reklama

Autor Téma: Regionální Síť 8 - změny  (Přečteno 3666929 krát)

M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 258
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #90 kdy: 09. 04. 2014, 22:18:40 »
jo na 32 kanalu se vysilalo tehdy z Ostravy ale jen těma 2KW uvidim jestli me zustane ten sk mux 2 a nebo me ho vyrusi veselak to uvidim az to zapnou a taky na vyzarovacim diagramu hlavne smerem na vychod

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #91 kdy: 09. 04. 2014, 22:20:39 »
K59 je MPX3, jehož pokrytí nelze (díky jeho parametrům) srovnávat s MPXy 1 a 2! A navíc ani tv stanice v něm vysílající nemají zájem o co největší pokratí (je to pro ně zbytečný luxus a dá se i pochopit, že nechtějí za své těžce investované peníze vysílat veverkám kdesi v lesích). Ale to je všeobecně známá věc a je zbytečné ji dál probírat. Buď rád, že (zatím) můžeš přijímat vzdálenější TX, ale taky se v budoucnu nesmíš divit, až v tvém okolí příslušný úřad onen inkriminovaný K30 přidělí třeba místnímu lokálnímu MPXu s ERP "pár Wattů nebo pár desítek Wattů" Co budeš dělat pak?  ;D ;D Budeš muset provést "soubor technických opatření", abys K59 prostě přijímat mohl. Jinak "smolíček - pacholíček"!  ;D ;D ;D
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #92 kdy: 09. 04. 2014, 22:25:04 »
jo na 32 kanalu se vysilalo tehdy z Ostravy ale jen těma 2KW uvidim jestli me zustane ten sk mux 2 a nebo me ho vyrusi veselak to uvidim az to zapnou a taky na vyzarovacim diagramu hlavne smerem na vychod

Ano, na K32 byl ERP 2kW, ale opět se nevysílalo z Hošťálkovic. Byl tu MPX3 a K32 byl v jeho případě určen opět pouze pro město(!) Ostravu a to nejbližší okolí a nikoliv pro oblast novojičínska. Pro ten jsou u MPX3 určeny buď Hošťálkovice na K48 s ERP 100kW nebo Praděd na K51 s rovněž 100kW (ovšem zde nevysílá tolik "žádaná" Polar tv). Bez MPXu3 by se pro tuto oblast dalo počítat i s LH.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 744
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #93 kdy: 09. 04. 2014, 22:28:50 »
Já taky porovnávám mux3 a ne 1 nebo 2!A taková blbost jako je spuštění místního vysílače s několika waty by provozovatel splakal na vejdělkem když je u mě a nejen tam Jihlava velmi silná.Navíc s pár waty  by ke mě nic nepřišlo na to jsou místní vysílače daleko!


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 258
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #94 kdy: 09. 04. 2014, 22:30:23 »
tak jsem meli stesti ho prijimat ze vzdalenosti 40km.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #95 kdy: 09. 04. 2014, 22:33:29 »
Já taky porovnávám mux3 a ne 1 nebo 2!A taková blbost jako je spuštění místního vysílače s několika waty by provozovatel splakal na vejdělkem když je u mě a nejen tam Jihlava velmi silná.Navíc s pár waty  by ke mě nic nepřišlo na to jsou místní vysílače daleko!

No tebe se bude někdo ptát.  ;D ;D ;D
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 744
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #96 kdy: 09. 04. 2014, 22:35:18 »
Mě si nikdo ptat nemusí.Ptat se bude přístroje na měření signálů a ten mu řekne vše!


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 258
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #97 kdy: 09. 04. 2014, 22:48:00 »
poradi nekdy co se stany kdyz bude na zhodnych kanalech signal jednoho muxu pred vsuperm do set-top-boxu 45dbuv a druheho 30dbuv spracuje ten set-top-box ten silnejsi nebo vubec??


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 258
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #98 kdy: 09. 04. 2014, 22:53:58 »
to ten slabsi signal ubere tomu silnejsimu hodnoty MER a C/N??


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 258
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #99 kdy: 09. 04. 2014, 22:57:13 »
kdyz tak sorry ze se ptam na to, v praxi jsem se stim nesetkal u DVB-T a tak chci jen vedet co se s tim signalem vlastne stane


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #100 kdy: 09. 04. 2014, 22:59:18 »
Ten slabší signál v tom případě můžete považovat za šum. Takže budete mít odstup signálu od šumu 15dB, což není žádná sláva.


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 258
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #101 kdy: 09. 04. 2014, 23:04:28 »
aha a jaka je minimalni hodnota sumu kterou dokaze set-top-box spracovat??


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 258
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #102 kdy: 09. 04. 2014, 23:11:37 »
asi uz vim muj set top box dokaze spracovat C/N od 14db a pokud bude tedy odstup tech dvou signalu tech 14 db a vic tak by to melo hrat.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #103 kdy: 10. 04. 2014, 07:11:24 »
Stasi: A čo znamená hen taková rozumná cenová relácia Kefalín? A to ještě nemluvím o tom že musím počítat také z možným příjmem K23 z Jedové kterou mám naštěstí stejným směrem jako Radíkov abych to nemusel časem zase dělat celé znova. Prostě sranda. ;D
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


M.K

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 258
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #104 kdy: 10. 04. 2014, 07:41:05 »
ahojte
Dane a od těch Pohořan bude vysílat jaký mux?? 


 

reklama