jistě, že jsou nevyzpytatelné, to je jasné. proto vyzývám, aby každý napsal, jak je na tom, abysme měli co nejpřesnější přehled o aktuálím stavu. Tohle vlákno myslím bude aktivní dost dlouho, protože na 28,2E se budou ještě dít zajímavé věci. jinak by nebylo od věci, aby si každý dal do podpisu tady v diskusním foru svoje vybavení a lokalitu (aspoň rámcově lokalitu a průměr a typ paraboly a přijímač).
Jeste by bylo dobre uvest i delku koaxu a jaky ma utlum tento koax pri 100m delky.
Ted jsem si upravil popisku dle Vaseho navrhu, vyhovuje?
Jinak, mam jeste jeden prijimac, Amstrad s VideoGuardem pro SKY.
Je napojen na druhy vystup z LNB, na 28 mam TWIN.
Ale po rosade SES to pripojim k dalsi parabole KovoSat 140cm s modifikovanym LNB.
Upravoval jsem si vsechny LNB, vymenil jsem tranzistor za jakostni MGF (1200kc jen za mikrovlnny tranzistor).
Pres generator mereno mam sum pod 0.4dB a v dolni casti i 0.2dB.
Pripravuju se z jednoho udelat konvertor s oscikem dost nizko, abych LNB pouzil jako
HAM konvertor z pasma 10368.200 MHz do HAM IF pasma 430-440MHz SSB (mam Yaesu FT-897D).
Dokonce se da z LNB udelat celej transvertor i pro vysilani.
Mam sice TWT elektronku 30W PA (10-10.5GHz) k dispozici, ale nechci odpalit vstupni obvody
MW profi spoju. Pro Rain Scatter (spojeni odrazem od destovejch kapek v mlze ci destovem mraku) staci i 3W s 90cm stredovkou co mam na dilne.
Co se tyce upravenejch LNB, tak jsem tam dal medene plechy malejch rozmeru se vstupnim i vystupnim otvorem pro hadicku.
Pomejslel jsem snizit sum tekutym dusikem, ten mam k dispozici z laborky odnaproti ve skolni laborce.
Nekteri to pouzivaj pro zkvalitneni signalu pri odrazu od povrchu Mesice EME provoz.