Autor Téma: Astra 2E  (Přečteno 75581 krát)

killors

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #60 kdy: 04. 02. 2014, 11:35:15 »
U 2F je dobrý, že jsme ještě v postranním laloku. A 1st null pásmo nás míjí prochází v blízkosti Plzně.  Takže teď je otázkou jak to bude mít 2E kde bude mít 1st null a jestli bude mít taky takto postranní lalok, který se vejde akorát do čr.
Zatím by měl být nejlepší signál mezi Prahou a Pardubicemi
A nejhorším směrem s 1st null pásmu což je Plzeň a okolí.
Takže v Praze může stačit 180cm bez problému ale k Německu signál slábne a to samé na východ. K Německu za to může to null pásmo.
Na google maps byla krásná mapka, která to demonstruje.

https://maps.google.no/maps/ms?msid=216961581856503891902.0004d0e1b1a0d77725592&msa=0&ll=59.25465,5.317383&spn=8.483636,19.753418

z ní je vidět že ČR se nachází v postranním laloku kde stačí pro příjem anténa o rozměru 180-220cm. Ale u 2E tomu už nemusí být tak.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #61 kdy: 04. 02. 2014, 12:11:44 »
Ajaj, koukám na to. Předevčírem jsem ještě koukal v pohodě na Sky News HD a E! HD a dnes signál 0.. dopadl jsem stejně jako nedávno s Clubland TV.. Já teda sice šilhám a mám 85 cm parabolu, ale se Sky News, E apod. nikdy nebyl problém. znamená to, že i FTA programy např Chartshow Dance , Chartshow TV, Now Music půjdou taky na tu novou? Ikdyž to bude EU beam, tak to asi bude oproti současnému stavu tragédie, aspoň tady na Jihu Čech


killors

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #62 kdy: 04. 02. 2014, 12:16:28 »
Co všechno šilháš ? jaký máš střed.


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #63 kdy: 04. 02. 2014, 12:19:17 »
Ajaj, koukám na to. Předevčírem jsem ještě koukal v pohodě na Sky News HD a E! HD a dnes signál 0.. dopadl jsem stejně jako nedávno s Clubland TV.. Já teda sice šilhám a mám 85 cm parabolu, ale se Sky News, E apod. nikdy nebyl problém. znamená to, že i FTA programy např Chartshow Dance , Chartshow TV, Now Music půjdou taky na tu novou? Ikdyž to bude EU beam, tak to asi bude oproti současnému stavu tragédie, aspoň tady na Jihu Čech
Já v Praze mám taky na šilhačku 28,2°, 85 cm parabolu. Zatím mi stále drží stejné hodnoty všechny hudební programy clubland, flava, heart, chartshow TV apod. Ty doufám a modlím se, aby s tímto nic neudělali, protože jinak by to byla katastrofa .-))


basslicker

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #64 kdy: 04. 02. 2014, 12:19:34 »
Střed mám 23.5, vedle mám 28.2 napravo, nalevo mám 19.2 a jeste 13ku, všechno jde jinak skvěle. mám ještě do toho motor, tak si natočím, ale ikdyž mám na středu 28.2, tak je to stejné jako při šilhání, asi mám Špatně nařízenou parabolu, ale na druhou stranu, když mi všechny družice jedou na sto pro i s HDčkama ,tak se mi to zdá divné.
možná i konvertor, mám na Astru 28.2 původní asi 7 let starý, ale vždy vše jelo, jestli to může být i tím, že ta nov´a družice je citlivější

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #65 kdy: 04. 02. 2014, 12:22:36 »
Střed mám 23.5, vedle mám 28.2 napravo, nalevo mám 19.2 a jeste 13ku, všechno jde jinak skvěle. mám ještě do toho motor, tak si natočím, ale ikdyž mám na středu 28.2, tak je to stejné jako při šilhání, asi mám Špatně nařízenou parabolu, ale na druhou stranu, když mi všechny družice jedou na sto pro i s HDčkama ,tak se mi to zdá divné.
možná i konvertor, mám na Astru 28.2 původní asi 7 let starý, ale vždy vše jelo, jestli to může být i tím, že ta nov´a družice je citlivější
Mám přesně to samé, střed 23,5°, napravo 28,2°, nalevo 19,2° a 13°, akorát s tím rozdílem, že to mám napevno dané


mircx

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 134
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #66 kdy: 04. 02. 2014, 12:24:36 »
Střed mám 23.5, vedle mám 28.2 napravo, nalevo mám 19.2 a jeste 13ku, všechno jde jinak skvěle. mám ještě do toho motor, tak si natočím, ale ikdyž mám na středu 28.2, tak je to stejné jako při šilhání, asi mám Špatně nařízenou parabolu, ale na druhou stranu, když mi všechny družice jedou na sto pro i s HDčkama ,tak se mi to zdá divné.
možná i konvertor, mám na Astru 28.2 původní asi 7 let starý, ale vždy vše jelo, jestli to může být i tím, že ta nov´a družice je citlivější

hodně bude dáno lokalitou, mně "odešla" "jen" frekvence 12012V, další zmiňované se mírně zhoršily, šilhám jako ty, ale už jsem zkoušel i přímo na střed a bylo to o hodně lepší, včetně frekvencí UK svazku 1N, teď ho nemá. Takže hodně je to o místu a o parabole a jestli střed, či ne.
EDIT: jižní morava, 30km jihozápadně od Brna
« Poslední změna: 04. 02. 2014, 12:27:19 od mircx »
Ariva 200 HD, offset 80cm, multifokus 13°E,19,2°E,23,5°E (střed), 28,2°E


