Autor Téma: Regionální Síť 8 - změny  (Přečteno 3710613 krát)

Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #375 kdy: 01. 07. 2014, 15:44:40 »
Karlos68: čteš mi myšlenky, už ho mám od Iva objednán. Dělal jsem totiž o víkendu malý testík přímo v domovním rozvodu z univerzálním slučovačem který jsem v mé anténářské krabici našel a výsledky mě dost překvapili. K50 Slavonín a K52 Radíkov k mému velkému překvapení jeli úplně normálně i na něj, dokonce i komplet Kojál který je tu velmi silný úplně bez problémů. Jediné co dělalo paseku byl kupodivu slavonínský K44 což jsem přičítal tomu že je tak silný že do té radíkovské antény proleze. Abych si to potvrdil tak jsem provedl na pergole kde mám taky jednu Yagi na Kojál+Slavonín zároveň ještě jeden testík a to tak že jsem provizorně umístil druhou anténu na Radíkov na takové místo abych co nejvíc odstínil Slavonín. Výsledek byl ten že bez problémů fungovalo všechno a tudíž je má teorie doufám správná. Ten resťák tu K44 na radíkovském vstupu utlumí skoro úplně tak to snad bude fungovat.

Petr Mareček: Bohužel ani náhodou, potřeboval bych skácet kus lesa a odstřelit jeden kopec.
« Poslední změna: 01. 07. 2014, 15:46:11 od Dan Rozsíval »
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #376 kdy: 01. 07. 2014, 22:30:11 »
Na malém hustém situ s 18db terozem,přilepeným na okenním parapetu jede vše bez problémů-mám asi neskutečné štěstí s polohou,jdu ještě vyzkoušet směrovku z opačné strany/Skrzyczne/-odraz?,jediný problém mám s Opolem,občas vyskočí tak,že zaruší všechny poláky z Katowic,na Skrzyczne to nemá vliv ! 8) ;D
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #377 kdy: 02. 07. 2014, 06:46:30 »
Jak může TX Opole rušit příjem z TXu Katowice, když vysílá na rozdílných kanálech 23, 34, 46, zatímco Katowice na 41, 49, 55 (SFN s TXem Skrzyczné na K41 a 55)? Sám píšeš: "na Skrzyczne to nemá vliv !", nepíšeš jestli to ruší i K49 nebo jen K41 + 55. Spíš než Opole ti příjem Katowic ruší měnící se příjem odrazů z TXu Skrzyczné v SFN se Skrzyczným mimo GI nebo máš zkrátka něco špatně!! Zavolej odborníka (nebo si někde sežeň) MP a změř si IP na K41 a K55 a hned budeš mít jasno! Vysíalč na rozdílných kanálech nemůže rušit vysílač jiný s jinými vysílacími kanály. Leda by docházelo k přebuzení AMPu (nebo PREAMPu), což vzhledem ke vzdálenosti místa příjmu od TXu Opole nepřichází v úvahu.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Robert Zeman

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 325
  • Pravda začíná tam, kde končí signál České televize
    • AOL komunikátor - Roby
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #378 kdy: 02. 07. 2014, 12:44:19 »
Bylo by super, kdyby se podařilo do tohoto multiplexu dostat např. Primu HD. Zatím je to u nás s HD programy v DVB-T bída.
Dostupnost DVB-T: celkem 60 různých TV programů (s Plustelkou a bez rakouských multiplexů D, E, F).

CZ: multiplexy 1, 2, 3, 4, RS7, RS8;
SK: multiplexy 1, 2, 3, 4;
AT: multiplexy A, B, D, E, F.


Libor1979

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #379 kdy: 02. 07. 2014, 13:04:09 »
Chtěl jsem se zeptat, jede někomu už Liberec?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #380 kdy: 02. 07. 2014, 13:11:29 »
Chtěl jsem se zeptat, jede někomu už Liberec?
Jede, teď jsem to zkoušel. Vzdálenost 2 km od vysílače.
« Poslední změna: 02. 07. 2014, 15:34:34 od pajas2 »
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #381 kdy: 02. 07. 2014, 15:28:25 »
Ve Vesci mi to jede jak víno na dipól z kusu drátu uvnitř paneláku u plastového okna. Ovšem na hustém sítu od Vatenu, co mám nasměrované na Ještěd je to slabé, že ani nenaskočí obraz. Otázka je jak to sloučit, když z centra beru K51 a z Ještědu K52.


