Autor Téma: Regionální Síť 8 - změny  (Přečteno 3944031 krát)

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Regionální Síť 8 - změny
« Odpověď #75 kdy: 09. 04. 2014, 20:44:37 »
"...a tam kde bude silny signal obou kanalu nebude hrat nic..." Taková situace, ale určitě nenastane na slovenském území a o tom, že by nastala na našem území, o tom se dá úspěšně pochybovat. Aspoň v oblasti pro kterou je vysílání z VS NJ - VK určeno. "...jaky je teda vyzarovaci diagram Veselskeho kopce??" To záleží do jakého AS se bude K52 vysílat. Pokud do původního UHF AS z roku 1975 (ten je jednokanálový pro K34 a nebyl nikdy měněn a je z výroby Tesly Hloubětín s impedancí 75 Ohmů), což by asi mohl být problém, jak by se tento AS choval při provozním kmitočtu 722 MHz, můžeme předpokládat, že ČRa na tomto VS nainstalují nový (zřejmě směrový AS, pro ERP 1kW staší pár kousků AJ - tzv. rakviček někde zboku betonové věže v příslušných azimutech/azimutu). Přesnou odpověď na tuto otázku určitě znají odpovědní pracovníci ČRa, takže (pokud máš vážný zájem o tyto informace) je můžeš kontaktovat. Třeba na tel. 844 900 001 nebo jiných.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Reklama

• Stálý člen

M.K

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 09. 04. 2014, 20:44:53 »
Jak budou reagovat potom na toto regionalni tv ktere v tomto muxu budou treba vysilat pro oblast severni moravy, platit si v nem distribuci signalu a najednou zjisti ze je na severni morave rusen??Bude se jim toto libit???

Dan Rozsíval

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 09. 04. 2014, 20:51:23 »
M.K. : Nejlepší je se na celý K52 /v mém případě radíkovský/ vybodnout. Když to tak zpatlali tak ať si ho vysílají třeba pouze pro lišky v lese, za ty problémy a hlavně finance pro jeho příjem to nestojí.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 09. 04. 2014, 20:54:24 »
Tak ještě jednou! V oblasti pro kterou je vysílání z VS NJ - VK určeno, určitě nebude zarušena (nežádoucím) signálem ze zahraničního TXu. Při ERP 1kW (zřejmě D, protože ND asi nelze předpokládat) bude cílová oblast max. město NJ a nejbližší okolí, takže těžko si někdo může stěžovat na nekvalitní příjem v oblasti pro niž toto vysílání není určeno! To je potřeba si uvědomit!! A to jestli to bude nějakým tv stanicím vysílajícím v RS8 vadit, an to se pak musíš zeptat přímo jich. Už jednou provždy je potřeba si uvědomit, že tv kanál byl pro toto VS ukoordinován a neřešit hlouposti o rušení - nerušení, zvláště ve chvíli kdy vysílání z tohoto VS na K52 ještě neběží. V praxi to bude vypadat tak, že v NJ a okolí (pro který je toto VS určeno) bude příjem dobrý a v ostatních lokalitách musí tv divák volit příjem RS8 z VS které je pro něj určeno! Někteří jedinci toto pochopit mají asi problém, ale můžou s tím max. nesouhlasit nebo si zanadávat (v diskusních fórech), ale to je asi tak to jediné co s tím můžou "udělat"!

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: 09. 04. 2014, 20:58:22 »
M.K. : Nejlepší je se na celý K52 /v mém případě radíkovský/ vybodnout. Když to tak zpatlali tak ať si ho vysílají třeba pouze pro lišky v lese, za ty problémy a hlavně finance pro jeho příjem to nestojí.

Celý OL (a to mám informace od místních profíků) je pokrytý perfektně signálem z VJ na K55-57 a tyto kanály byly vždy instalovány i do STA. Navíc je zde výhoda, že příjem všech těchto tv kanálů je realizovatelný jedinou(!!) KV ALCAD ZG41x! TX Krížava na K52 se v OL téměř neinstaluje, takže "postižených" tv diváků, kteří přijdou o SK MUX na K52 díky nedávnému spuštění RS8 z VS OL - RAD bude velmi, velmi málo!

