Autor Téma: "nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)  (Přečteno 26665 krát)

Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #15 kdy: 26. 12. 2013, 20:59:36 »
Jan Poctivý: Honzo neblázni. Je jasné že takové staré MPEG2 šroty jsem nezkoušel a už ani vzhledem k RS7 ani zkoušet nebudu. A to přesto že třeba na SD Technisaty DVB-S nedám dodnes dopustit ale prostě doba je už někde úplně jinde.
Jak doba je jinde? Pokud jde o Technisat, pořád jde o ten samý mpeg2 SD jako před lety. Podobně Samsungy řady B jsou stále bez problémů použitelné TV (model 2009) s mpeg2/4, problém mají pouze s Pařízkem. Přitom na UPC kabelu chodí v HD bez chyb i při vyšším datovém toku, který používá HBO.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #16 kdy: 26. 12. 2013, 22:35:57 »
 Podobně Samsungy řady B jsou stále bez problémů použitelné TV (model 2009) s mpeg2/4, problém mají pouze s Pařízkem.

V tom případě vidím že dělám moc dobře když se této značce vyhýbám.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #17 kdy: 26. 12. 2013, 22:55:07 »
Já nevím,proč to někdo neustále svádí na přijímače,sice jsou takové,co nehrají snad na žádných programech bez potíží,třeba X SITE,ale to co předvádí pařízek se týká prostě všech přijímačů a nevěřím tomu,že ne a i kdyby,tak pokud hraje jeden typ na pařízkovi normálně,tak to neznamená,že je vše v pořádku,naopak.Prostě se to chce pořádně dívat a musí to vidět každý,jenže lidi to prostě nevnímají a nebo si myslí,že to tak má být.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #18 kdy: 26. 12. 2013, 23:12:38 »
Na přijímače to rozhodně nesvádím. Na všech čtyřech typech Philipsů různého stáří co se týče LED placek ,na STB Zircon T2,Bensat 120HD,Optex 8893HD, z MPEG2 šrotů na DIBOXU T-30, nyní i na T-22 celý pařízek naprosto bezproblémů takže tomu že se to týká všech přijímačů samozřejmě nevěřím ani omylem. Ale pokud tomu někdo věří tak jak je libo.  :)
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #19 kdy: 27. 12. 2013, 00:52:16 »
Na přijímače to rozhodně nesvádím. Na všech čtyřech typech Philipsů různého stáří co se týče LED placek ,na STB Zircon T2,Bensat 120HD,Optex 8893HD, z MPEG2 šrotů na DIBOXU T-30, nyní i na T-22 celý pařízek naprosto bezproblémů takže tomu že se to týká všech přijímačů samozřejmě nevěřím ani omylem. Ale pokud tomu někdo věří tak jak je libo.  :)
No,tak zircon t2,dibox t30  to dělá určitě,sice málo,ale dělá,takže jak říkám,jen to někdo nevidí.Jaké led philips?Pokud 6097 a 5007,tak ty to dělaj taky,málo,ale dělaj.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #20 kdy: 27. 12. 2013, 08:48:44 »
Zircon má úplně jiné neduhy,taky jsem zde o nich psal ale Pařízek to není:  http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3560.15   DIBOXE mám doma dva, dále jsem jednu T-30 po výborných zkušenotech umístil i do prac. procesu kde hraje vždy prakticky celou noc a Pařízek též o.k. A pokud jsem slepý a nic nevidím tak to v tomto případě přece vůbec není na škodu, právě naopak. Jediný STB který jsem nedávno kvůli Pařízkovi nechal známého vrátit zpět byl tuším jakýsi Hyundai, ten měl ale úplně jiný problém,absolutně si neporadil s kvalitou signálu v místě kde moje "testovací" T-30 jela úplně bez problémů. Ty Philipsy z hlavy nevím, ty uváděné to ale nejsou, jeden je malý s 48cm úhlopříčkou, ty ostatní jsou s 82 cm, přesné typy bych musel hledat.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 765
    • Zobrazit profil
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #21 kdy: 27. 12. 2013, 09:22:15 »
Problém s Pařízkem minimálně byl,už jsem to zde psal,když byla NOVA HD tak se mi restartovala TV vždy po přepnutí.Při souběžném vysílání  ČT1 HD a NOVA HD se problém neobjevoval.Bylo to u Sharpa který už ale v létě dosloužil tak byl nahrazený Samsungem který problém s muxem 4 nemá .A u Philipsu problém taky není ale to  už jsem měl při čistě SD rozlišení v muxu4 .R7 nemám tak nevím jak to tam je.Tím je jasný že problém není v přístrojích.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #22 kdy: 29. 12. 2013, 11:33:30 »
Zircon má úplně jiné neduhy,taky jsem zde o nich psal ale Pařízek to není:  http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3560.15   DIBOXE mám doma dva, dále jsem jednu T-30 po výborných zkušenotech umístil i do prac. procesu kde hraje vždy prakticky celou noc a Pařízek též o.k. A pokud jsem slepý a nic nevidím tak to v tomto případě přece vůbec není na škodu, právě naopak. Jediný STB který jsem nedávno kvůli Pařízkovi nechal známého vrátit zpět byl tuším jakýsi Hyundai, ten měl ale úplně jiný problém,absolutně si neporadil s kvalitou signálu v místě kde moje "testovací" T-30 jela úplně bez problémů. Ty Philipsy z hlavy nevím, ty uváděné to ale nejsou, jeden je malý s 48cm úhlopříčkou, ty ostatní jsou s 82 cm, přesné typy bych musel hledat.
