reklama

reklama

Autor Téma: Multiplex 4 v Brně asi nejde  (Přečteno 8079 krát)

KarelH

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 79
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Multiplex 4 v Brně asi nejde
« kdy: 10. 05. 2010, 20:07:30 »
Dobrý večer, nevím to jistě ale v Brně asi nejde multiplex 4, nemám možnost otestovat, viz. http://www.digitalnitelevize.cz/forum/dvb-t-vysilaci-sit-multiplex-4/jede-vam-mux4-v-brne-109657/?kotva=jede-vam-mux4-v-brne-109666

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 513
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #1 kdy: 10. 05. 2010, 20:20:55 »
Potvrzuju, ted MUX4 v Brne nejede.
Ze by neco z nadobicka vezli na show do Prahy?  :)


BeatJ

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 799
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #2 kdy: 10. 05. 2010, 20:21:23 »
Nejde,protoze vysilani O2 je stale zkusebni,nic noveho.Otazka casu kdy O2 o sve kmitocty prijde a pak bude tma i v Praze.
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání,FM,DAB+
Kathrein AV12 pro DAB+ III.pásmo
RDC BD1G5 + Síťová parabolická anténa by dxpetr pro L-band
Kathrein ABH01 pro FM
Emme Esse 40XD pro DVB-T


KarelH

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 79
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #3 kdy: 10. 05. 2010, 20:32:45 »
no jo, ale já si myslím že O2 bude provozovat multiplex 4 ještě tak 4 měsíce


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #4 kdy: 10. 05. 2010, 21:37:10 »
A copak na to někteří místní jedinci neustále propagující příjem HD programů z pozemáku? Ti raději mlčí.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


david.kriz

  • Host
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #5 kdy: 10. 05. 2010, 21:56:46 »
Propagace HD v pozemáku přijde na řadu s licencí na řádný mux a s DVB-T2. Toto od TO2 nestojí za propagaci, tento pokusný králík...


Jean Valjean

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #6 kdy: 10. 05. 2010, 21:59:06 »
Akorát nějak chybí ti zájemci o toto vysílání, ale jinak v pohodě  :o
Na odbornou práci mají být odborníci (J. Werich, pohádka "Byl jednou jeden král")


KarelH

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 79
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #7 kdy: 10. 05. 2010, 22:05:38 »
No oni i ty zájemci by možná byli ale O2 nějak přestali rozšiřovat 4. multiplex (multiplex se ještě změnšil po tom co ho vypli v Plzňi)


Jean Valjean

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #8 kdy: 10. 05. 2010, 22:07:54 »
Já ty zájemce nikde nevidím ani v náznaku - jestli ty ano, tak mně je zkus říct  :)  A podotýkám, že mux 3 s větším pokrytím zeje prázdnotou...
Na odbornou práci mají být odborníci (J. Werich, pohádka "Byl jednou jeden král")


KarelH

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 79
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #9 kdy: 10. 05. 2010, 22:16:27 »
Myslím že ve 4. multipexu by mohli vysílat třeba Prima HD (pokud by se jim to vyplatilo) nebo jiný připravovaný kanál Primy (Prima Family nebo Prima Klub), pokud by už v jiných multiplexech nebylo ale místo, což v současné době nehrozí.
Pokud tuším dobře tak aby byl 3. multiplex zcela plný tak tam chybí 2 nějaké programy. (že ve 3. multiplexu by mohlo ještě vysílat 2 celoplošné programy)
« Poslední změna: 10. 05. 2010, 22:21:35 od KarelH »


Jean Valjean

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #10 kdy: 10. 05. 2010, 22:26:42 »
Když může v muxu 4 vysílat souběžně SD a HD (Óčko a ČT HD + Nova HD), tak přece může totéž i v muxu 3, ne? Takže logicky z toho vychází, že když mux 3 zeje prázdnotou, tak si v něm klidně může nějaký zájemce pronajmout kapacitu a to HD spustit. Ale on jaksi žádný zájemce není...
Na odbornou práci mají být odborníci (J. Werich, pohádka "Byl jednou jeden král")


KarelH

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 79
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #11 kdy: 10. 05. 2010, 22:38:41 »
Ano nějaký zájemce by si mohl pronajmout pozici ve 3. multiplexu a vysílat HD, v současné době vysílá ve 3. multiplexu HD pouze Prima (jen v Praze), a další programy v tomto multiplexu vysílají standartně. Ano a také v současné době žádný zájemce není o vysílání v HD, v DVB-T


Robert Zeman

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 325
  • Pravda začíná tam, kde končí signál České televize
    • AOL komunikátor - Roby
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #12 kdy: 11. 05. 2010, 01:49:42 »
Též mi 64.kanál hlásí "žádný signál"...
Dostupnost DVB-T: celkem 60 různých TV programů (s Plustelkou a bez rakouských multiplexů D, E, F).

CZ: multiplexy 1, 2, 3, 4, RS7, RS8;
SK: multiplexy 1, 2, 3, 4;
AT: multiplexy A, B, D, E, F.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #13 kdy: 11. 05. 2010, 07:02:40 »

Propagace HD v pozemáku přijde na řadu s licencí na řádný mux a s DVB-T2. Toto od TO2 nestojí za propagaci, tento pokusný králík...


Tebe jsem Davide zrovna vůbec nemyslel. Spíše jiné občas se zde vyskytující jedince tvrdící že v případě zájmu o HD vysílání /mimo kabelovku/ je satelitní řešení zbytečné a že se vlastně stačí spolehnout na tento úžasný a skvělý mux 4 s jeho ještě úžasnějším 20% pokrytím. Tedy pokud funguje že. Nyní si tito zájemci můžou opět /pokolikáté už/ a určitě ne naposled užívat nulový příjem.Jinak samozřejmě souhlas.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


david.kriz

  • Host
Re: Multiplex 4 v Brně asi nejde
« Odpověď #14 kdy: 11. 05. 2010, 10:40:19 »
Já jsem sám sebe taky nemyslel :) to mne jen tak napadlo, tak jsem tu myšlenku vyjádřil ;)


 

reklama