Autor Téma: Regionální Síť 8 - změny  (Přečteno 3679527 krát)

Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #525 kdy: 01. 08. 2014, 11:38:21 »
Je totální ťulpas může zkoordinovat kanál na kterém je nedaléký zahraniční vysílač.

S tím sice naprosto souhlasím, několikrát jsme to tu už i probírali ale nakonec to na olomoucku nedopadlo zase tak tragicky jak to vypadalo. Krížavu tu naštěstí bere minimum lidí, většina se zaměřila na Javorinu takže žádný problém není. Praděd tu taky moc lidí  netrápí, nepotřebují ho když tu frčí Kojál takže nic slučovat nemusí. Že je Radíkov i Slavonín přímo v Olomouci, byť o tom Radíkově o tom těžce pochybuji poněvadž je úplně mimo město, je sice krásné ale přesto jsou to třeba u nás dva směry a nikoli jeden jak by se mohlo zdát. Jak jsem ale naštěstí u několika instalací zjistil, tak přesto to většinou zatím jde odrazem bez jakýchkoli problémů přijímat na jednu jedinou anténu nasměrovanou na Kojál/Slavonín, signál je tu opravdu silný.

Vidím, že to berete hlavně z toho hlediska, že je možné v Olomouci přijímat aj Javorinu a tak Vám nevadí že je v Olomouci odvařena Krížava na 52 kanále. Pokud by nešla v Olomouci přijímat Javorina, tak by jste mluvil jinak a byl by jste totálně rozčílený, že máte po přijmu slovenského Muxu 2!!! Tady nejde jenom o to, že někde je zrušena Krížava Radíkovem ale taky o to, že není možné ani přijímat ten Radíkov, když je obráceně zase rušen Krížavou. Já aj když su ze Zlína, tak Tlustou nikdy nechytnu a jsem odkázaný jen na Kojál, Praděd, Radíkov a naposledy nejslabší Lysou horu. Ze zlínským mohu přijímat je Segment s Muxy 4 a RS7. Taky mám Kojál a Segment z rozdílných směrů a taky musím slučovat K40 z Kojálu s kanály 41 a 42 ze Segmentu. Radíkov jsem přijímal aj za dob analogu kvůli Primě a z přibližně stejného směru šel přijímat aj Praděd pokud byl požadavek jen jedné antény. Ve variantě Kojál + Radíkov musely být tři antény. Kvůli slavnému ČTU nemám vůbec RS8 (Tlustá ani ťuk a Radíkov zlikvidován kvůli vzájemnému rušení Radíkov versus Krížava) a nyní ani už tu Krížavu.
Nerad se míchám to této vysoce odborné diskuze, ale je dobré si uvědomit, že Slovensko je z pohledu přidělených frekvencí naprosto cizí stát, takže nikdo v ČR nebude upravovat kmitočty jenom proto, že tady část lidí nemůže vydržet bez úchvatných Markíz, JOJek a STV (které jsou tedy mimochodem dostupné naprosto bezproblémů na satelitu).

Alex Gaga
Vážený chytrolíne, než příště zase něco zábavného napíšete, tak si nejprve přečtěte znova aspoň následující!!!


Tady nejde jenom o to, že někde je zrušena Krížava Radíkovem ale taky o to, že není možné ani přijímat ten Radíkov, když je obráceně zase rušen Krížavou.


Kvůli slavnému ČTU nemám vůbec RS8 (Tlustá ani ťuk a Radíkov zlikvidován kvůli vzájemnému rušení Radíkov versus Krížava) a nyní ani už tu Krížavu.

