reklama

Autor Téma: Multiplex 4 v Brně asi nejde  (Přečteno 8266 krát)

Robert Zeman

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 325
  • Pravda začíná tam, kde končí signál České televize
    • AOL komunikátor - Roby
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #15 kdy: 12. 05. 2010, 23:59:23 »
Tak MUX4 už třetí den bez signálu... Žádám ČTÚ, nebo kdo je za to odpovědný, aby O2 odebral kmitočty a přidělil je společnosti, která bude chtít vysílat. Proč se jich O2 nevzdá sám, když NA TO NEMÁ??
Dostupnost DVB-T: celkem 60 různých TV programů (s Plustelkou a bez rakouských multiplexů D, E, F).

CZ: multiplexy 1, 2, 3, 4, RS7, RS8;
SK: multiplexy 1, 2, 3, 4;
AT: multiplexy A, B, D, E, F.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #16 kdy: 13. 05. 2010, 00:26:05 »
Jen krátce odpovím.  ČTÚ zatím nemůže odebrat kmitočty a stejně by to podle mě neudělalo. Pak je tu otázka jestli by nějaká společnost měla zájem, stačí se kouknout na "poloprázdný mux 3.?

Jinak by mě zajímalo co se v tom Brně děje, asi to je jako tady na Ústecku, jak mi bylo vysvětleno, tak kvůli klimatickým podmínkám nemůžou zde vysílat.
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Julda Fulda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #17 kdy: 13. 05. 2010, 07:32:07 »
Tak MUX4 už třetí den bez signálu... Žádám ČTÚ, nebo kdo je za to odpovědný, aby O2 odebral kmitočty a přidělil je společnosti, která bude chtít vysílat. Proč se jich O2 nevzdá sám, když NA TO NEMÁ??
A když ČTÚ odebere kmitočty, tak je přidělí komu, když o vysílání nemá nikdo zájem?


Milan Pantůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 129
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #18 kdy: 13. 05. 2010, 08:10:44 »
Jinak by mě zajímalo co se v tom Brně děje, asi to je jako tady na Ústecku, jak mi bylo vysvětleno, tak kvůli klimatickým podmínkám nemůžou zde vysílat.
... kvůli klimatickým podmínkám... :D. Někdo může a někdo nemůže?


Ivan z Kolína

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #19 kdy: 13. 05. 2010, 08:53:26 »
A když ČTÚ odebere kmitočty, tak je přidělí komu, když o vysílání nemá nikdo zájem?
Jde o to, že pak budou k dispozici každému, kdo zájem mít bude. A kdyby nikdo neměl, zůstane prostě volný éter. Proč ne? Frekvenční spektrum je svého druhu "nerostné bohatství" a nemusí být "těženo" za každou cenu.

Ostatně, podle čeho soudíte, že o vysílání nikdo zájem nemá? Já si myslím, že v takové lokalitě jako je Brno by, kdyby byl trh s frekvencemi volný, určitě zájem o provozování muxu byl. Když může být v Budějicích nebo Klimkovicích?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Julda Fulda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #20 kdy: 13. 05. 2010, 08:57:07 »
A když ČTÚ odebere kmitočty, tak je přidělí komu, když o vysílání nemá nikdo zájem?
Jde o to, že pak budou k dispozici každému, kdo zájem mít bude. A kdyby nikdo neměl, zůstane prostě volný éter. Proč ne? Frekvenční spektrum je svého druhu "nerostné bohatství" a nemusí být "těženo" za každou cenu.

Ostatně, podle čeho soudíte, že o vysílání nikdo zájem nemá? Já si myslím, že v takové lokalitě jako je Brno by, kdyby byl trh s frekvencemi volný, určitě zájem o provozování muxu byl. Když může být v Budějicích nebo Klimkovicích?
Než volný éter, tak to radši občas fungující mux 4.

Pokud by někdo o vysílání zájem měl, tak by jistě vyvíjel nějakou aktivitu k tomu, aby mux 4 získal a ostatně i zpola zaplněný mux 3 dokazuje, že ten zájem rovná se nule.


Pav Lucistnik

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #21 kdy: 13. 05. 2010, 11:12:05 »
Ty kmitočty (61-69) stejně půjdou za dva roky pro mobily, takže nechápu, proč ten mux 4 tak řešíte :) Na rok a půl nic rozjíždět nemá cenu  8)


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 515
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #22 kdy: 13. 05. 2010, 11:26:25 »
Ty kmitočty (61-69) stejně půjdou za dva roky pro mobily, takže nechápu, proč ten mux 4 tak řešíte :) Na rok a půl nic rozjíždět nemá cenu  8)
Nevidel bych to tak horky. Loni se spustil MUX2 na k66 na Klinovci, letos v srpnu se spusti MUX2 na k61 z Cerne hory.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #23 kdy: 13. 05. 2010, 14:56:00 »
Jen tak mimochodem, mux 3 z Černé hory poběží na kanále 60. ;)

Tady je vyjádření O2 k problematice. Do aktualitky už to dávat nebudu.

Testovací provoz DVB-T v Brně byl přerušen z důvodu poruchy na napájecích zdrojích. Našim zákazníkům se omlouváme. Na odstranění poruchy usilovně pracujeme s výrobcem příslušného vysílače.

S pozdravem,
Blanka Vokounová

Blanka Vokounová  Media Relations
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


KarelH

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 79
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #24 kdy: 13. 05. 2010, 17:40:02 »
Nevím jestli ČTU odebere TO2 licenci na 4. multiplex letos nebo až příští rok nebo jestli vůbec, ale myslím si že by byla škoda aby to vypli. Když by bylo v dvb-t více programů určitě je to lepší než aby byli kmitočty nazmar (pokud by ale televize chtěly také vysílat v DVB-T). Nebo by mohl multiplex vysílat celoplošně ale v různých regionech by se mohl lišit počet TV stanic, kde by byli zařazeny i regionální TV (tyto TV by ani neplatili tolik co za celoplošné šíření) - toto se může týkat i 3. multiplexu kde v oblasti Prahy vysílají "regionálně" programy TV Noe a Prima HD


milan pospisil

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 79
    • ICQ komunikátor - 314039702
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #25 kdy: 14. 05. 2010, 12:33:01 »
mux 4 v Brně už zase jede  ;)
Nejhorší lidé na forech jsou ti,kteří musí za každou cenu neustále něco psát! téměř vždy je to totální blbost
Edision Argus mini IP
PHILIPS 32PFL5605H
PHILIPS 40PFL5606H
PHILIPS 40PFL5007H/12


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 447
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #26 kdy: 14. 05. 2010, 12:51:09 »
Teď jen aby to vydrželo a udělalo to stejně radosti, jako zklamání při poruše. :D
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 515
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde - uz jede
« Odpověď #27 kdy: 14. 05. 2010, 12:55:44 »
Ano, potvrzuju MUX4 uz ted v Brne zase jede.


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #28 kdy: 14. 05. 2010, 13:07:23 »
A já potvrzuju, že v Ustí nad Labem na 62 kanálu pořád nejede.  ;D ;D
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 447
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #29 kdy: 14. 05. 2010, 15:10:16 »
Ale vůbec ne. Jak snad bylo sděleno jinde, jednalo se o poruchu a čekalo se na náhradní díl.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


 

reklama