Zdravím všechny diskutující.
Nejsem schopen během dne reagovat, protože můj zaměstanavatel nepodporuje takovéto aktivity, takže vždy až večer nebo o víkendu. Pokusím se odpovědět všem najednou.
Sice mám na stožáru 7 antén, ale 2 jsou na FM (vertikál a horizontál), takže na TV používám jen 5. Na Javorinu používam stejný model jako David, pak jsem musel přidat ještě 27 na Bratislavu, protože 57 je u nás opravdu slabá.
Nabídka na satelit pro mě není zajímavá, protože mám do domě 7 televizí. Satelit používám na programy, které nemám z DVB-T nebo DVB-C, nejčastěji Astru na 28,2°. Všesměrové antény na UHF jsou, jen najít ty správné.
Anténu typu dvojíté V znám, za mlada jsme na ni poslouchal maďary na OIRT, ale nyní se mi nehodí do konceptu.
Koho to zajímá, tak tady je rekapitulace 5 antén. Jsou to dlouhá léta pokusů a omylů, na kšeft by se to dělat nedalo.
1. Z Vídně bere širokopásmová všechny Rakušánky a Pálavu 21,24,29,31,34,40 + 6 rakouských DVB-T/2 muxů, které jenom zbytečně zahuštují pásmo. Doufám, že časem odkódují alespoň ORFHD.
2. Z Brna beru 46, 47 a 59
3. Z Javoriny přijímá kanálovka pouze 55,56. Kanál 57 je i na 13dB anténu trvale nepoužitelný. Ta 23 je z kanálovky 2060 také nepoužitelná.
4. Z Bratislavu (nebo B.Mikuláše) přijímám kanál 27.
5. Z Javoriny přijímám kanál 23, je to sice kódováno, ale mají tam servisní stránku volnou a teď vysílá TV Lux volně, tudíž zajímavé.
No a teď do toho budu muset zakomponovat nové brněnské kanály 25 a 37, každý z trochu jiného směru a s podstatně nižšími úrovněmi, než stávající. Celkem by mi pomohlo navýšení výkonu K57, ušetřenou pozici bych použil na toto.