mircx: dělám to proto že ještě předloni jsem měl motor což bylo sice dobré, natočil jsem si tam co jsem potřeboval, jenomže pokaždé když k té TV sedla drahá polovička a já byl "zaparkován" někde jinde než na božskou 23,5E tak jsem si vždy vyslechl tradiční "Kde ty to zase máš?" což mě zcela logicky časem přestalo bavit. Loni jsem ho proto zrušil a rozvedl vše z jedné pevné antény kde mám 23,5E/19,2E/13E ke které jsem si ještě připojil jednu menší ze 4. pozici kterou si přesouvám dle potřeby. Jenomže jsem zjistil že i to stojí za starou bačkoru poněvadž mě baví především jednak sport a jednak tudíž i lovení sportovních feedů z přenosy které se na běžných stanicích nevyskytují max. na placených. A co je ze sportu na těch "osvědčených" základních družicích? Na 19,2E Eurosport a jinak naprostá nuda a šeď, na Hot Birdu je výborný Supertennis, dají se ještě i ty Rai Sporty a to je tak vše, o feedech si můžou tyto pozice skoro zdát. Takže si tam nyní šoupnu ty pozice které mě z motorem zajímaly tehdy nejvíc a není co řešit.
Karlos66: teplo je u mě aspoň 20 stupňů, jinak nemontuju.

Taky nemám ještě vše a navíc budu muset ještě překopat samotný držák protože uchycení T-90 se nedá podcenit, proto jsem si teď sháněl i 60 mm trubku.