Možná když si aspoň toto přečtete znova, tak Vám možná konečně dojte to jak píšete z cesty!!!
Tak si běž stěžovat na ČTÚ a neskuhrej na webu, kde ti stejně nikdo nepomůže. Ještě nějaký problém?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Koumar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #526 kdy: 01. 08. 2014, 11:41:59 »
Zdravím, vysílač z Jihlavy už vysílá? Chci se jen ujistit, jestli mám špatně natočenou anténu, nebo nastala nějaká prodleva ve spuštění vysílání. Děkuji.
Televizor: Samsung UE40EH5000W
DVD přehrávač: LG DVX276
Multimediální centrum: Android TV Box CS918
Klávesnice: Logitech K400r
Reproduktorová soustava: Genius SW-F2.1 355


Jan Z

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Mikulov - Děvín
« Odpověď #527 kdy: 01. 08. 2014, 12:29:55 »
Bydlím od vysílače asi 20 km jižně po silnici, vzdušnou čarou možná 15 km a chytám všechny muxy bez problému krom 4 ta se někdy seká a tady tu RS8 nechytím. síla 0%, kvalita 20-30%, ale tyto hodnoty mě to ukazovalo i před týdnem, takže žádná změna. Chci se tedy zeptat: To už jako fakt funguje na k51?


zuzay

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #528 kdy: 01. 08. 2014, 21:41:15 »
Zdravim, taky rs8 nepřijímám, Děvín cca 5 km vzdušnou čarou, přímá viditelnost, žádná překážka. Z Děvína chytám mux 1 a 2 vše 100%, mux 4 z Poddvorova 90%, Sk muxi přijímám z V. Javoryny vše 90%. Cz mux 3 přijímám z Javořice 60%. Ale rs 8 proste nic. A to jsem cca 5km s přímou viditelností od Děvína. K51 prostě mrtvej, kde je chyba?


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #529 kdy: 01. 08. 2014, 21:49:00 »
Jednoznačně u tebe, protože 5kW vysílač na 5km vzdušnou čarou musím chytit i na sponku do sešívačky, natož na kanálovou nebo pásmovou anténu, která na vysílač směruje.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


zuzay

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #530 kdy: 01. 08. 2014, 22:21:10 »
Jednoznačně u tebe, protože 5kW vysílač na 5km vzdušnou čarou musím chytit i na sponku do sešívačky, natož na kanálovou nebo pásmovou anténu, která na vysílač směruje.
Ano to potvrzuji, mux 1 a 2 (Děvín k29) přijímám i bez antény 95%(sila, kvalita). A tím BEZ antény, myslím na cca 20 cm koaxu, trčícího z TV nebo stb. K51 mrtvej


Dolinak

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 182
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #531 kdy: 01. 08. 2014, 23:52:37 »
Dobrá práce ČRa, vše odpovídá předpokladu. Proti K40 je K51 slabší cca o 8dB. Měřeno na testovací anténě Iskra P20 DTT (pasiv) provozovaná jako pokojovka cca 40km od vysílače na utopeném místě.

Takže spokojenost.
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #532 kdy: 02. 08. 2014, 06:44:11 »
A ještě je dost důležitá otázka a to do kterého AS na Děvíně RS8 na K51 vysílá. Těch AS je tam několik. K29+40 vysílají z hlavního (červeno-bílého od fy Kathrein) na vrcholku věže. Pak je tam ještě AS pro bývalou analogovou Primu (pokud mě paměť neklame K30), ten je pod hlavním systémem (zelené AJ, snad Tesla nebo ZARAT), pak je tam ještě všesměrová ST anténa (šedý tubus Kathrein) na kterém svého času vysílal MPX2 K40 a jako poslední je tam i náhradní AS který byl na věž instalovaný před výměnou hlavního AS a stále je na místě. Ten má AJ jak v H tak i V pol. Proto je nejprve (než tady bude někdo nadávat na ČRa) si zjistit ze kterého AS vlastně K51 vysílá. A pak teprve něco řešit!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Jan Z

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #533 kdy: 02. 08. 2014, 10:05:56 »
Jednoznačně u tebe, protože 5kW vysílač na 5km vzdušnou čarou musím chytit i na sponku do sešívačky, natož na kanálovou nebo pásmovou anténu, která na vysílač směruje.

