Autor Téma: Rušení TV po instalaci IEC rozbočovače  (Přečteno 2103 krát)

jaksik

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Rušení TV po instalaci IEC rozbočovače
« kdy: 10. 02. 2014, 09:40:20 »
Dobrý den, prosím o radu.

Před nedávnem jsem pořídil novou TV do pronajatého RD s anténou. Nejjednodušším způsobem přivedení signálu od antény do nové TV bylo do zásuvky (staré cca 20 let) zapojit rozbočovač s IEC konektory. Původní LCD TV je z rozbočovače koaxem připojena přes STB scart kabelem. Nová napřímo (přes 2x okenní průchodku s f-konektory). Nová TV má skvělý příjem (i HDTV), ale původní TV silně "bručí" (slabé bručení se projevovalo i před instalací) a někdy i přeskakuje obraz. Bručení se projevuje i když byť jen nepatrně zavadím koaxem (k původní TV) o rozbočovač v zásuvce.

Můj dotaz zní:

Pomůže mi instalace galvanického oddělovače? Poraďte mi prosím případně jinou možnost, jak to bez problémů rozchodit na původní TV.

Moc děkuji.

Petr

Reklama

• Stálý člen

J T

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
Re:Rušení TV po instalaci IEC rozbočovače
« Odpověď #1 kdy: 10. 02. 2014, 12:19:43 »
Tyhle IEC laciné rozbočovače za pár korun jsou jen špatný vtip. Chce to nějaký normální pro TV pásmo (k 21-69) celokovový s F konektory a ideálně oddělením výstupů. Zas tolik to nestojí.

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Rušení TV po instalaci IEC rozbočovače
« Odpověď #2 kdy: 10. 02. 2014, 13:11:41 »
Tohle je klasická zemní smyčka. Nová TV je připojena třížilově, takže její kostra je uzemněna, stará nejspíš také, ale k jiné větvi starého síťového rozvodu. Vyrovnávací proud tak teče po Scart kabelu mezi zemí staré TV a anténou v STB, proto to nejen bručí, ale dochází i k narušení synchronizace. Oddělovací článek zařazený mezi anténu a STB by to měl vyřešit.