Je třeba techniku posouvat stále dál a dál. Vzhledem k tomu, že mám velmi omezené finance, tak nemůžu mít všechno hned. Vím 100% že HB má ještě rezervu a filtry jí hodně pomůžou zacelit, ale bohužel 80 a 56 kHz jsem nikde nenašel. Jde mi předně o lov a dálkový příjem, stačí mi pouze, aby po výměně filtrů fungovalo RDS a stanici byly poslouchatelné ;-) Plánuji osadit precizní patice, ale zase nechci vyměňovat filtry neustále. Pokud bych sehnal 80 kHz, nebo i 56 za přijatelnou cenu, samozřejmě se nebudu bránit. Na Ebay bych teda koupil 4x 110 kHz za 300 Kč i s poštou.
Děkuji, že se podíváte po filtrech doma. Rád bych se případně na nějakém dohodnul.
Jinak co se týče HB nečekal jsem od ní ani to, co mi poskytla, tím spíš, že jsem jí postavil jako svoji první anténu. Bandscan mám v popisu a stanice z vysílače 390 km daleko, která se pravidelně objevuje, nebo 250 km vzdálená Regina, kterou mám téměř každý den s RDS a i jiné jsou myslím slušné ukázky, že i s tímto prckem se dají slušně chytat dálky.