Autor Téma: Radio a hbbtv?  (Přečteno 2918 krát)

Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Radio a hbbtv?
« kdy: 24. 02. 2014, 12:26:31 »
Zdravím, muže radio na satelitu vysílat HBBTV? Narazil sem na radio  You FM a naběhlo mi že mužu hbbtv a dokonce funguje, je to opravdu hbbtv toho rádia nebo je to bug? Mam dvbviewer a hbbtv plugin, rádio je na satelitu astra, kdo tohle chytá tak bych prosil o ověření zda to chytaj všichni nebo se mi to prostě buglo. Dokonce to ukazuje i jakesi "RDS" muže mi někdo říct co je to za funkci u sat radia? Koukam že to ma hodně rádii na ty astře, myslel sem že hbbtv je pro telku ne radio, a co je to za funkci toho "digitálního rds"?

http://www.imagehosting.cz/images/hbbtvradio.jpg
« Poslední změna: 24. 02. 2014, 12:32:19 od Jaroslav Honzík »
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Radio a hbbtv?
« Odpověď #1 kdy: 24. 02. 2014, 12:42:59 »
Domnivam se, ze pokud je radio sireno jakymkoliv DVB, tak HbbTV pro radio nic nebrani. Vlozeni URL odkazu do streamu zabere zanedbatelny datovy tok. Jestli ale napr. "chytre TV" umi bezne HbbTV i pro radio DVB sluzby netusim.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 688
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:Radio a hbbtv?
« Odpověď #2 kdy: 24. 02. 2014, 12:46:41 »
To HbbTV skutečně rozhlasové stanice mají. Je to zkrátka satelitní signál jako satelitní signál, tak je tam připojena signalizace. Mají to i stanice jako Bayern, HR apod., pokud se nemýlím, a dokonce 1Live na této platformě měla i vlastní podcast. Směle testujte. ;)

Co se týká té infolišty, také by mě zajímalo, jak to funguje. Na HbbTV je to nezávislé. Je to jakýsi statický radiotext.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Radio a hbbtv?
« Odpověď #3 kdy: 24. 02. 2014, 13:06:08 »
To HbbTV skutečně rozhlasové stanice mají. Je to zkrátka satelitní signál jako satelitní signál, tak je tam připojena signalizace. Mají to i stanice jako Bayern, HR apod., pokud se nemýlím, a dokonce 1Live na této platformě měla i vlastní podcast. Směle testujte. ;)

Co se týká té infolišty, také by mě zajímalo, jak to funguje. Na HbbTV je to nezávislé. Je to jakýsi statický radiotext.

1Live tam má pěkné HBBTV jako ostatní radia, žadny test tam není, dokonce ma i možnost "vyvolat" QR kod pro mobily.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 688
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:Radio a hbbtv?
« Odpověď #4 kdy: 24. 02. 2014, 13:11:19 »
Myslel jsem to tak, že vy máte testovat. Ne, že by tam byl nějaký test. ;)
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Radio a hbbtv?
« Odpověď #5 kdy: 24. 02. 2014, 13:20:51 »
Myslel jsem to tak, že vy máte testovat. Ne, že by tam byl nějaký test. ;)

Jojo, testuju a ta funkce toho RDS je skutečně  RDS.

http://www.imagehosting.cz/?v=rdsymy.jpg

Na screenu je německá stanice, kde se objeví jak to "RDS" tak  HBBTV a pod ním je z české stanice která RDS nemá, natož hbbtv. Až mi dorazí motor a nove LNB tak budu moct chytat par dalších satelitů. ;)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


mmc

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 278
    • Zobrazit profil
Re:Radio a hbbtv?
« Odpověď #6 kdy: 24. 02. 2014, 13:51:15 »
RDS resp. RT funguje aj slovenskom EXPRESe z THORu
3.7-4.2 linear ... 230cm PF mesh
3.4-4.2 + 10.7-12.75 circular ... 180cm PF
10.7-12.75 linear ... 130cm offset
18.3-18.8 + 19.7-20.2 circular ... 130cm ofset
(a to všetko pekne v garáži)