Autor Téma: Více lnb a monoblock a více družic.  (Přečteno 20359 krát)

Jaroslav Honzík

• Profík
    • Zobrazit profil
Více lnb a monoblock a více družic.
« kdy: 20. 02. 2014, 17:23:08 »
Zdravím, mám parabolu 80 a na ní monoblock (dvojlnb s integr diseqc a přijem 23.5 a 19.2), a chtěl bych vědet jestli se k tomu dá připojit další diseqc nebo nejakej lnb slučovač a další lnb, a jakej držák pořídit, chtěl bych skusit zda mužu chytit i 3 družice nebo víc, se zachováním monoblocku. parabola je směrovaná na 23.5 a 19,2 je brano "šilhem" kolik LNB se zachovanim monoblocku tam jde dat a je to možne? nebo bych musel mit několik současne? nebo jedno velké výkonné a motor? Děkuji za odpovědi.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

• Stálý člen

Horal

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #1 kdy: 20. 02. 2014, 17:51:43 »
Zdravím, mám parabolu 80 a na ní monoblock (dvojlnb s integr diseqc a přijem 23.5 a 19.2), a chtěl bych vědet jestli se k tomu dá připojit další diseqc nebo nejakej lnb slučovač a další lnb, a jakej držák pořídit, chtěl bych skusit zda mužu chytit i 3 družice nebo víc, se zachováním monoblocku. parabola je směrovaná na 23.5 a 19,2 je brano "šilhem" kolik LNB se zachovanim monoblocku tam jde dat a je to možne? nebo bych musel mit několik současne? nebo jedno velké výkonné a motor? Děkuji za odpovědi.
už se o tomhle psalo i tu mnohokrát-option diseqc přepínač, 80tka žádná hitparáda nebude kor se zachováním monobloku. Nákup multifeedu, dalších lnb a diseqc bude stát pomalu to co celý motor...

Petr Š.

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 20. 02. 2014, 18:23:21 »
už se o tomhle psalo i tu mnohokrát-option diseqc přepínač, 80tka žádná hitparáda nebude kor se zachováním monobloku. Nákup multifeedu, dalších lnb a diseqc bude stát pomalu to co celý motor...
A co když bych chtěl připojit 2 přijímače? To je jaksi motor k ničemu. Já motor měl, než se mi porouchal.

Jaroslav Honzík

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 20. 02. 2014, 18:40:59 »
A co když bych chtěl připojit 2 přijímače? To je jaksi motor k ničemu. Já motor měl, než se mi porouchal.

jeden přijmač, jen me zajímalo zda na příjem 3 nebo 4 družic mohu zachovat monoblock nebo ne, a jak je to s tou poruchovostí motorů? Vyplatí se motor?
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Horal

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 20. 02. 2014, 18:49:24 »
pro:
Jaroslav Honzík
každý nějak samozřejmě začíná. Ale je dobré dělat a plánovat věci tak, aby měly nějaký smysl a nějak normálně na pohled vypadaly. Rozšiřování paraboly s monoblokem k nim podle mého názoru nepatří. Pokud máte skutečný zájem o satelitní techniku a pokoukání, pak je řešením opravdu ten motor nebo toroidní parabola. Výhody a nevýhody uvedených zařízení je možné zde i jinde dohledat. Pokud máte takovou možnost, tak si nechte stávající parabolu a třeba pořiďte ještě jednu, kterou budete používat Vy na "lovení" a zbytek rodiny bude klidně koukat na ty dvě Astry. Porouchat se může samozřejmě vše, jak motor tak monoblok i ten diseqc přepínač. Zkuste si ještě vlastně položit otázku o jaké družice chcete "svůj" orbit rozšiřovat..

Reklama

• Stálý člen

Dan Rozsíval

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 20. 02. 2014, 18:56:51 »
Jak píše kolega,daleko jednodušší je ten monoblok zahodit a nainstalovat samostatné LNB. Ale bez uvedení družic o které se ti jedná je taková debata zbytečná.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Jaroslav Honzík

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 20. 02. 2014, 21:39:58 »
je někde seznam družic a programů které chytnu na tu 80ku? Abych se moch nekde podivat co mužu na severu čech chytit na 80ku a pak co na těch satelitech vysílá.

