Autor Téma: Regionální Síť 8 - změny  (Přečteno 3669168 krát)

VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 544
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #540 kdy: 02. 08. 2014, 13:09:46 »
A ještě je dost důležitá otázka a to do kterého AS na Děvíně RS8 na K51 vysílá. Těch AS je tam několik. K29+40 vysílají z hlavního (červeno-bílého od fy Kathrein) na vrcholku věže. Pak je tam ještě AS pro bývalou analogovou Primu (pokud mě paměť neklame K30), ten je pod hlavním systémem (zelené AJ, snad Tesla nebo ZARAT), pak je tam ještě všesměrová ST anténa (šedý tubus Kathrein) na kterém svého času vysílal MPX2 K40 a jako poslední je tam i náhradní AS který byl na věž instalovaný před výměnou hlavního AS a stále je na místě. Ten má AJ jak v H tak i V pol. Proto je nejprve (než tady bude někdo nadávat na ČRa) si zjistit ze kterého AS vlastně K51 vysílá. A pak teprve něco řešit!
AS směrový ve výšce 28m.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 258
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #541 kdy: 02. 08. 2014, 13:18:04 »
Lance dik tak uz jde vse zas normalne jen me zustal zase zachovan prijem krakowa jen me stve ze rusi mux8 z hostalkovic.


sendmic

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #542 kdy: 02. 08. 2014, 14:11:37 »
V jakém rozlíšení vysíla RS 8.Měli vysílat v MPEG 2 ale i když to moje tv podporuje tak to nechytnu.Všechny 3 programy mi hlási že se nyní nevysíla.(NOE,SPORT 5, i SLOVAK SPORT)Bydlím v Ostravě takže pokud nevysílají v Mpeg 4 tak by mi to mělo hrát.
Ještě se chcí zeptat jestli existuje nějaký dekoder Mpeg 4 na Mpeg 2 třeba do CI slotu.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #543 kdy: 02. 08. 2014, 14:29:14 »
Máš nějaký problém s příjmem (zřejmě nedostatečnou úroveň signálu na K50 nebo nějaké rušení). Modul do CI slotu pro převod MPEG4/AVC do MPEG2 existuje, jmenuje se Neotion MP4, ale neumí takto "konvertorovat" HD rozlišení a navíc funguje jen v některých typech tv přijímačů. V Panasonicích ne, v LG jak kterém typu a Samsung byl (zkoušeno s několika typy) vcelku bezproblémový.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #544 kdy: 02. 08. 2014, 14:32:46 »
A ještě je dost důležitá otázka a to do kterého AS na Děvíně RS8 na K51 vysílá. Těch AS je tam několik. K29+40 vysílají z hlavního (červeno-bílého od fy Kathrein) na vrcholku věže. Pak je tam ještě AS pro bývalou analogovou Primu (pokud mě paměť neklame K30), ten je pod hlavním systémem (zelené AJ, snad Tesla nebo ZARAT), pak je tam ještě všesměrová ST anténa (šedý tubus Kathrein) na kterém svého času vysílal MPX2 K40 a jako poslední je tam i náhradní AS který byl na věž instalovaný před výměnou hlavního AS a stále je na místě. Ten má AJ jak v H tak i V pol. Proto je nejprve (než tady bude někdo nadávat na ČRa) si zjistit ze kterého AS vlastně K51 vysílá. A pak teprve něco řešit!
AS směrový ve výšce 28m.

Takže z tohoto AS.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #545 kdy: 02. 08. 2014, 14:37:43 »
U nás bude asi holt ještě dlouho trvat než někteří pochopí že s jednou jedinou anténou na všechno už dneska prostě nevystačí.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


sendmic

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #546 kdy: 02. 08. 2014, 15:37:06 »
Máš nějaký problém s příjmem (zřejmě nedostatečnou úroveň signálu na K50 nebo nějaké rušení). Modul do CI slotu pro převod MPEG4/AVC do MPEG2 existuje, jmenuje se Neotion MP4, ale neumí takto "konvertorovat" HD rozlišení a navíc funguje jen v některých typech tv přijímačů. V Panasonicích ne, v LG jak kterém typu a Samsung byl (zkoušeno s několika typy) vcelku bezproblémový.
V jakém rozlíšení vysíla RS 8.Měli vysílat v MPEG 2 ale i když to moje tv podporuje tak to nechytnu.Všechny 3 programy mi hlási že se nyní nevysíla.(NOE,SPORT 5, i SLOVAK SPORT)Bydlím v Ostravě takže pokud nevysílají v Mpeg 4 tak by mi to mělo hrát.
Ještě se chcí zeptat jestli existuje nějaký dekoder Mpeg 4 na Mpeg 2 třeba do CI slotu.

