Tak ted nevim jestli mam realizovat prijem z veselaku nebo ne na ty 3 roky pak se ma stejne vysilat v dvb-t2 a tato sit asi pak zanikne.
Tato síť hned tak nezanikne, to že má povolení do 31.12.2017, vůbec nic zásadního neznamená, akorát přílišnou opatrnost (či spíše připosranost) ČTÚ. Takže se s jistotou dočká prodloužení platnosti inididuálních oprávnění, budou-li mít ČRa zájem. Uvědomte si, že V DVB-T se bude vysílat v ČR až do roku 2024, kdy končí současná povolení pro hlavní vysílací sítě, na Slovensku dokonce až v září 2029, přičemž právě Slovensko se již strikně vyjádřilo v tom smyslu, že opuštění pásma K49-K60 nepřipadá před rokem 2030 do úvahy.
Ono to není tak jednoduché všechno šmahem přeházet a přesunout do DVB-T2 a rozvoji terestrické platformy de facto vystavit stopku v zemi (nebo v zemích), kde je tento způsob příjmu jednoznačně dominatní. Osazenstvo ČTÚ se sice chová, jako by realizace DDII nastala už zítra, přesto ze svých lobistických sklonů pásmo K 49-60 co nejdříve zlikvidovat couvli a přehodili problém na vládu. A Sobotkova vláda je v tomto směru docela opatrná, ať už se v zákulisí šušká cokoli. Sdělit lidem "na beton", že za dva tři roky musí mít všichni OPĚT nový STB nebo rovnou televizor... no to by se pak ani nedivili, jak by jim to národ spočítal u voleb.
Takže já jsem v klidu a nějaká DDII mě zatím vůbec nezajímá, možná tak za deset let. Neb řeči se vedou, ale karavana jede dál