Autor Téma: Start LTE 800 MHz a problematika ruseni  (Přečteno 128809 krát)

Dolinak

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
Re:Start LTE 800 MHz a problematika ruseni
« Odpověď #210 kdy: 10. 07. 2014, 16:59:35 »
Slabá úroveň u některých multiplexů se neřeší pásmovým zesilovačem, ale zesilovačem kanálovým. Pak ani nemůže nastat situace jakou popisuješ. A přidávání nějakých LTE filtrů za situace, že máš úrovně všech multiplexů jak noty na buben? No, může to vyjít, ale taky nemusí.

Kouknětě na obrázek co je na vstupu dvoukanálového zesilovače před prvním tranzistorem. Až mezi stupni jsou vidět 2 kanálové propusti. Pokud dojde k zahlcení na 1 stupni, tak ani tato verze nepomůže. Je třeba si vyžádat jinou verzi, která ale není ideální na zpracování velmi nízkých úrovní.
Na fotce je zes. TEROZ č.463F

« Poslední změna: 10. 07. 2014, 17:02:25 od Dolinak »
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!

Reklama

• Stálý člen

Alex Gaga

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #211 kdy: 10. 07. 2014, 17:25:36 »
Slabá úroveň u některých multiplexů se neřeší pásmovým zesilovačem, ale zesilovačem kanálovým. Pak ani nemůže nastat situace jakou popisuješ. A přidávání nějakých LTE filtrů za situace, že máš úrovně všech multiplexů jak noty na buben? No, může to vyjít, ale taky nemusí.

Kouknětě na obrázek co je na vstupu dvoukanálového zesilovače před prvním tranzistorem, který se taktéž na trhu prodává. Až mezi stupni jsou vidět 2 kanálové propusti. Pokud dojde k zahlcení na 1 stupni, tak ani tato verze nepomůže. Je třeba si vyžádat jinou verzi, která ale není ideální na zpracování velmi nízkých úrovní.
Na fotce je zes. TEROZ č.463F
Dovolil jsem si poněkud poopravit tvoji citaci, protože k dostání jsou i zesilovače, jenž vyhoví. Ovšem v Terozu to asi nebude, to je bez debat.

Vladimír Dráb

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #212 kdy: 10. 07. 2014, 19:04:34 »
A proč by to Teroz neměl umět, protože o tom nevíte? Zkuste dříve pohledat, než dříve pomlouvat. :)

Alex Gaga

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #213 kdy: 10. 07. 2014, 19:43:05 »
Nikde jsem netvrdil, že to Teroz neumí. Napsal jsem, že jsou k dostání zesilovače které vyhoví, ale že v Terozu to asi nebude. A to je taky pravda.

Dolinak

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #214 kdy: 10. 07. 2014, 20:52:32 »
V Terozu to umí, jen je třeba vědět, co chci.
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!

Reklama

• Stálý člen

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #215 kdy: 10. 07. 2014, 23:33:06 »
Nikde jsem netvrdil, že to Teroz neumí. Napsal jsem, že jsou k dostání zesilovače které vyhoví, ale že v Terozu to asi nebude. A to je taky pravda.

Například?

Alex Gaga

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #216 kdy: 11. 07. 2014, 08:23:08 »
Budeš si nějaký kupovat? Jestli ano, tak ti ho zašlu na dobírku. A jestli ne, tak je ti ta informace zhola k ničemu, navíc stejně neděláš v oboru, takže je zbytečné tě zatěžovat nějakým info :)

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #217 kdy: 11. 07. 2014, 11:52:07 »
Nebudu přece kupovat něco, když ani nevím, co. A když budu vědět co, klidně si ten zesilovač koupím. A třeba i na dobírku.

