Autor Téma: Více lnb a monoblock a více družic.  (Přečteno 19735 krát)

Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #30 kdy: 15. 03. 2014, 12:34:28 »
není v tom žádný problém! Už jsem tu dával dokonce souřadnice Vašeho bydliště, takže stupnice latitude, nastavit 50° a kousek, elektricky posunout motor a 1° na západ a pak fičet podle tohoto třeba:
http://www.zoznam.sk/1212/nastaveni-diseqc-h-h-motoru-v-praxi/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #31 kdy: 15. 03. 2014, 12:48:30 »
není v tom žádný problém! Už jsem tu dával dokonce souřadnice Vašeho bydliště, takže stupnice latitude, nastavit 50° a kousek, elektricky posunout motor a 1° na západ a pak fičet podle tohoto třeba:
http://www.zoznam.sk/1212/nastaveni-diseqc-h-h-motoru-v-praxi/

nastavený to mám, akorad retenčním (0tym) bodem na 19,2, takže sem si ty pozice hledal manualě, už jich mam od 23,5E po 15W a další hledam, je to otrava ale co, hlavně že to ty družice chytá a to sem chtěl, akorad to mam posunuty :D
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #32 kdy: 15. 03. 2014, 13:13:15 »
Nastavovat se má na referenční družici odpovídající bydlišti pozici ve vašem případě je to právě 16°E. Pokud jste to nastavil podle 19°E, což je pozice tak někde pro východní Moravu, budete mít problémy s krajními pozicemi motoru. Tedy je bezpodmínečně nutné vrátit se na Eutelsat a doladit parabolu na co nejvyšší úroveň kvality v přijímači.
Jinak pokud ten přijímač nemá usuals tak se samoizřejmě musí projít krok za krokem celý orbit a ty družice přidat do paměti...


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #33 kdy: 15. 03. 2014, 14:43:20 »
Nastavovat se má na referenční družici odpovídající bydlišti pozici ve vašem případě je to právě 16°E. Pokud jste to nastavil podle 19°E, což je pozice tak někde pro východní Moravu, budete mít problémy s krajními pozicemi motoru. Tedy je bezpodmínečně nutné vrátit se na Eutelsat a doladit parabolu na co nejvyšší úroveň kvality v přijímači.
Jinak pokud ten přijímač nemá usuals tak se samoizřejmě musí projít krok za krokem celý orbit a ty družice přidat do paměti...

Takže nebudu nic chytat? Takže až přestane foukat ten šilenej vítr tak musim, "odšroubovat" motor a posunout to, mam naladěný programy tak nastavím motor na refenční pozici (bod0) a zapnu si nějaky silný program na 16E a až začne "hrát" tak doladím aby byl co nejlepší a pak budu muset přehazet všecky uložený pozice. A usals použit můžu.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #34 kdy: 15. 03. 2014, 15:52:41 »
1. když má ten přijímač usuals tak nechápu proč vyhledáváte satelity manuálně?
2. proč odmontovat?? Motoru stačí dát povel jdi na 0°. Potom ho pošlete na Vaši ref. družici Eutelsat 16°E a doladí se na max. možný signál. A to proto, aby hrály družice na krajích, např. 53,0°E (Express-AM22) a na 30°W (Hispansat). Kmitočty jsou mimo jiné na google.cz v přehledech.
3. pokud je na krajích slabý nebo žádný signál tak je to špatným nastavením na nulovém bodu ale tuto důležitou informaci, která je ve všech návodech prezentována jste nikde neuvedl (pozn.jak hrají krajní pozice). Pokud to není odzkoušeno, pak nevíte jestli to je dobře nebo špatně nastavené. Ty "svářečky" Astry, Thor, Sirius atd.. budou nějak hrát vždycky, ale jde o zbytek...


Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #35 kdy: 15. 03. 2014, 16:40:52 »
1. když má ten přijímač usuals tak nechápu proč vyhledáváte satelity manuálně?
2. proč odmontovat?? Motoru stačí dát povel jdi na 0°. Potom ho pošlete na Vaši ref. družici Eutelsat 16°E a doladí se na max. možný signál. A to proto, aby hrály družice na krajích, např. 53,0°E (Express-AM22) a na 30°W (Hispansat). Kmitočty jsou mimo jiné na google.cz v přehledech.
3. pokud je na krajích slabý nebo žádný signál tak je to špatným nastavením na nulovém bodu ale tuto důležitou informaci, která je ve všech návodech prezentována jste nikde neuvedl (pozn.jak hrají krajní pozice). Pokud to není odzkoušeno, pak nevíte jestli to je dobře nebo špatně nastavené. Ty "svářečky" Astry, Thor, Sirius atd.. budou nějak hrát vždycky, ale jde o zbytek...


0 mi míří na 19,2 takže ho jen pošlu na tu 0 a otočím to aby mířil na 16E, pak už si jen přes usals budu vybírat pozice. Zkusím ještě ty krajní, kam až to dostanu.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #36 kdy: 15. 03. 2014, 17:16:02 »
tak už to mam 0 namířeno na 16E ale pořad mě to točí někam jinam, jak se to da přepočítat aby to počítalo od 16E?
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #37 kdy: 15. 03. 2014, 17:28:33 »
tak už to mam 0 namířeno na 16E ale pořad mě to točí někam jinam, jak se to da přepočítat aby to počítalo od 16E?
Nijak, je treba resetovat motor přes tlačítka a nastavit tak jak bylo už výše uvedeno v návodech a zvolit správně referenční družici..toť vše.. 0 nikdy nemůže mířit na 16°E ani na 19°E! Ale 0 je e Vašem případě poloha 14,8°E!!
Address: stráž pod ralskem czech
Latitude: 50.7028°
Longitude: 14.8010°
Tedy pokud motor obdrží povel běž na 0 tak zaparkuje na těch 14,8°!!!


