Autor Téma: Start LTE 800 MHz a problematika ruseni  (Přečteno 128907 krát)

Vladimír Dráb

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re:Start LTE 800 MHz a problematika ruseni
« Odpověď #225 kdy: 11. 07. 2014, 23:33:53 »
Nevím proč do toho pletete všechno možné, jeho tvrzení, že u Terozu nenajde zájemce zesilovače s filtrem LTE je nepravdivé, na to nic nezměníte sundaváním, ani nandaváním parabol na střechu.

Reklama

• Stálý člen

Alex Gaga

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #226 kdy: 12. 07. 2014, 10:08:34 »
Jak tady bylo zcela správně napsáno, tak ve složitějších podmínkách opravdu nemusí Teroz obstát (a obvykle ani neobstojí). To ovšem není jeho chyba, protože ani sám výrobce nemá nějaké ambice na náročnější produkty (které si navíc koupí minimum lidí). Dál už to opravdu netřeba rozebírat.

Dolinak

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #227 kdy: 12. 07. 2014, 10:35:38 »
Na přiložené fotce je k vidění verze s kanálovou propustí na vstupu.

Tím chtěl "básník" říct, že pokud víte co chcete, můžete si na vstup nechat dát, pásmovou propust, kanálovou propust, nebo třeba odlaďovač.
Pokud tyhle prvky nevyhoví, je na trhu"vyšší level". Pak je tu otázka, zda se to dotyčnému vyplatí.
A pak jsou i případy, kdy problém nemá řešení.

Jen pro doplnění v tomto případě se bavíme spíše o ITA rozvodech.
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #228 kdy: 12. 07. 2014, 14:02:05 »
Alex: Máš naprostou pravdu. Co vím z mých dobrých zdrojů tak v Lošticích se dneska už spíše zabývají tvarůžkami, anténní komponenty jsou tam dneska už na druhé koleji. Bohužel.

Co je tohle za nesmysl... ?!? Asi by ses, Dane, divil, co vše je p. Poštulka schopen a ochoten vyrobit. Samozřejmě na zakázku, ne jako sériovku. A jak se pak s těmito "krabičkami" dá pracovat v praxi. Ovšem - jak již zde bylo správně napsáno - musíš přesně vědět, co chceš, a proč to takto chceš. Musíš znát vychozí parametry signál(ů) v místě příjmu a dle toho volit řešení. Pak bezproblémů sloučíš třeba i Tvé "problematické" kanály K50 s K52, a dokonce i sousední kanály s výrazně rozdílnou úrovní. Jen letos jsem s ním řešil několik nespecifických případů, kdy výsledkem byly (jsou) nestandardní (nesériové) kanálové zesilovače, které ale fungují tak, že se nedivím jen já  ;) A o ceně vůči KV ani nemluvě...     

Alex Gaga

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #229 kdy: 12. 07. 2014, 14:12:02 »
Výrobkem z Terozu sloučit sousední kanály a ještě s výrazně odlišnými úrovněmi, to je teda něco :D :D :D

Reklama

• Stálý člen

Dan Rozsíval

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #230 kdy: 12. 07. 2014, 14:40:35 »
PetrK: Schopen možná je ale skutečnost je taková že už to není co bývalo. Dokonce se můj zdroj nechal slyšet že vůbec není vyloučeno že celou výrobu anténních komponentů zruší úplně poněvadž jednak ten kšeft tam v těch končinách kde většinou chodí jen Praděd není vůbec žádný a lidé tam zůstávají u satelitů a jednak ta jeho podniková prodejna tvarůžků vydělává podstatně víc než nějaké slučovače, zesilovače a bůh ví co ještě. Nedávno jsem si tam třeba nechal dělat pro známé slučovač a udělal mi ho úplně jinak než jsem chtěl.
Proto jsem v mém případě /K50 a K52/ oslovil už před cca měsícem už raději firmu Ivo, sdělil jim přesně mé požadavky na kanálový slučovač a od té doby nemám zatím vůbec žádný problém.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #231 kdy: 12. 07. 2014, 14:50:06 »
Tak jsi to měl reklamovat. Promtně by to opravil.

