V mém předešlém příspěvku je seznam stanic zachycených přenosným rádiem Tesco DR1403 na prutovou anténu v Mariánských Lázních uvnitř objektu.
Zde info pro milovníky lapačů signálu na kopečcích. Zkusil jsem příjem venku, kóta 847 m.n.m. Podhorní vrch, 5 km mírně severovýchodně od Mar. Lázní. Přesněji, přírodní vyhlídková plošina 829 m.n.m. s otevřeným horizontem na jih, velmi zhruba úhel 180, po levé i pravé ruce jsem měl již nějaké stromy. Ze severu (za mými zády) signál zřejmě zlikvidován ani ne vrcholkem o 18 m vyšším, ale vegetací - vzrostlé stromy.
Rádio naladilo celkem 72 stanic tj. 52 nových stanic (českých a německých), 20 stanic naladilo již předtím v objektu (jenom německých). Ohledně počtu multiplexů nemusím být zcela přesný protože bych musel u všech 52 stanic proklikávat info o muxu a byla tam celkem kosa, něco málo nad +10 st a mžilo, tak jsem to vzdal; nicméně určitě tam byly nové muxy DR Deutschland, MDR Sachsen, Nuernberg, Teleko a RTI.
U Teleka tipuji, že to chytlo vysílač z Příbrami, U RTI vysílač z Plzně.
Pro pořádek transkript názvů radiostanic (i když jsou to muka přepsat je ručně z displeje rádia do kompu):
Absolut Relax, afk max, Beat, Radio Bob!, Charivary, D-DUR, D Radio DokDeb, D Kultur, Deutschlandfunk Pirate Gong, Dvojka, DWissen, egoFM, Energy, ERF Plus, MDR Figaro, Gama Radio, Gong Nuernberg, Radio Horeb, Jazz, Radio Junior, Klassik Radio, MDR info, MDR Jump, MDR Klassik, MDR Sachsen BZ, MDR Sachsen C, MDR Sachsen DD, MDR Sachsen L, MDR Sachsen SORB, MDR Sachsen Extra, Megaradio Bayern, Pirate Gong, Radio Plus, Radio Proglas, CRo CB, CRo Plzen, CRo Radiozurnal, Radio 1, Radio F, Hit Radio N1, Freies Radio Z, Samson digital, Schlagerparadies, SeeJay Radio, Sport, MDR Sputnik, Star FM, Sunshine live, TIP radio, DAB plus TOP40, Radio Wave, Radio Samson.
Ještě jsem uvažoval zkusit kótu 649 m.n.m, Panský vrch, 5 km mírně jihozápadně od Mar. Lázní. Je tam nějaký vysílač spojen s rozhlednou, vyhlídková plošina ve výšce 40 m, asi symetrický výhled. Stavil jsem se tam a bratru, když jsem se podíval kolmo vzhůru tak při představě, že jsem v té výšině, jsem skoro pustil do katí. Jako nemálo lidí kromě lehké klaustrofobie trpím asi i lehkou akrofobii; akrofobie je strach z výšek, nejsem tak chytrej, výraz jsem si našel na internetu
To by zde muselo někoho setsakra zajímat abych tam tedy vylezl; jo, kdyby již jel ten DAB z Praha - Žižkov, tak bych se překonal, bohužel 6.8. již tady nebudu, ale bohudík budu opět lámat přes koleno DB Mux Wien