nekostickuje ti nekdy mux na kanalu 32 z krizavy i kdyz je silnejsi oproti kanalu 52?? Vecer prijimam i mux 1 na kanale 35 ten ma C/N 14 a vubec nekostickuje a mux na 32 ma vyssi C/N 16 a kostickuje nekde jsem cetl ze zato muze i SFN z vysilacem Stranik. http://www.zoznam.sk/5000/na-navsteve-pri-vysielaci-krizava/
Je pravda, že K32 je ke kostičkování očividně náchylnější, než K52. Zrovna dnes od rána je takový den. Ale tohle už jsem dávno vyřešil sestavou čtyř antén, která mžiková "škobrtnutí" BER (což se na méně odolnějších tunerech projeví právě rojem kostek) prakticky zcela eliminuje. Když k tomuto "rušení" dochází, zpravidla "dýchá" MER v rozsahu až 3 dB. Přitom nehraje roli, že K32 je silnější, než K52. Zkrátka každý kanál se jinak šíří, jinak odráží na překážkách nebo okolním terénu, takže nelze předem říci, jak se který kanál bude v místě příjmu prakticky chovat, zvláště v případech ze vzdálených vysílačů.
A už vůbec se mi nezdá, že by to mělo spojitost s vysílačem Žilina-Zástranie. Tam, kde lze oba vysílače zachytit, dejme tomu, ale tady - v Moravské bráně, kde k zachycení signálu ze Zástranie nepomůžou ani podzimní inverze? No nevím... Třeba se k tomu ještě vyjádří někdo fundovanější.