Reklama

• Stálý člen

Dan Rozsíval

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 09. 04. 2014, 21:11:09 »
Jenže já jsem neměl na mysli pouze kolizi s Krížavou ale slučování silné radíkovské K52 která mi tu pálí ostošest se stejně silným Slavonínem na K50 z druhé antény, úhel zhruba 90 stupňů. Takový kanálový paskvil jsme tu ani v analogu nikdy neměli, na nějaké předražené kanálové měniče či zádrže kašlu. A proto říkám, když si to tak úžasně vymysleli tak ať se na to taky dívají, ale sami, nikdo tu do takových kravin investovat nebude.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 09. 04. 2014, 21:18:14 »
Pokud jsou vstupní úrovně obou přijímaných signálů +- stejné (jak píšeš), pak by při slučování K50 s K52 neměl být problém. Člověk vybavený příslušnou měřící technikou a znalostmi by to měl bez problémů (v rozumné cenové relaci) zvládnout během několika desítek minut, možná i rychleji.
« Poslední změna: 09. 04. 2014, 21:20:17 od Stasi-DDR »

M.K

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #82 kdy: 09. 04. 2014, 21:21:58 »
na novojicinsku mame chalupu jak uz jsem psal a ze by nekdo mel tady antenu nastavenou na veselsky?? vetsina tu prijima ostravu , lysou horu  kde maji vsechny muxy a nebo praded. tak nevim proc vysilat z veselskeho kdyz bude mit mux8 z ostravy!!!

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #83 kdy: 09. 04. 2014, 21:31:50 »
Tak za prvé, na VS F-M LH jsou jen MPX1 a 2, nikoliv "všechny" MPXy!! RS8 z VS OVA - Hošť. na K50 bude (při ERP 1,995kW) určena pro příjem v Ostravě a nejbližším okolí a nikoliv někde na novojičínsku! Pro ten je určen právě VK a K52, který zase není určený pro Ostravu (max. tak někde v jižních čtvrtích města, ale i zde je pro příjem RS8 primární K50). To je to o čem tady celou dobu píšu! A budeš se divit, za dob vysílání analogové ČST2 (pak ČT1) na K34 z VK byla spousta lokalit (při ERP 100kW) se ani není co divit, kde tento tv kanál hrál naprosto v pohodě a navíc byl jako první ve stereofonní verzi (myslím tím ČT1) a to od roku 1999, kdy tady ČRa nainstalovaly nový TX TESLA TV5G. Zjednodušeně (a zkráceně) vyjádřeno asi tak, Pro Ostravu je K50 a pro Nový Jičín pak K52.
« Poslední změna: 09. 04. 2014, 21:34:13 od Stasi-DDR »

M.K

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 09. 04. 2014, 21:43:48 »
tehdy kdyz vysilal mux na 39 kanalu z ostravy hostalkovic vykonem 2kw tak byl zachytitelny i na novo jicinsksu veselak byl delany hlavne jako dokryvac pro odry, loucky,vitovku, hermanky,klokocuvek,jakubcovice  proste pro  vesnice co byli v udoli reky odry jinak ostatni vesnice jsou situovane na kopcich kde maji dostatecny prijem z pradedu a nebo z ostravy kdo to tady zna tak vi o cem mluvim!!!

