ta mi leze na nervy,takže klasiku pc s dvoujádrem-nebo nic/možná vykonné htpc/ !!! 8)
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


mmc

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re:První zkušenosti s Androidem DIWAY Smart TV boxem
« Odpověď #2 kdy: 28. 03. 2014, 06:51:41 »
Presne tak, vrátiť ... skúsil som AntikSmartTVbox (proprietary...blbosť sama o sebe) aj OptexORT0945IP (Android), oba aj s DVB-T.
Optex fungoval pri DVB-T ako normálny STB, ale Topfun aj pri SD prehrával trhano a bol z neho celkom slušný ohrievač. Proprietárny Antik - celé zle, čo tam nenahral autor to tam nedoinštaluješ, tých pár aplikácií si robí čo chce (napr. s rozlíšením) a komfort DVB-T tiež zdegraduje na IPTV (napr. čas prepnutia) ... suma sumárum, ďalší už skúšať nebudem ... radšej skúsim niečo na spôsob AsusEeeBox (sw ešte neviem). Mám aj DM7020HD, na ktorom idú aj niektoré IPTV platformy, ale celkovo je to oproti klasickému DVB-T/C/S2 tragédia.
3.7-4.2 linear ... 230cm PF mesh
3.4-4.2 + 10.7-12.75 circular ... 180cm PF
10.7-12.75 linear ... 130cm offset
18.3-18.8 + 19.7-20.2 circular ... 130cm ofset
(a to všetko pekne v garáži)


Petr C.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 82
    • Zobrazit profil
Re:První zkušenosti s Androidem DIWAY Smart TV boxem
« Odpověď #3 kdy: 30. 03. 2014, 12:39:30 »
Já jsem si raději trochu připlatil a koupil čtyřjádrový Egreat U9 Quad Core. Přeci jenom rychlejší procesor více RAM a ROM, výstup cinche audio a video - takže odpadly redukce  (propojení se starší audio věží). Má to dvě antény, které lze podle potřeby pootočit, citlivost wifiny je dobrá dokonce lepší než na stejném místě s notebookem - ty antény dělají hodně. Přehrávání multimedií je nejlépe přes XBMC, ale pozor, může se to týkat i jiných krabiček s Androidem, je potřeba sáhnout pro jednu z posledních testovacích nebo nočních verzí XBMC např. odtud http://mirror.oss.maxcdn.com/xbmc/  (zde teprve funguje hw akcelerace videa).


Michal Orban

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:První zkušenosti s Androidem DIWAY Smart TV boxem
« Odpověď #4 kdy: 30. 03. 2014, 13:21:54 »
Ahoj!

Další megaproblém: nainstaloval jsem na to Avast a chtěl jsem nakonfigurovat firewall (přestože základní firewall je už v routeru). Strojek mi oznámil, že bez práv roota nemůžu žádný smysluplný fw nakonfigurovat (doslova!) a dál mě prostě nepustil. Samozřejmě jsem prolezl desítky diskusních fór a snad stovky webstránek, ale zatím jsem nenašel nic, kde by byl návod k rootnutí tohoto šmejdu. Všichni se zabývají jen mobily. Nejsem zas takový odborník, abych to uměl sám, nemám ani znalosti ani čas a ani chuť nad tím bádat. Teprve před chvílí jsem se podíval na Android fórum, kam jsem poslal dotaz, a objevila se odpověď. Takže čekám na horší počasí a jdu do toho.
Avast není bohužel jediná aplikace, která vyžaduje práva roota. Proč to xakru blokují? Když budu debil, je přece můj problém, když si něco vymažu. Naopak při relativně složitých pokusech o rootnutí je vyšší pravděpodobnost, že si z toho lama udělá brick. Takže "Another Brick in the Wall" nebo jak to je správně...
No nic, zahrádka volá a na tohle teď opravdu nemám čas. Až bude hnusně, budu mít zase nad čím bádat a vztekat se.

Hezký den!

NespoKojenec

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



feyl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:První zkušenosti s Androidem DIWAY Smart TV boxem
« Odpověď #5 kdy: 30. 03. 2014, 17:43:59 »
Zdravim, osobne taky teda pridam nazor.. za me si myslim, ze dostanete vcelku solidne upraveny pristroj s velkou rozsiritelnosti, ale zpravidla maximum si uziji pouze ti, kteri tomu rozumi. Dalkovy ovladac rovnou zahodte, na to neni staveny a ovladani i tak je dost krkolomne (je to jako ovladat smart TV ovladacem a vypisovat andresu pres sw klavesnici..nee to fakt ne :). Po pripojeni mysi a klavesnice je si myslim zarizeni plnohodnotne vyuzitelne. HW klavesnice se musi aktivovat v menu, ale pozor, na mnou vyzkousenych nefunguje klavesa enter (coz pokud app nenabizi odklik mysi jste v bezvychodne situaci a musite aktivovat doplnkove klavesnici SW). Doporucuji stahnout https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tiagofalcao.raidsixinputdevices, zameni qwerty za qwertz. Zarizeni splnuje, co jsem ocekaval v takove cenove hladine - prilezitostne hrani her, stahovani/prehravani filmu/stream, serfovani po netu,.. Je dobre, ze jej lze pripojit kamkoliv a lehce prenest.. takze treba na poslouchani hudby ve spojeni s pripojenym netem uplne ok.. po softwarove strance je zarizeni takove zvlastni, musel jsem si jej upravit k obrazu svemu.. vsechno nativni smazat a nahrat vlastni - od launcheru pocinaje, rootem konce :D jediny co me mrzi je ta velikost interni pameti, uz jsem na stope jak nalinkovat napevno aplikace na externi sd kartu a tim si prostor znacne rozsirit, zakladni 1GB pro aplikace staci.. To, co popisujes vyse se mi stava taky a musim uznat, ze napr. nativni androidi prohlizec funguje mnohem lepe nez napr. koupena verze boat browseru nebo dolphinu hd. Coz je na mobilu presne naopak. Cekani na aplikace se mi zacalo objevovat az po "upravovani" a taky nevim, ktera mrcha to z nich dela, ale problem analyzuju a do budoucna vyresim. Na Note se mi osvedcila app https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cleanmaster.mguard Clean Master - znatelne zrychlila cinnost operacni pameti a tam, kde mi drive telefon lagoval ted jede bez problemu. Kdo se vyzna, doporucuji root, uz jen kvuli presouvani aplikace na ext. pametovku (zatim tedy jen do 300MB velikosti instalacniho balicku) a zalohovani. V placene verzi Titanium Backupu je moznost zmenit aplikace na systemove - v pameti na vyhrazenem mistu pro OS je jeste dost mista (myslim neco pres 300MB) a pretahat tam prohlizece, youtube, mapy atp. usetri znacne misto v jiz osekanem prostoru 1GB. Kdo ale nikdy root nedelal, nechte si zarizeni ve stavu, v jakem jste ho obdrzeli a drzte se "pravidel" :) za me hodnotim v pomeru cena/vykon dost slusne, neni to staveno jako nahrada klasickeho pc, rovnez to neni na celodenni praci, ale pro zabaveni na destive dny vyborna hracka! Kdo byste prisel na nejaky dobry tip jak jej posunout dal, urcite se sverte..
« Poslední změna: 30. 03. 2014, 17:49:53 od feyl »