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #38 kdy: 15. 03. 2014, 18:00:03 »
tak už to mam 0 namířeno na 16E ale pořad mě to točí někam jinam, jak se to da přepočítat aby to počítalo od 16E?
Nijak, je treba resetovat motor přes tlačítka a nastavit tak jak bylo už výše uvedeno v návodech a zvolit správně referenční družici..toť vše.. 0 nikdy nemůže mířit na 16°E ani na 19°E! Ale 0 je e Vašem případě poloha 14,8°E!!
Address: stráž pod ralskem czech
Latitude: 50.7028°
Longitude: 14.8010°
Tedy pokud motor obdrží povel běž na 0 tak zaparkuje na těch 14,8°!!!

takže 0 musim posunout ještě o 2 stupně aby mířila na 14e namísto 16e.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #39 kdy: 15. 03. 2014, 18:07:30 »
je to marné, je to marné...raději si na to někoho zavolejte, když už si ani nechcete přečíst o čem jsme si tu celou dobu psali...


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #40 kdy: 15. 03. 2014, 18:12:10 »
sam ste napsal, že když pošlu motor na 0 tak by měl zaparkovat na těch 14,8. Takže 0 musí tedy mířit na těch 14,8.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #41 kdy: 15. 03. 2014, 18:19:01 »
Na má slova zákonitě muselo dojít,úplný laik by do motorů vůbec neměl vrtat.  :'(
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #42 kdy: 15. 03. 2014, 18:21:45 »
signál mam pěknej, akorad sem se ješte nedostal ke krajním družicím, ale mam jich hodne, akorad s tím že referenční 0ty bod je 16E.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #43 kdy: 16. 03. 2014, 07:41:31 »
sam ste napsal, že když pošlu motor na 0 tak by měl zaparkovat na těch 14,8. Takže 0 musí tedy mířit na těch 14,8.
Tak instalaci motoru jsme probírali detailně už drahnou dobu předtím než Vám došel. Pořád jsme to omílali dokolečka, kde je Vaše pozice, jakou družici dát jako referenční, vkládali odkazy atd. Nic naplat, nechce se Vám namáhat hlavu a něco si nastudovat.
Už po několikáté a dokola říkám žádný motor nemíři na 0, to jste si vyfabuloval. Na pozici 14,8°E se dostane motor s parabolou a držákem lnb v přesném zákrytu tehdy, když mu k tomu dáte povel-tedy jdi na 0. Jako nejbližší referenční družici máte Eutelsat 16°E. A na ní je třeba provést doladění tak jak to už zde bylo napsáno. Pro informaci ještě doplním, že je klidně možné, že když pošlete motor na 0, bude Vám hrát pár transpodérů z Eutelsatu 16°E např. z balíku Tring. Ale bude to na hraně třeba ve tvaru síla 29% a kvalita 50% nebo podobně. Z tohoto může pramenit omyl, který je pak třeba prezentován tak, že můj nulový bod je Eutelsat 16°E nebo Astra 19°E apod.
Věci které děláme by měly mít nějaký řád a smysl, což u Vás bohužel neplatí. Referenční družice Astra 19,2°E se může krýt s nulovým bodem tak někde na východním okraji Bánské Bystrice. A v ČR ji lze za referenční použít tak maximálně v Ostravě, Frýdku-Místku nebo ještě možná ve Zlíně.
Tvrzení mám zde hodně družic a ještě jsem všechny neproskenoval je sice pěkné, ale úplně základní je správně nastavit motor s parabolou na referenční družici a přesvědčit se jak hrají ty kraje co jsem zde uvedl. To je prvotní věc. Nevím jaký má smysl se k těm krajům propracovat za několik dnů, když jde o správnosi instalace je nutno to udělat ihned.
Tímto příspěvkem v diskusi končím, vše už bylo řečeno a detailně rozebráno, vše další je už jen mlácení prázdné slámy.
« Poslední změna: 16. 03. 2014, 11:59:42 od Karlos66 »


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 634
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Více lnb a monoblock a více družic.
« Odpověď #44 kdy: 16. 03. 2014, 12:09:41 »
motor jsem poslal na 0 radeji manualně (přidržením tlačítka west a east najednou na 5 sec, to psali v manualu) a pak to celé otočil tak jak to patří, tedy 0 na správný referenční bod. Jak psali na google.cz delal sem to podle toho: http://www.google.cz/abc/mot_sg2100_instal/  tam píšou že ta kruhova stupnice musí byt na nule a u mě byla na 0 a pak to cele nastavit na nejbliší družici, tedy 16E to sem taky udělal, a elektricky se "šoupe" motorem pokud je to 2+ stupně takže u mě je to tak tak nahraně. Jediny co sem blbě udelal bylo že sem nenastavil geografickou polohu v softwaru, proto mi to líta kam chce a jak chce, tak ted sem to napravil, tak mi to funguje jak má, zadam pozici družice přes usals a pak jen mirně doladím, takže už mam pozice družic tam, kde měli být. ;)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.