Autor Téma: Zapojení Diseqc přepínačů na T90  (Přečteno 9937 krát)

Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Zapojení Diseqc přepínačů na T90
« Odpověď #15 kdy: 21. 02. 2014, 16:51:21 »
Jo jasně, to znám. Taky jsem se nyní hodně pídil po informacích, poněvadž pokud na to mám ještě pár měsíců času tak je výhoda že si to můžu vše pořádně promyslet, takže toho využívám a postupně si i sháním materiál. Dá se ale říct že až na nějaké drobné otazníky nad některými pozicemi už to mám vše vymyšlené takže zbývá poshánět ještě zbytek věcí, počkat na teplo a hurá do toho.  :)
nojo, je to krásnej koníček. Mimochodem, dlouhodobě mi vrtá hlavou, jestli vy (my) fanoušci to děláme jen pro to "dělání" (čili hraní si s tím) nebo se i díváte na nějaké pořady. co se týče FTA, to k dívání není kromě zpravodajských kanálů které se opakují na všech satelitech a pokud má být obsah nějaký solidní, tak stačí skylink+sky uk a není co řešit s T90, že.... ale to je na jinou debatu, nechcí být OT
pro mě byla T55 jen experiment, který se mi podařil napoprvé nastavit, bez cizí pomoci, ale vzhledem k tomu, že to používáme dvě rodiny, proč ne? jinak pro mě je spíš primární terestrický příjem, protože mám relativně dost dobré QTH k pozemnímu příjmu, satelit mám jen na nahrávání, plus zpestření Skylinkové šedi :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Zapojení Diseqc přepínačů na T90
« Odpověď #16 kdy: 21. 02. 2014, 16:56:42 »
Jo jasně, to znám. Taky jsem se nyní hodně pídil po informacích, poněvadž pokud na to mám ještě pár měsíců času tak je výhoda že si to můžu vše pořádně promyslet, takže toho využívám a postupně si i sháním materiál. Dá se ale říct že až na nějaké drobné otazníky nad některými pozicemi už to mám vše vymyšlené takže zbývá poshánět ještě zbytek věcí, počkat na teplo a hurá do toho.  :)
nojo, je to krásnej koníček. Mimochodem, dlouhodobě mi vrtá hlavou, jestli vy (my) fanoušci to děláme jen pro to "dělání" (čili hraní si s tím) nebo se i díváte na nějaké pořady. co se týče FTA, to k dívání není kromě zpravodajských kanálů které se opakují na všech satelitech a pokud má být obsah nějaký solidní, tak stačí skylink+sky uk a není co řešit s T90, že.... ale to je na jinou debatu, nechcí být OT
...vždyť je teplo! Tak není co řešit a hurá do toho! Jen abychom počátkem května nevzpomínali na současné počasí  ;D


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Zapojení Diseqc přepínačů na T90
« Odpověď #17 kdy: 21. 02. 2014, 17:10:18 »
Přesně tak. Dávat víc jak 16 LNB už asi nebude vzhledem ke sloučení to pravé ořechové,byť mě už taky ještě napadly navíc pozice jako 3E a 30W ale nenechám se zlákat, víc jak 16 tam dávat nebudu.
Jasně Dane. Já třeba ani nevím zatím, co bych hledal na více než 16 pozicích. lepší je ale ptát se napřed a pak kupovat a instalovat, než naopak, že? proto napřed hodně dotazů (2x měř) a pak teprve nákup a instalace
...rozmysli si to opravdu pořádně, já mám 10 pozic a to mi stačí, navíc motor (momentálně ale upgraduju), na t-90 mám Thor a Astru 23 "zdvojené" - ro proto, že si můžu na  jedné tv lovit sport - na liveonsat najdu který fotbal nebo hokej mě zajímá a koukám, zbytek rodiny pak sleduje nezávisle co chce.
Jinak tu t-90tku bych už dnes asi ani nepovažoval za nějaký luxus. Se změnami FEC a snahou nacpat na jednu frekvenci maximum programů stoupají nároky na kvalitu přijmu. Nemalou roli hrají i změny v intenzitě vyzařovaného signálu na jednotlivých pozicích (dnes omílaná 28°E). Tam kde před pár lety vystačila e-85 stačí dnes je t-90 tak akorát...


