Autor Téma: Anděl exit (aneb zde začala revoluce?) - za chvíli na ČT 2  (Přečteno 2393 krát)

blueflash .

• Profík
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
Co myslíte, lze tento film považovat za jakéhosi průkopníka všech nízkorozpočtových filmů apod.? Na co že to byl natočen? XL1 nebo dokonce jen XM1? A nemáte tušení, jestli nakonec i v TV/DVD distribuci není scan filmových pásů, ne který byl "film" vytištěn? Chápu snahu šetřit, ale kdyby to byla alespoň 3x 2/3" kamera, tak by to také bylo o něčem jiném...

Paradoxně mohl být film o filmu natočen lepší technikou než film samotný (pokud f.o.f. natáčel bežný štáb ČT s klasickou TV kamerou). K něčemu takovému například mohlo docházet v 80. letech v ČST. Např. štáb z ÚRTN natáčel na šestnáctku reportáž z natáčení seriálu Synové a dcery Jakuba Skláře, jenž byl natáčen TV kamerami.

A zajímavý 13 let starý článek - http://kultura.idnes.cz/vezmi-kameru-zaloz-kazetu-natoc-si-film-fcu-/filmvideo.aspx?c=A010509_105200_filmvideo_cfa

Trochu úsměvné to "vyzývání" na souboj s filmem s přihlédnutím ke kvalitě 3CCD kamer s 3x 1/4 - 1/3".

V zásadě se dá pochybovat (můj názor) o přínosu samotného digizáznamu v kameře. Čip, čip, čip. Jestli se třeba za cenu XL 1 před 14 lety dala pořídit velká bazarova Beta třeba z roku 1992...

Reklama

• Stálý člen

blueflash .

• Profík
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
Re:Anděl exit (aneb zde začala revoluce?) - za chvíli na ČT 2
« Odpověď #1 kdy: 08. 01. 2014, 22:11:38 »
Hm, tak skutečně - v TV je vysílán přepis filmu na který bylo původní digitální video vytištěno. Digi - film - digi. Hezká prasečinka.  :o

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Anděl exit (aneb zde začala revoluce?) - za chvíli na ČT 2
« Odpověď #2 kdy: 08. 01. 2014, 22:46:55 »
V zásadě se dá pochybovat (můj názor) o přínosu samotného digizáznamu v kameře. Čip, čip, čip. Jestli se třeba za cenu XL 1 před 14 lety dala pořídit velká bazarova Beta třeba z roku 1992...
Kdepak, přínos digitálního záznamu byl zásadní. Od pořízení záznamu už nedocházelo k žádné degradaci a celé se to dalo ustříhat v trochu nadupanějším PC.
Kdyby se to celé mělo točit na Betu, tak by to vyšlo několikanásobně dráž a kvalita by byla při použití starších strojů problematická. Nešlo by o to jen sehnat jetou Betu, která ale obvykle hodně dropuje, drahé byly samotné analogové kamery (a točit to na vyřazenou Boschku nebo něco podobného by nebylo to pravé). Střih by se musel dělat buď někde v drahé pronajaté střižně, protože to bez 3 Bet nešlo, nebo v drahém PC s převodem analog-digital.