Jistě - tvarůžková cukrárna nabrala skutečně na obrátkách, to ale nic nemění na tom, že Teroz dál existuje a rušit se nebude. Od doby, co Skylink vymyslel servisní poplatky, mají tolik práce, že občas neví, co dříve. Což je dalším důkazem faktu, že se lidi vracejí k DVB-T...

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #232 kdy: 12. 07. 2014, 14:53:33 »
Výrobkem z Terozu sloučit sousední kanály a ještě s výrazně odlišnými úrovněmi, to je teda něco :D :D :D

Vysmíváš něčemu, o čem víš evidentně houby. Ale netřeba se divit,že  :D

Dan Rozsíval

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #233 kdy: 12. 07. 2014, 15:10:03 »
Ano, lidé se vracejí k DVB-T ale jaksi ne všude že. Já mám totiž info úplně opačné. Ale ono je to úplně fuk, o tom jestli to zruší nerozhoduji já ani ty ale jedině samotný velký šéf.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Alex Gaga

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #234 kdy: 12. 07. 2014, 15:25:05 »

Však já se ani nedivím, že tomu nerozumíš. Jaká je tvoje profese ví skoro všichni, a že to nejsou antény, je holá skutečnost.

Alex Gaga

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #235 kdy: 12. 07. 2014, 15:27:16 »

Jistě - tvarůžková cukrárna nabrala skutečně na obrátkách, to ale nic nemění na tom, že Teroz dál existuje a rušit se nebude. Od doby, co Skylink vymyslel servisní poplatky, mají tolik práce, že občas neví, co dříve. Což je dalším důkazem faktu, že se lidi vracejí k DVB-T...
:D :D :D :D :D  To je lepší než Večerníček :D :D :D :D :D

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #236 kdy: 12. 07. 2014, 17:41:18 »

Však já se ani nedivím, že tomu nerozumíš. Jaká je tvoje profese ví skoro všichni, a že to nejsou antény, je holá skutečnost.

Ty víš houby, co já dělám.  Usuzovat cosi z internetových diskuzí, je přinejmenším umíněnost své (tvé) vlastní fikce a fixace k vidině,která ve skutečnosti neexistuje. A hlavně pak alergie na určité lidi, kteří si dovolili ti oponovat již v minulosti. Tak si klidně mysli a piš, co chceš.

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #237 kdy: 12. 07. 2014, 17:43:20 »

:D :D :D :D :D  To je lepší než Večerníček :D :D :D :D :D

Dobrou nóóóc!

A brzdi! Neb už zase nemístně ujíždíš. Mohl bys dostat od admina ban a pak se zase vracet pod jiným nickem...  ;D

Alex Gaga

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #238 kdy: 12. 07. 2014, 19:53:30 »
O ban na můj nickname neměj péči, protože se tě nijak netýká (ostatně těch někam správně zalezlých jedinců se bany nikdy netýkají :D ). A o tobě toho vím možná až moc, tedy rozhodně víc, než je ti libo.

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #239 kdy: 14. 07. 2014, 02:43:06 »
.. A pokud jde o nějaký tip na dobrý typ, tak třeba AVANT 7. ..
Opravdu adekvatni tip na nahradu toho Terozu (sum 1,7 dB).  :)
Programovatelny zesilovac, ktery uz s LTE pocita - musel byt na nej upraven.
Vyborna selektivita (20 dB /16 MHz).
Vyborny sum (9 dB)
O cene nemluve.
K čemu je ti nízký šum, když se ten zesilovač od Terozu zahltí a nemáš nic? :D  A cenu neřeš, protože hlavní je funkčnost. Kdo chce ušetřit za každou cenu, ať se radši do anténních sestav ani nepouští.
A k cemu je nezahlceny Avant, kdyz z neho pujde C/N takove, ze nepojede nic. :D A neni vubec zarucene, ze ten Avant nebude prebuzeny, protoze Televes k te LTE odolnosti neudava zadny parametr. A cenu neresim, tu bych zacal resit, az by slo o zarucene reseni.