No právě.
mimochodem.....máš ty, nebo někdo jiný praktickou zkušenost s příjmem z 4,8°E svazku SES-5 Nordic, frekvence: 11265 H až 11385 V vše 30000, 3/4 ?? prosím včetně lokality, asi to bude na severu lepší než "u nás" v jihozápadní Moravě
Moje lokalita jihozápad Ostravska, střed paraboly t-90 je někde okolo 18°E. Rozsah mám Hellas 39°E-Amos 4°W, to pro Tvou představu. Koukal jsem jen na teploměry, nechce se mi kvůli toho měřit. Ikdyž to nerad uvádím v %, tak Vertikály síla 64-66% Horizontály jsou silnější o něco, tedy 66-68%. Kvalita na obou polarizacích 82-86%. Byl bych schopen doplnit i nějaké hodnoty jako MER,BER,NoiseMargin atd. ale dnes na to nemám čas. Pokud bych vzal měřák a šel ven si pohrát, tak bych z toho vytáhl o něco více. Nepreferoval jsem totiž ten severský svazek. Ona ta toroidka se nezdá, ale právě jsi uvedl velmi dobrý příklad toho, jak se na ní "dá lavírovat a hrát si" je to fakt o tom kdo co preferuje. Osobně jsem jich už pár nastavoval, skoro vždy někomu jinému na jiné ohnisko a je to velmi zajímavá práce, která Tě zaujme a hodně u ní pochopíš. Chce to ale trpělivost, znalosti a fakt dobré místo kde se jí budeš věnovat. Jám mám takový jako kovový rám z vinklů s úchytama (třmenama) a regulovatelnými nohami podstavce, takže vytáhnu na dvorek, vyvrovnám dle váhy, upnu trubku a prásk tam nevěstu...

Takto předpřipravenou montuju na definitivní místo a donastavuju...
Pokud se rozhodneš pro tu t-90 určo přizvi někoho zkušeného. A jinak je to fakt supr věc!