Horal

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 20. 02. 2014, 22:08:43 »
je někde seznam družic a programů které chytnu na tu 80ku? Abych se moch nekde podivat co mužu na severu čech chytit na 80ku a pak co na těch satelitech vysílá.
ano, takový seznam na internetu existuje, dokonce na jednom českém webu

Jaroslav Honzík

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 20. 02. 2014, 22:24:14 »
ano, takový seznam na internetu existuje, dokonce na jednom českém webu

ja sem koukal na google.cz ale tam když dam všecky tak nejdou seřadit podle velikosti antény, abych se podíval co můžu do rozměrů 80 naladit, ale co sem projel tak je toho dost, chtěl bych tam ty jak byli v tom vlakne jak je chce přimat bez motoru, ty 2 astry co mam, pak thory a pak nejaky další to si nepamatuju, takže to vypada spiš že než abych kupoval toroida a nejakych 8 nebo 10 lnb a buhvi kolik diseqc, tak bych se přiklonil asi k single lnb (nějaky silny a kvalitní pokud je) a nějakej dobrej motor kterej ma nizkou poruchovost.

Horal

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 20. 02. 2014, 22:49:22 »
..."ten" co chce přijímat bez motoru má zájem o 5E,7E,9E a 10E tuším. Tyhle satelity krom Siria na 5E půjdou na 80tce s minimální bez rezervou nebo spíše bez ní. google.cz přece udává i velikost talíře, ne? Na Thory, Hotbird, Astry 19 a 23E 80tka stačit bude bohatě...Jde ale o to, aby ten motor byl nastaven přesně. Výběr konvertoru a motoru komentovat nebudu, můžete se podívat na webech na zkušenosti. Já svého favorita mám, ale nechci aby to někdo vnímal jako reklamu....

Jaroslav Honzík

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 20. 02. 2014, 22:52:31 »
..."ten" co chce přijímat bez motoru má zájem o 5E,7E,9E a 10E tuším. Tyhle satelity krom Siria na 5E půjdou na 80tce s minimální bez rezervou nebo spíše bez ní. google.cz přece udává i velikost talíře, ne? Na Thory, Hotbird, Astry 19 a 23E 80tka stačit bude bohatě...Jde ale o to, aby ten motor byl nastaven přesně. Výběr konvertoru a motoru komentovat nebudu, můžete se podívat na webech na zkušenosti. Já svého favorita mám, ale nechci aby to někdo vnímal jako reklamu....

Uvítal bych nějaké typy, rád bych lnb s co nejnižším šumovým číslem a co nejvyšším ziskem, a motor který má dobrý ohlas, na google.cz psali něco o SG2100 motoru, tak zatím nevím, počkam zda někdo něco doporučí a nebo zda něco nenajdu. Nerad bych nějakou čínu která mi za chvili odejde.

Horal

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 20. 02. 2014, 23:08:45 »
V Číně se dnes dělá skoro vše, chceš nějakou več za 10usd-dobrá vyrobíme, vyrobíme ji i za 2usd, sice bude vypadat stejně, ale uvnitř to bude o něčem jiném...ten motor SG-2100 býval slušný, já ho mám cca 4 roky a je furt gut. Jak to je dneska nevím, ale motor s celokovovým vnitřkem určo nebude stát 1000,-Kč. Já jsem spokojen s lnb Inverto black ultra, Smart, Ivancom, Chess atd. Šumové číslo je fikce, stejně si každý výrobce uvede co chce..

Jaroslav Honzík

• Profík
    • Zobrazit profil

Horal

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 21. 02. 2014, 10:53:35 »
...poslední motor sice vypadá dobře, ale od tohoto prodejce bych si asi nic nekoupil-podívejte se na popis pod obrázkem-uvádějí max.velikost paraboly 140cm a v zápětí je v popisu uvedeno 100cm, takže asi vlastně neví co prodávají-třeba jsou tam plastová kolečka, ikdyž je v popisu kov. Nechci dělat reklamu, ale toho prvního prodejce neznám. Omko ano, ale je to Vaše volba..

Jaroslav Honzík

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 21. 02. 2014, 11:32:43 »
...poslední motor sice vypadá dobře, ale od tohoto prodejce bych si asi nic nekoupil-podívejte se na popis pod obrázkem-uvádějí max.velikost paraboly 140cm a v zápětí je v popisu uvedeno 100cm, takže asi vlastně neví co prodávají-třeba jsou tam plastová kolečka, ikdyž je v popisu kov. Nechci dělat reklamu, ale toho prvního prodejce neznám. Omko ano, ale je to Vaše volba..

No oni to maj blbě popsaný, chybí jim dodat co je FE a co AL. jinak si vyberu asi jeden z těch powe techů.

http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Motor+PowerTech+DG+380+High+End&min=&max=&o=3    (Asi vezmu tenhle, na ofic strankach výrobce ten mode "S" vůbec není.
« Poslední změna: 21. 02. 2014, 11:49:37 od Jaroslav Honzík »