Já jak jsem psal bydlím cca 20 km od vysílače a také NIC, mám natočenou anténu tak, že chytnu všechny muxy v okolí, nyní kromě RS8, anténou hýbat nebudu protože bych přišel pravděpodobně o MUX 4 a 3, což mi za to nestojí... ( nyní je natočená mezi Brnem a Pálavou tak napůl)  Bydlím cca 10 km od Břeclavi. Záleží taky jaký ten jejich vysílač má směrovost, řekl bych, že signál jde spíš na Brno a na Břeclav je to utlumené, proto to nechytím, nebo nevím...


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #534 kdy: 02. 08. 2014, 10:19:39 »
Vysílá se z náhradního AS směřující na severozápad.Zde je diagram.http://www.mapavysilacu.cz/mapcoverage.html;jsessionid=6E9648277858CFD664D88C520BBE9F92


Pavel Zelinka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 168
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #535 kdy: 02. 08. 2014, 10:31:37 »
No to K30 (analog prima) jel lepší než dnešní K51. A to měl tuším 1kW. Ale asi fakt záleží z jakého AS je K51 vysílán a jaký má diagram


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 260
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #536 kdy: 02. 08. 2014, 10:38:54 »
Kurna dnes ten krakow teda zari 25kanal c/n 27db, 50 kanal c/n 20db pak se me naskenoval 30 kanal c/n 21db, 26 kanal c/n18 db,43 kanal c/n 16db,47 kanal c/n19db ted nechytnu vubec slovaky 35 kanal mux 2 na 37 kanalu kostickuje mux 4 a 7 nejde ted vubec. Kanaly 26 a 43 jsou jaky polsky vysilac?


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #537 kdy: 02. 08. 2014, 10:47:56 »
No to K30 (analog prima) jel lepší než dnešní K51. A to měl tuším 1kW. Ale asi fakt záleží z jakého AS je K51 vysílán a jaký má diagram
Nesmíte zapomínat na několik věcí.A to že antény na Primu jsou výše než náhradní AS potom diagram samozřejmě a taky nižší kanál oproti 51KTo už jsou 3 věci ve prospěch 30k.To znamená že vůbec nezáleží jestli někdo chytá mux1a2 tak musí chytat i R8,to je nesmysl.


Clint

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 39
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #538 kdy: 02. 08. 2014, 11:53:13 »
Tak nejen, že se mi SS z Kletě seká, ale jestli je tohle HD, tak já jsem anglická královna.


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 338
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #539 kdy: 02. 08. 2014, 12:18:24 »
Kurna dnes ten krakow teda zari 25kanal c/n 27db, 50 kanal c/n 20db pak se me naskenoval 30 kanal c/n 21db, 26 kanal c/n18 db,43 kanal c/n 16db,47 kanal c/n19db ted nechytnu vubec slovaky 35 kanal mux 2 na 37 kanalu kostickuje mux 4 a 7 nejde ted vubec. Kanaly 26 a 43 jsou jaky polsky vysilac?
No když se zdaří počasí (třeba jako dnes po ránu...) tak máš velký výběr možného "rušení" z PL - třeba:

Kielce
k30 (mux1 100kW ND)
k37 (mux2 100kW ND)
k47 (mux3 150kW ND)

Przysucha
k26 (mux3 10kW ND)
k30 (mux1 50kW ND)
k37 (mux2 50kW ND)

Kalisz
k26 (mux3 35kW ND)
k31 (mux3 100kW D)
k38 (mux1 100kW ND)
k44 (mux2 100kW ND)

Czestochowa
k35 (mux1 100kW D)
k39 (mux2 100kW D)

Krakow
k23 (mux2 100kW ND)
k25 (mux1 100kW ND)
k47 (mux3 35kW D)
k50 (mux3 100kW D)

Opole
k23 (mux2 100kW ND)
k34 (mux3 100kW D)
k46 (mux1 100kW ND)

a světe div se, dokonce třeba:
Radom
k42 (mux3 50kW ND)

Katowice a Wislu + Rybnik/Ornontowice netřeba zmiňovat...

ten K43 by mohl být třeba:
Lodz
k24 (mux2 100kW ND)
k43 (mux3 170kW ND)
k46 (mux1 100kW ND)
.........

tady máš PL vysílače: http://radiopolska.pl/wykaz/polskadv.php