A mimochodem - informace, jaký zesilovač máš na mysli, by určitě nesloužila pouze mně. Takže se nemusíš obávat, že bys mne zatěžoval "nějakým info". A hodnotit, zda je mi ta či ona informace zhola k ničemu, je docela úsměvné, nemyslíš? ;)

Dan Rozsíval

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #218 kdy: 11. 07. 2014, 13:47:41 »
Alex: Máš naprostou pravdu. Co vím z mých dobrých zdrojů tak v Lošticích se dneska už spíše zabývají tvarůžkami, anténní komponenty jsou tam dneska už na druhé koleji. Bohužel.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Alex Gaga

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #219 kdy: 11. 07. 2014, 14:14:39 »
Nebudu přece kupovat něco, když ani nevím, co. A když budu vědět co, klidně si ten zesilovač koupím. A třeba i na dobírku.

A mimochodem - informace, jaký zesilovač máš na mysli, by určitě nesloužila pouze mně. Takže se nemusíš obávat, že bys mne zatěžoval "nějakým info". A hodnotit, zda je mi ta či ona informace zhola k ničemu, je docela úsměvné, nemyslíš? ;)
Ty si kupuješ zesilovače jenom tak z dlouhé chvíle? :D Obvykle si je totiž kupuje ten, kdo je potřebuje a pak i sdělí přesný požadavek, co by měl zesilovač umět, resp. k čemu bude používán. A pokud jde o nějaký tip na dobrý typ, tak třeba AVANT 7. Ovšem jak jsem už psal, nejsi z oboru, takže ti to nejspíš stejně nic neřekne (a z Google vypadnou jenom obecné informace).

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #220 kdy: 11. 07. 2014, 14:50:16 »
A víš, že jo? I "dlouhá chvíle" je cestou k pozitivním výsledkům.  ;)

Mmch - přesný požadavek, co by měl zesilovač umět, vyplývá z dotazu Grifina.

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #221 kdy: 11. 07. 2014, 14:57:03 »
.. A pokud jde o nějaký tip na dobrý typ, tak třeba AVANT 7. ..
Opravdu adekvatni tip na nahradu toho Terozu (sum 1,7 dB).  :)
Programovatelny zesilovac, ktery uz s LTE pocita - musel byt na nej upraven.
Vyborna selektivita (20 dB /16 MHz).
Vyborny sum (9 dB)
O cene nemluve.

Alex Gaga

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #222 kdy: 11. 07. 2014, 15:04:56 »
K čemu je ti nízký šum, když se ten zesilovač od Terozu zahltí a nemáš nic? :D  A cenu neřeš, protože hlavní je funkčnost. Kdo chce ušetřit za každou cenu, ať se radši do anténních sestav ani nepouští.

Vladimír Dráb

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #223 kdy: 11. 07. 2014, 16:41:48 »
Jen hlupák se po upozornění nepodívá na stránky výrobce a pořád si mele své nesmysly.

Horal

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #224 kdy: 11. 07. 2014, 21:34:22 »
Vladimír Dráb,
myslím, že jste trochu přestřelil s tou invektivou vůči Alexovi, on totiž má ve své podstatě pravdu. Je zbytečné sem vkládat přemrštěné emoce. Celá diskuse se točí "na ničem", jelikož řešit použití jakéhokoliv zesilovače bez znalostí naměřených hodnot vůbec nemá smysl. Je to jen obecná polemika. Každý máme své zkušenosti kladné i negativní. Jde jen o to jakou zvolit cestu. Ve složitějších podmínkách nemusí Teroz neobstát a mimochem zde na Ostravsku jsem se setkal už s tím, že neobstál ani ten Avant, skončil na konfliktu k.54 x k.55. Řešením byla kanálová vložka ZG 431. Je ale vůbec otázka, zda se to např. v případě ITA vyplatí. Případů, kdy se dvb-t příjem takto komplikuje a komplikovat bude se vyskytne v budoucnu celá řada. Znám i takové nadšence, kteří vloni sundávali z rodinných domků sat. paraboly a dnes je vracejí zpět. Jen jen otázkou priorit co si kdo zvolí a jaké relevantní informace mu k tomu anténř dodá, zbytek je čistě na zákazníkovi.