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #67 kdy: 04. 02. 2014, 12:28:09 »
Teď jsem vyzkoušel ten transponder 12012 / 29500 / V na 85 cm parabole na šilhačku. Síla 90%, kvalita 55 - 60%, kolísá. Nemohu akorát zjistit obraz, protože tam je vše kódované


killors

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #68 kdy: 04. 02. 2014, 12:29:08 »
měl jsem parabolu 85 od telesystems na ní jsem šilhal 19,2 28,2 a 13E střed 23,5E. Pořidíl jsem kvůli rezervě na 13E a 28,2E od telesystems 1m. Ale na ty 85 to jelo dobře i s rezervou. Antény od telesystems jsou ty nejlevnější na trhu použivají je například výrobci jako mascom nebo i digi myslím, že je používala.
Konvertory IBU twin. Jaký máš držák na LNB nějakou lyžinu? LNB s a28,2E doporučuji dát řádově výš než 23,5E o pár milimetrů a seštelovat skew samozřejmě vyštelovat co nejlepší elevaci paraboly pro 23,5E .
Sám jsem z jihu čech signály zde jsem měl kolem 10,5dbi. Nyní s 1m 11dbi - 11,5dbi na 2E 12dbi. Takže je tam víc. Ale jak říkám dokud se to oficiálně nepotvrdí nevěřím ještě že je to na 2E.
Takže vím jde to, pokud máš lyžinu musíš si poradit pokud vantage držák máš to nejlepší co můžeš mít. Tam si vše můžeš krasně nastavit.

TP 12012 V je opravdu extremě slabý oproti ostatním zhruba o 2dbi. Divný...

http://2i.cz/90d7a78d5e
« Poslední změna: 04. 02. 2014, 12:45:08 od Michal Norek »


Danny10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #69 kdy: 04. 02. 2014, 12:47:02 »

hodně bude dáno lokalitou, mně "odešla" "jen" frekvence 12012V, další zmiňované se mírně zhoršily, šilhám jako ty, ale už jsem zkoušel i přímo na střed a bylo to o hodně lepší, včetně frekvencí UK svazku 1N, teď ho nemá. Takže hodně je to o místu a o parabole a jestli střed, či ne.
EDIT: jižní morava, 30km jihozápadně od Brna
[/quote]

Je vidět,že jsme skoro sousedi..taky mě odešla 12012 jako jediná,kolísá od 55 do 70 % kvality..ostatní dobré.. :)
DVB-T 1,2,3 MUX Brno,Zlín,Praděd
                4 MUX + 7 RS Olomouc
           1,2,3 MUX SK Krížava,V.Javorina
Amiko HD Mini,AA2 Spark 1.2.78,offset 70x80 na DG 240
Dreamsky TSC - 70


mircx

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 134
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #70 kdy: 04. 02. 2014, 13:15:18 »

hodně bude dáno lokalitou, mně "odešla" "jen" frekvence 12012V, další zmiňované se mírně zhoršily, šilhám jako ty, ale už jsem zkoušel i přímo na střed a bylo to o hodně lepší, včetně frekvencí UK svazku 1N, teď ho nemá. Takže hodně je to o místu a o parabole a jestli střed, či ne.
EDIT: jižní morava, 30km jihozápadně od Brna

Je vidět,že jsme skoro sousedi..taky mě odešla 12012 jako jediná,kolísá od 55 do 70 % kvality..ostatní dobré.. :)
[/quote]

podle tvého popisu budeš někde severovýchodně od Brna, napůl cesty k olomouci, odhaduji, ne? kdyžtak napiš SZ
Ariva 200 HD, offset 80cm, multifokus 13°E,19,2°E,23,5°E (střed), 28,2°E


Marek Matucha

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #71 kdy: 04. 02. 2014, 18:00:24 »
http://www.bbc.co.uk/reception/news/news_item25.html

A je to oficialni - v noci na ctvrtek probehne presun...


ksilt

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 137
    • ICQ komunikátor - 2326654
    • Zobrazit profil
    • last.fm
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #72 kdy: 04. 02. 2014, 18:21:42 »
Vortimonde, to je v klidu, nikdo z nas nema vesteckou kouli. Divil jsem se proc si tak trval na na nekterych tvrzenich kdyz prave stejne podobne se konalo posledni velke prepojovani na 28.2 a ty se predsi v tomhle orientujes dost dobre. Par dni po zaparkovani 2F bylo pred rokem taky vicemene hotovo.

Jasne je to smutna zprava, ja sem prave dorazil z prace domu a k me nelibosti zjistuju, ze sem prisel o Sky News HD, ale co nadelam :-/
_ksilt.
| A2 28,2 |Prodelin 1244 | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #73 kdy: 04. 02. 2014, 18:46:58 »
Vortimonde, to je v klidu, nikdo z nas nema vesteckou kouli. Divil jsem se proc si tak trval na na nekterych tvrzenich kdyz prave stejne podobne se konalo posledni velke prepojovani na 28.2 a ty se predsi v tomhle orientujes dost dobre. Par dni po zaparkovani 2F bylo pred rokem taky vicemene hotovo.

Jasne je to smutna zprava, ja sem prave dorazil z prace domu a k me nelibosti zjistuju, ze sem prisel o Sky News HD, ale co nadelam :-/
Myslíte sky News HD na frekvenci 28,2° 12460 / 29500 / H? Mě ten transpondér nezmizel, naladim ho úplně v klidu, ale je tam vše zakódované.
s tim BBC to bude moc smutný den .-((


ksilt

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 137
    • ICQ komunikátor - 2326654
    • Zobrazit profil
    • last.fm
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #74 kdy: 04. 02. 2014, 18:58:18 »
Martine, diky za potvrzeni, takze ja budu muset upravit silhani svoji T90, coz ted v zime se mi snad ani nechce :D
_ksilt.
| A2 28,2 |Prodelin 1244 | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402