Autor Téma: Dálkový příjem Hradec Králové  (Přečteno 3109 krát)

zori2

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Dálkový příjem Hradec Králové
« kdy: 04. 02. 2014, 08:13:53 »
Zdravim, najde se tu kontakt či přímo nadšenec co zkoušel v Hradci Králové či přímo v Černilové příjem
pražských muxů ,alespon 59kanálu ? Díky za info  :o Viděl - slyšel radio 1 proto jsem přesvědčen ,že
někde jít alespon část "musí"  :D

Reklama

• Stálý člen

Lukáš Polák

• Profík
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
Re:Dálkový příjem Hradec Králové
« Odpověď #1 kdy: 04. 02. 2014, 11:30:06 »
V této oblasti by mohl být kovaný Aleš Pipek. Dám mu echo, aby se ozval.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Aleš Pipek

• Profík
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
« Odpověď #2 kdy: 04. 02. 2014, 16:00:27 »
K pokusu o příjem pražského MUX3 na k59 v Černilově bude klíčové:
1) výška anténního systému nad terénem
2) volný výhled ve směru.
Pokud je toto splněno, je možno přistoupit k pokusům o příjem:
3) podstatně větší šance bude zachytit Žižkov než Cukrák, proto V polariazaci AS
4) AS složený ze dvou směrových antén (doporučuji)
5) kanálový zesilovač k59
6) měřící přístroj k dispozici podmínkou

V žádném případě nečekejte ovšem stabilní příjem za každého počasí. V Pardubicích (kde ovšem Žižkov chodí o dost lépe než v HK) jsou dodnes vidět pozůstatky AS směrovaných na Žižkov z počátků digitalizace. Příjem zde byl realizován hned na několika desítkách STA a ITA. Dnes toto již samozřejmě postrádá smysl.

Dolinak

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 04. 02. 2014, 18:00:16 »
Dodal bych, že komerčně do realizace nikdo nepůjde a na samoinstalaci je třeba vybavení, znalosti a zkušenosti.
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!

ROHLA JAN

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 04. 02. 2014, 23:51:32 »
Nedá mi se nezeptat.....a proč právě Mux3 z Prahy. V HK bych především šilhal po Muxech z Polska, né...???
Věnuji se problematice TV/R příjmu více než 25 let, není to mé hlavní zaměstnání, ale sem-tam někomu vycházím vstříc....

Reklama

• Stálý člen

Aleš Pipek

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 05. 02. 2014, 05:38:30 »
Sport5.

zori2

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 05. 02. 2014, 08:32:44 »
děkuji za informace, a pkouším se sehnat technika i třeba pana Pipka, zatím zkusím chytnout sám i když se obávám, že bez zaměření to bude velká
duchařina protože jsem amatér :-) Polské muxe již s občasnými výpadky chytáme včetně polsat sport, zajímali by mne zda je i možnost Německa
tuším z vysílače Lobau či jiné? Důvodem je spíš to že mne to od mala baví chytat něco co není standartní..., a u pražských muxů my jde jak o sport5
tak o kino svět,tv metropole ale i třeba prima cool HD, jen bych poprosil jakou antenu v tomto místě tedy použít,-jaký tip,firmu i kdybych se nechytal
použil bych ji na jiné kanály, děkuju! :-)

Aleš Pipek

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 05. 02. 2014, 09:19:59 »
Na Vaši SZ máte odpověď v SZ.  ;)
K vysílači Löbau píšu jen to, že na něj můžete zcela zapomenout. k27 z tohoto vysílače je zachytitelný až ve vyšších polohách našeho kraje (v okolí Hlinecka, Skutečska), a pokud má zrovna výluku vysílač Krásné, tak i k39.
Co se týče příjmu Polských MUXů, zde by neměl být problém s příjmem vysílače Jelenia Góra/Śnieżne Kotły k30, k35, k49. Především u k35 se však může projevovat kolize s vysílačem Javořice.
Vysílač Kłodzko/Czarna Góra v Černilově nemá smysl uvažovat vzhledem k terénnímu profilu a vzájemné kolizi kanálů k55, k58 a k25 s Bukovou horou a Černou Studnicí.

Metropol TV, Kino Svět atp. jsou součástí RS4, na kterou můžete také rovnou zapomenout díky přídělu k46 pro RS8 v Pardubicích - nemá smysl dnes již investovat do příjmu.
« Poslední změna: 05. 02. 2014, 09:26:34 od Aleš Pipek »