Jan Bajger

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 142
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení Diseqc přepínačů na T90
« Odpověď #18 kdy: 22. 02. 2014, 09:20:06 »
Většina z nás musí projít etapou: "Chytám Maledivy, jsem borec". Pak přijde na to, že to k ničemu nepotřebuje a že stačí osvědčené základní družice.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Zapojení Diseqc přepínačů na T90
« Odpověď #19 kdy: 22. 02. 2014, 11:06:33 »
mircx: dělám to proto že ještě předloni jsem měl motor což bylo sice dobré, natočil jsem si tam co jsem potřeboval, jenomže pokaždé když k té TV sedla drahá polovička a já byl "zaparkován" někde jinde než na božskou 23,5E tak jsem si vždy vyslechl tradiční "Kde ty to zase máš?" což mě zcela logicky časem přestalo bavit. Loni jsem ho proto zrušil a rozvedl vše z jedné pevné antény kde mám 23,5E/19,2E/13E ke které jsem si ještě připojil jednu menší ze 4. pozici kterou si přesouvám dle potřeby. Jenomže jsem zjistil že i to stojí za starou bačkoru poněvadž mě baví především jednak sport a jednak tudíž i lovení sportovních feedů z přenosy které se na běžných stanicích nevyskytují max. na placených. A co je ze sportu na těch "osvědčených" základních družicích? Na 19,2E Eurosport a jinak naprostá nuda a šeď, na Hot Birdu je výborný Supertennis, dají se ještě i ty Rai Sporty a to je tak vše, o feedech si můžou tyto pozice skoro zdát. Takže si tam nyní šoupnu ty pozice které mě z motorem zajímaly tehdy nejvíc a není co řešit.

Karlos66: teplo je u mě aspoň 20 stupňů, jinak nemontuju. :) Taky nemám ještě vše a navíc budu muset ještě překopat samotný držák protože uchycení T-90 se nedá podcenit, proto jsem si teď sháněl i 60 mm trubku.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Fanda Bukovjan

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 151
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení Diseqc přepínačů na T90
« Odpověď #20 kdy: 22. 02. 2014, 11:59:11 »
Já mám ted po úpravách kdy jsem měl 2 motory a dva boxy, už pouze 1 motor a 2 parabolky na twin konvertory 19+13 a samotnou na 1w,pozici 23e nemám a 4 karty sky jsem prodal a mám klid.Paní má svůj box  na freesat a já taky na ostatní programy...
Pokud by měl možnost a mít větší prostor tak by si namontoval zařízení od firmy egis polarmout i s ovladaním ,který natáčet umí azimut i elevaci s anténkou aspon 140cm..T 90 jsem montoval,ale vždy jen na 16 družic nebo 4,5,8 jinak ne.Diseq od emp pro 8 nebo 16 družic a chodí dodnes...
« Poslední změna: 22. 02. 2014, 12:09:53 od Fanda Bukovjan »


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Zapojení Diseqc přepínačů na T90
« Odpověď #21 kdy: 22. 02. 2014, 12:34:27 »
Spíš je zajímavé že namísto toho aby se díky stále vyšším výkonům družic průměry parabol postupně snižovaly, tak to spíše vypadá na pravý opak, zase se vracíme k těm šíleným obludám z 90. let. Pro mě je ta T90 tak maximum co se týče velikosti, do které jsem ochoten jít, žádné kosmické středisko už doma znovu tvořit nechci.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


jackino

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení Diseqc přepínačů na T90
« Odpověď #22 kdy: 22. 02. 2014, 12:52:00 »
mircx: dělám to proto že ještě předloni jsem měl motor což bylo sice dobré, natočil jsem si tam co jsem potřeboval, jenomže pokaždé když k té TV sedla drahá polovička a já byl "zaparkován" někde jinde než na božskou 23,5E tak jsem si vždy vyslechl tradiční "Kde ty to zase máš?" což mě zcela logicky časem přestalo bavit. Loni jsem ho proto zrušil a rozvedl vše z jedné pevné antény kde mám 23,5E/19,2E/13E ke které jsem si ještě připojil jednu menší ze 4. pozici kterou si přesouvám dle potřeby. Jenomže jsem zjistil že i to stojí za starou bačkoru poněvadž mě baví především jednak sport a jednak tudíž i lovení sportovních feedů z přenosy které se na běžných stanicích nevyskytují max. na placených. A co je ze sportu na těch "osvědčených" základních družicích? Na 19,2E Eurosport a jinak naprostá nuda a šeď, na Hot Birdu je výborný Supertennis, dají se ještě i ty Rai Sporty a to je tak vše, o feedech si můžou tyto pozice skoro zdát. Takže si tam nyní šoupnu ty pozice které mě z motorem zajímaly tehdy nejvíc a není co řešit.

Karlos66: teplo je u mě aspoň 20 stupňů, jinak nemontuju. :) Taky nemám ještě vše a navíc budu muset ještě překopat samotný držák protože uchycení T-90 se nedá podcenit, proto jsem si teď sháněl i 60 mm trubku.
Tak na 13e dnes přidali celý paket iránských programů(doufejme že tam nějaký čas vydrží)mj i 2 programy které vysílají atraktivní fotbalPL,itálie,la liga Ch L...
IRIB TV3,IRIB Varzesh - Hotbird 13°E 12437 H 29900(biss),dnes je tam PL a la liga
Dvb-s//13°+19.2°+23.5°+42°
Dvb-t// Cze+Svk+Aut


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Zapojení Diseqc přepínačů na T90
« Odpověď #23 kdy: 22. 02. 2014, 13:16:33 »
jackino: četl jsem a už také naladil. Ta TV3 zatím FTA, Varzesh v Biss, klíče bez problémů. Pokud vidím dobře na Liveonsatu tak za chvíli na TV 3 Chelsea-Everton.  :)
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.