Michal Orban

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 17
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:První zkušenosti s Androidem DIWAY Smart TV boxem
« Odpověď #6 kdy: 05. 04. 2014, 18:43:01 »
Pozdrav všem!

Tak jsem provedl root podle android gurua feyla.
S tímto návodem to byla hračka. Další cenná rada pro mě byla úprava klávesnice na QWERTZ. Na tuto variantu jsem tak chronicky navyklý, že jsem neustále psal např. seynam.cy a brali mě všichni čerti při neustálých opravách. Zvláště, když mám v některých heslech z a y.
Od doby mé první zdrcující kritiky přístroje jsem zatím žádné další zamrzání ani jiné problémy nezaznamenal. Zřejmě bylo nutné nejdříve pořádně nadávat přesně podle vtipu:
A: Nikdo se nenaučí pořádně nadávat, dokud se nenaučí řídit!
B: Ty asi ještě doma nemáš počítač, že?

Jinak se vším souhlas:
1. Tatranka (dálk. ovl.) je k ničemu, snad jen k vypínání či restartu. Naprostá nezbytnost je bezdrátový set myši s klávesnicí.
2. Když to nezlobí, je to skvělá univerzální hračka.
3. Kartu jsem do toho vrazil SDHC 32GB a jako root vesele přesouvám.

Feyle, ještě jednou velký dík za návod!

Doufám, že jsem ten strojek nepřechválil a že nezačne zase zlobit!
Ještě jsem zjistil, že pokud strojek zjistí přes HDMI, že byl zapnut TVP, vypne signál na jacku (AV výstup). Nefungují oba zároveň.

NespoKojenec (doufám, že bývalý)


matchb0xx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:První zkušenosti s Androidem DIWAY Smart TV boxem
« Odpověď #7 kdy: 11. 04. 2014, 13:00:40 »
ja pouzivam s uspechem toto http://olmi.tv/d/tbs-2910-matrix-arm-mini-pc-1000288/, zatim si nemuzu stezovat , ruzne ty raspbery, arduina, odroidy, mimixy jsem smetl ze stolu . ma to triple boot, esata, gb lan a mnoho dalsiho


nexty

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:První zkušenosti s Androidem DIWAY Smart TV boxem
« Odpověď #8 kdy: 14. 04. 2014, 16:53:53 »
Zdravím všechny,
asi před měsícem jsem si koupil tento sqvělý strojek a po několika pokusech a omylech jsem snad dosáhl svého cíle. Můj hlavní požadavek na toto zařízení byl přehrávat HD filmy z domácího cloudového úložiště, samozřejmě s titulky. Oba integrované systémové přehrávače sice běžely bez trhání a plynule, nicméně titulky byly neřešitelné. Po několika přečtených článcích a zkušenostech jiných uživatelů, jsem zvolil MX Player. Je to dobrý přehrávač a jede i s titulky, nicméně bohužel v tomto zřízení se video seká a tuhne.
Po několika neúspěšných pokusech s instalacemi jiných playerů, jsem zvolil MOBO Player, který je pro toto zařízení pouze v placené verzi asi za 94 Kč. Tato investice se ale plně vyplatila a filmy běží v naprosté pohodě i s titulky. Stačilo pouze nakopírovat složku s titulky do kořenového adresáře, zvolit font a velikost, a vše funguje.
Nemohu ale opomenout předchozí aktualizaci a následný root přístroje, to si jaksi u androida neodpustím....Jediné, co mi u tohoto zařízení chybí, je bluetooth. Mám malou BT klávesnici s touchpadem zakoupenou pro tyto účely, nicméně jsem přehlédl absenci této technologie u tohoto jinak cool werku.
Zatím jsem tedy s bezdrátovou myší a laboruji jak přidat BT........Za tyto peníze ho mohu jen doporučit.....
« Poslední změna: 14. 04. 2014, 17:01:46 od nexty »


brit1970

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:První zkušenosti s Androidem DIWAY Smart TV boxem
« Odpověď #9 kdy: 02. 05. 2014, 08:41:44 »
jak mohu zadat ip adresu


 

reklama