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #382 kdy: 02. 07. 2014, 16:00:38 »
Stasi je to záhada,mám už hlavu v pejru,opole-včera vyletěl 23,46k,34k zůstal na minimu ,ale na 55,58 při plné sile -poruchy,ale zvedla se i regio.pol.47,dělá to při rychlých změnách počasí -bouřky,Opole mi dokonce přepisovalo kanály-než jsem vypnul aktualizace,49-nejede prakticky vůbec,41 přes počat.problémy je naopak v pohodě./náznaky pol.sig. 35,39,46,47,49/-kvůli zateplení tam nemůžu dát nic jiného!Naše muxy jsou v pohodě 1,2,3,pařez i 8 !
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #383 kdy: 02. 07. 2014, 19:51:26 »
Karlos68: Takže sloučení za čtyři stovky bez nějakých měničů a bůhví čeho ještě vyřešeno a navíc velmi rychle. Ještě v pondělí dopoledne jsem komunikoval s technikem ohledně mých požadavků na daný slučovač a už dnes mi dorazil. Jediné co jsem musel udělat byl přesun některých STB mezi sebou poněvadž přípojných míst různých délek tu mám celkem 8 a tudíž se naplno projevila kvalita či nekvalita různých STB které vlastním. Diboxy T-30 a T-22 samozřejmě úplně všude naprosto bezproblémů což mě ale vůbec nepřekvapilo, přijímače s lepšími tunery neznám, nic moc Zircon T2 HD a úplně nejhorší šunt jednoznačně Bensat 120 HD což mě ale taky nepřekvapilo poněvadž značku Bensat v různých provedeních jsem už v ruce měl několikrát a bez ohledu na typ to byla katastrofa snad pokaždé. Dodnes mě mrzí že jsem ho vůbec kupoval a namísto toho nešel do Diway 200 HD. Všechny zabudované tunery v TV což v mém případě znamená Philips též bez problémů.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


╟╫┼┼┼┤

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #384 kdy: 02. 07. 2014, 21:01:41 »
Ve Vesci mi to jede jak víno na dipól z kusu drátu uvnitř paneláku u plastového okna. Ovšem na hustém sítu od Vatenu, co mám nasměrované na Ještěd je to slabé, že ani nenaskočí obraz. Otázka je jak to sloučit, když z centra beru K51 a z Ještědu K52.
Tak nic neslučuj a natoč anténu-síto.
Ještěd, Černá Studnice, Löbau, Śnieżne Kotły


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 260
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #385 kdy: 02. 07. 2014, 21:48:22 »
Tak jsem zkousel 50kanal z hostalkovic a je moc slaby jen 21db cekal jsem ze budu mit tak kolem 35db kdyz mam 48 kanal o sile 56db. Kdysi davno jsem chytal 39 kanal a ten mel taky 2kw ale myslim ze se vysilalo z hladnova.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #386 kdy: 03. 07. 2014, 05:49:22 »
Nebyl to K39, ten měl vždy 10kW, ale K32! Zde je nutno vzít v potaz jiné umístění vysílacího AS (Hošťálkovice - Hladnov) a hlavně provozní kmitočty! K32 = 562,00MHz a K50 = 706,00MHz, což je dost velký rozdíl když vezmeme v úvahu šíření signálu na tak rozdílných frekvencích!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #387 kdy: 03. 07. 2014, 05:54:43 »
Karlos68: Takže sloučení za čtyři stovky bez nějakých měničů a bůhví čeho ještě vyřešeno a navíc velmi rychle. Ještě v pondělí dopoledne jsem komunikoval s technikem ohledně mých požadavků na daný slučovač a už dnes mi dorazil. Jediné co jsem musel udělat byl přesun některých STB mezi sebou poněvadž přípojných míst různých délek tu mám celkem 8 a tudíž se naplno projevila kvalita či nekvalita různých STB které vlastním. Diboxy T-30 a T-22 samozřejmě úplně všude naprosto bezproblémů což mě ale vůbec nepřekvapilo, přijímače s lepšími tunery neznám, nic moc Zircon T2 HD a úplně nejhorší šunt jednoznačně Bensat 120 HD což mě ale taky nepřekvapilo poněvadž značku Bensat v různých provedeních jsem už v ruce měl několikrát a bez ohledu na typ to byla katastrofa snad pokaždé. Dodnes mě mrzí že jsem ho vůbec kupoval a namísto toho nešel do Diway 200 HD. Všechny zabudované tunery v TV což v mém případě znamená Philips též bez problémů.