Nejen Zircon má jiné neduhy,já osobně bych si dnes stb nedokázal vybrat.V době když jsem si vybíral,tak to vyhrál DTR 220 a  o něco horší DIGIPAL 2TX, to ostatní jsem okamžitě zavrhnul.Jak Zircon tak i T30 vykazují nedostatky na Pařízkovi,ale jak říkám,lidi to nevidí.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #23 kdy: 29. 12. 2013, 12:27:38 »
O.k. až budu zase sledovat na Fandovi Kobru tak ji budu sledovat opravdu přímo ostřížím zrakem.  ;)
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #24 kdy: 29. 12. 2013, 12:31:29 »
O.k. až budu zase sledovat na Fandovi Kobru tak ji budu sledovat opravdu přímo ostřížím zrakem.  ;)
nj,jenže ona ta kobra většinou jde normálně i na těch co nejvíc zlobí,to chce takový pořady jako kolotoč,doremi,tele tele,tam to bývá nejvíc znát a nejvíc při změně záběru.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #25 kdy: 29. 12. 2013, 13:11:49 »
O.k. až budu zase sledovat na Fandovi Kobru tak ji budu sledovat opravdu přímo ostřížím zrakem.  ;)
nj,jenže ona ta kobra většinou jde normálně i na těch co nejvíc zlobí,to chce takový pořady jako kolotoč,doremi,tele tele,tam to bývá nejvíc znát a nejvíc při změně záběru.
V tom případě ale nebude problém u Pařízka. To by zlobily všechny pořady a ne jenom některé.
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #26 kdy: 29. 12. 2013, 13:47:16 »
O.k. až budu zase sledovat na Fandovi Kobru tak ji budu sledovat opravdu přímo ostřížím zrakem.  ;)
nj,jenže ona ta kobra většinou jde normálně i na těch co nejvíc zlobí,to chce takový pořady jako kolotoč,doremi,tele tele,tam to bývá nejvíc znát a nejvíc při změně záběru.
V tom případě ale nebude problém u Pařízka. To by zlobily všechny pořady a ne jenom některé.
V podstatě zlobí všechny pořady,některé více,jiné méně i pařízkovi programy to dělají,velmi málo,ale dělají.Proč zrovna cinema a déčko u čra nezlobí a pařízka ano,jasný důkaz.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #27 kdy: 29. 12. 2013, 13:53:27 »
Pak je to celé ptákovina na entou jak jsem tvrdil od začátku.  Nemůže něco fungovat normálně a něco bl.ě.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #28 kdy: 29. 12. 2013, 13:59:50 »
Pak je to celé ptákovina na entou jak jsem tvrdil od začátku.  Nemůže něco fungovat normálně a něco bl.ě.
No ono se to někdy chová tak,že třeba půl pořadu nedělá nic a druhá polovina sebou škube jako blázen.Toho jsem se už také všimnul několikrát a to na pařeza moc nekoukám a je to prostě tak,některé pořady jsou tím postiženy více,jiné méně.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:"nekostkující" stb pro RS 7 a Mux4 (otázka hlavně pro StasiDDR)
« Odpověď #29 kdy: 29. 12. 2013, 15:22:57 »
Pak je to celé ptákovina na entou jak jsem tvrdil od začátku.  Nemůže něco fungovat normálně a něco bl.ě.
Ptákovina to není, je jen potřeba pochopit problém :-) Jak už tu psal kdysi "ivovi", je příčinou nastavení mpeg2 kodéru, kde dochází k automatickému přepínání kódování snímku na prokládané a neprokládané. Kodér sám detekuje podle obsahu snímku, jak má kódovat (vstupní TV signál 576i50 je normálně brán jako prokládaný). Proto, když se vysílají filmy (ty jsou neprokládané), statické scény a podobně, kodér trvale kóduje neprokládaně a vše je v pořádku. Pokud je něco z TV kamery, v obraze je rozdíl půlsnímků velký, kodér to prohlásí za prokládané a kdyby to tak zůstalo, je vše taky v pořádku. Ovšem v místech, kde dochází k přepnutí z jednoho režimu na druhý, vzniká problém. Proto může něco fungovat normálně a něco blbě a proto se to nejčastěji projevuje při švenku nebo zoomu TV kamerou, kde je rozdíl mezi půlsnímky velký.
« Poslední změna: 29. 12. 2013, 15:24:43 od Jan Novák »