Mam televizi Sharp LC 32D65E.Intenzitu kanalu mam 90 a kvalitu 54,tak nevím co s tím


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 504
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #547 kdy: 02. 08. 2014, 17:26:53 »
U nás bude asi holt ještě dlouho trvat než někteří pochopí že s jednou jedinou anténou na všechno už dneska prostě nevystačí.
Jediná anténa na chalupě. Všechno to ovšem není, ale pro chalupáře to stačí.  :)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 504
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #548 kdy: 02. 08. 2014, 17:31:02 »
U nás bude asi holt ještě dlouho trvat než někteří pochopí že s jednou jedinou anténou na všechno už dneska prostě nevystačí.
Jediná anténa na chalupě. Všechno to ovšem není, ale pro chalupáře to stačí.  :)
Směrována je na hlavní vysílač = Krašov. Městské vysílače v Plzni byly nakonec oželeny.
« Poslední změna: 02. 08. 2014, 17:35:37 od Pamětník »
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 504
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #549 kdy: 02. 08. 2014, 17:33:09 »
U nás bude asi holt ještě dlouho trvat než někteří pochopí že s jednou jedinou anténou na všechno už dneska prostě nevystačí.
Jediná anténa na chalupě. Všechno to ovšem není, ale pro chalupáře to stačí.  :)
Směrována je na hlavní vysílač = Krašov
A ještě obrazový důkaz
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #550 kdy: 02. 08. 2014, 18:03:44 »
Někteří mají štěstí,na malé husté s terozem chytám vše v solid.param.jen to Opole mi občas zaruší Katowice,přejdu na druhou tv s vlastní ant.,používám panelák jako oddělovač + čechy na druhé ant. mám z odrazu mezi paneláky,na baráku v Životicích se to dá použít podobně ,anténa nesmí být na střeše,všechno se potom pobije/vyzkoušeno-neumístěno/,na Ostravsku pro poláky se dají využít prakticky 3 pozice,50,38,45k-jedině se zesákem!
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 504
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #551 kdy: 02. 08. 2014, 18:19:35 »
U nás bude asi holt ještě dlouho trvat než někteří pochopí že s jednou jedinou anténou na všechno už dneska prostě nevystačí.
Další příklad z Prahy - Novodvorské. Jistě není až tak složité spočítat, o kolik unikátních stanic se jedná a opět vše na jedinou anténu na fasádě u okna.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jan Z

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #552 kdy: 02. 08. 2014, 19:08:48 »
Vysílá se z náhradního AS směřující na severozápad.Zde je diagram.http://www.mapavysilacu.cz/mapcoverage.html;jsessionid=6E9648277858CFD664D88C520BBE9F92

Takže jsem měl pravdu, bylo mi to divné, takže jih má zase smůlu, táhnou to nepochopitelně na severozápad, máte pravdu..., to je pech... >:(


BeatJ

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 870
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #553 kdy: 02. 08. 2014, 19:12:21 »
Ja take ladim za Prahou a vystacim si s jednou antenou na veskere muxy, ktere jsou dnes k dispozici.Neco Praha, neco Jested, neco Cerna Studnice, v pohodne a bez potizi.Logicky, ze vsude to neplati.Kamaradovi jsem take pred dvema tydny montoval antenu ( bydli 20km od Benesova) a sito pekne naladil a sbira defakto vsechno co lze dnes zachytit, ten ma zase kombinaci Kozmic,Prahy,Bukovky apod.

Samozrejme, vsude to tak nebude, a bude dosti mist, kde budou potreba dve az tri anteny.
« Poslední změna: 02. 08. 2014, 19:51:25 od BeatJ »
DISKUZNÍ SKUPINA DAB+   https://www.facebook.com/groups/1296962067091947/
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání,FM,DAB+
Kathrein AV12 pro DAB+ III.pásmo
Kathrein ABH01 pro FM
Emme Esse 40XD pro DVB-T


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 744
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #554 kdy: 02. 08. 2014, 19:38:00 »
Vysílá se z náhradního AS směřující na severozápad.Zde je diagram.http://www.mapavysilacu.cz/mapcoverage.html;jsessionid=6E9648277858CFD664D88C520BBE9F92

Takže jsem měl pravdu, bylo mi to divné, takže jih má zase smůlu, táhnou to nepochopitelně na severozápad, máte pravdu..., to je pech... >:(
Je to hold smůla ale jiný řešení  nevidím díky Pradědu a taky Borský Mikuláš v SR,oba vysílají na 51 a od obou hrozí kolize.