To si jen myslíš! Slučování bez použití měřícího přístroje a znalosti příslušných parametrů po sloučení (C-BER, V-BER, MER) je velká neznámá a může se zde projevovatnežádoucí prolínání jednoho vstupu s druhým. Zvláště u tak blízkých kanálů jako jsou K50 a K52! Nikdo z našich dvou výrobců není schopný v běžné cenové relaci (několik stokorun) vyrobit slučovač s požadovaným odfiltrováním nežádoucích signálů v jednotlivých vstupech. To bys musel použít jinou ligu (Polytron) a samozřejmě vše nastavit dle měřáku. Tak stačí jakákoliv změna klimatu, příjmových podmínek (kolísající odrazy apod.) a budeš mít po "sloučení". Takhle se postupovat nemá a na toto vždy volat odborníka, který sloučení provede jak má být provedeno a bude za svou práci ručit.
« Poslední změna: 03. 07. 2014, 06:12:48 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Alex Gaga

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 726
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #388 kdy: 03. 07. 2014, 08:04:54 »
Zrovna jsem chtěl napsat něco podobného a už tedy zbývá jenom dodat, že po prvním dešti, mlze nebo sněžení může celá bublina splasknout a na obrazovce bude jenom tma (naštěstí ale ne na obrazovce u mě, ale D.R., což není můj problém :D ).


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #389 kdy: 03. 07. 2014, 09:06:29 »
Karlos68: Takže sloučení za čtyři stovky bez nějakých měničů a bůhví čeho ještě vyřešeno a navíc velmi rychle. Ještě v pondělí dopoledne jsem komunikoval s technikem ohledně mých požadavků na daný slučovač a už dnes mi dorazil. Jediné co jsem musel udělat byl přesun některých STB mezi sebou poněvadž přípojných míst různých délek tu mám celkem 8 a tudíž se naplno projevila kvalita či nekvalita různých STB které vlastním. Diboxy T-30 a T-22 samozřejmě úplně všude naprosto bezproblémů což mě ale vůbec nepřekvapilo, přijímače s lepšími tunery neznám, nic moc Zircon T2 HD a úplně nejhorší šunt jednoznačně Bensat 120 HD což mě ale taky nepřekvapilo poněvadž značku Bensat v různých provedeních jsem už v ruce měl několikrát a bez ohledu na typ to byla katastrofa snad pokaždé. Dodnes mě mrzí že jsem ho vůbec kupoval a namísto toho nešel do Diway 200 HD. Všechny zabudované tunery v TV což v mém případě znamená Philips též bez problémů.

Já tu svoji sestavu požívám pro tři TV od začátku DVB-T u nás + poláky ještě v analogu (poté v DVB-T) a za celou dobu jsem musel přidat jen zádrž na 34k Opole jak tam dali čtvrtý vysílač do SFN v Opole.
Je jasné že se mužou vyskytnout poruchy příjmu at už sníh,déšt,nebo TROPO ale to je o prioritách kolik do toho chceš vrazit a nebo postupně odsledováním vychytat mouchy.
A to ještě mám obě síta na půdě,kvůli rekonstrukci baráku a už tam zůstala,dával se na střech hromosvod,zateplená fasáda(ted mi málem mrdlo chybělo mi 2kg barevné silikonové obalované omítky a musel jsem koupit 25kg kýbl za 2000kč) ted ještě nějaké nátěry plechových střech,rekonstrukce venkovního schodiště a nová střecha nad výtahem.A bude doufám hotovo.
A budu moct nahodit zpět satelitní antény,ted mám jen 23,5°E.Protože nechci nic dávat na fasádu a můžu jen tak cca 2-2,5 m od země tak budu muset použít víc antén (chci 36°E cirkular RU) místo jedné 16LNB WF ,musím se trefit mezi stromy od sousedů a u mě.

Sory za pozdější reakci vrátil jsem se až pozdě večer,byl jsem celý den v Polsku - Opole.
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60