M.K

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #85 kdy: 09. 04. 2014, 21:46:57 »
za dob analogu tady kazdy mel anteny natocene na ostravu aby chytal novu,primu a polaky v horsim pripade praded ti co byli vis mohli prijimat i stv1 z 11 kanalu 

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #86 kdy: 09. 04. 2014, 21:54:27 »
"...tehdy kdyz vysilal mux na 39 kanalu z ostravy hostalkovic vykonem 2kw..." Tehdejší MPX-A (později MPX2) na K39 nikdy(!!!!) nevysílal z Hošťálkovic a už vůbec ne s ERP 2kW!! A samozřejmě K39 nebyl určen pro novojičínsko, ten byl po dobu své existence (od 02/2006 do 04/2011) určen výhradně pro Ostravu a nejbližší(!!) okolí. To, že ho někdo přijímal i jinde je sice hezké, ale v případě problémů a kolizí (v tomto případě např. s K39 z VJ s ERP cca. 500kW) vždy takto "postižený" tv divák dostal od kompetentních orgánů (pokud si samozřejmě stěžoval, že) odpověď, že toto vysílání je určeno pro OV a pro něj budou v budoucnosti spouštěny nové DVB-T vysílače, které bez kanálových kolizí spolehlivě pokryjí jeho místo příjmu! Nic, končím tuto "diskusi", protože jsme se dostali do jejího "kolovrátkového" stavu.

Luboš T.

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #87 kdy: 09. 04. 2014, 21:55:13 »
Je zbytečný se s ním hádat.Furt si bude myslet že je něco někde někam určený.Ano každý vysílač je určený pro nějakou oblast ale nikdo nemůže zaručit že mu bude každýmu fungovat!A proto se stáva a dost často že ze vzdáleného vysílače je signál kvalitnější než z vysílače pro který je určen pro tu oblast.

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #88 kdy: 09. 04. 2014, 22:06:24 »
 ;D ;D ;D Přijímej si klidně "vzdálenější" vysílač (než vysílač, který je primárně určen pro místo tvého příjmu), ale v případě kolizí a problémů s jeho příjmem si pak nestěžuj! A pokud jde o tebe, tak soudě dle tvých příspěvků máš pořád nějaký příjem! Viz u tebe problém K55. Doufám, že jsi už pochopil, že vysílání na tomto kanále není určeno pro území ČR), ale pro pokrytí svých "domovských oblasti na území PL, SK a AT. Nevím, že by si někdo v AT stěžoval, že nemůže přijímat DVB-T vysílání z SK. Pro něj je určeno vlastní vysílání AT programů a jakýsi přesah zahr, TXu tam nikoho nezajímá! To jen u nás se v minulosti vyvinulo něco jako "národní sport" co se zahraničního příjmu týká. Takového Bavoráka nebo Rakušáka absolutně nazajímá vysílání z cizího státu a pokud ano, tak třeba v AT existuje platforma Simpli tv, která mu to bez problémů (a za směšný poplatek) zprostředkuje z místního vysílače a nemusí cosi lovit "kdesi z dálky"!! Jen u nás si bude pořád někdo stěžovat, že mu vysílač vlastní země ruší jakýsi přeshraniční příjem!! Pro běžného tv díváka je důležitý bezproblémový příjem tv stanic jeho vlastní země a nikoliv příjem stovky kilometrů vzdáleného TXu, který je bnavíc závislý na momentálních klimatických podmínkách a dalších faktorech, nutných pro bezproblémový příjem. To si můžou "dovolit" pouze příslušní nadšenci s nadstandartním vybavením, ale nikoli běžný tv divák! Tomu (jako řádnému tv koncesionáři) je povinna ČR zajistit příjem základních CZ programů a nikoliv zahraničních! Opět odkazuji na perfektní a bezchybné vyjádření se k této problematice článek Ing. Novotného v ARA 9/1989! I za téměř čtvrtstoletí je vše co tehdy napsal pravdivé! Je zkrátka nadčasový!
« Poslední změna: 09. 04. 2014, 22:10:33 od Stasi-DDR »

Luboš T.

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #89 kdy: 09. 04. 2014, 22:13:44 »
Já s 55 problém nemám.To sem ti jen ukázal příklad,to že to nechápeš už není moje věc!A taky mám příklad Kojál 59 který je určen pro JM není zachytitelný všude tam kde má být.Tak to např v mém případě supluje vzdálená Jihlava na 30k!A to je příklad toho nesmyslu co je kam určený!