Autor Téma: Astra 2E  (Přečteno 74144 krát)

Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 687
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #15 kdy: 20. 01. 2014, 13:40:39 »
Mlha přede mnou, mlha za mnou. :D Nic není vidět.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2E
« Odpověď #16 kdy: 20. 01. 2014, 14:09:59 »
Jo mohli. A pak na něj přehodit všechny naše programy, použít beam jen na ČR a SR a nakonec zrušit kódování spolu i se Skylinkem.  :)
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


ksilt

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 137
    • ICQ komunikátor - 2326654
    • Zobrazit profil
    • last.fm
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #17 kdy: 20. 01. 2014, 14:21:56 »
@ Lukas: Jo ta mlha je skoda. C´est la vie.

@Dan: Zrusity kodovani? Ale no tak, kazdej se nejak zivi ;-)

_ksilt.
| A2 28,2 |Prodelin 1244 | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2E
« Odpověď #18 kdy: 20. 01. 2014, 14:52:57 »
ksilt: v současnosti jsou to prakticky jen překupníci, nic víc. Myslím že většina lidí by se za bezkartový příjem určitě nezlobila.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


ksilt

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 137
    • ICQ komunikátor - 2326654
    • Zobrazit profil
    • last.fm
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #19 kdy: 20. 01. 2014, 15:10:22 »
Tohle zkuste navrhnout vyvojarum kodovacich systemu, vsem tem borcum co leta studovali fyziku a matiku apod. nasledne obeznamte vyrobce obsahu, a mnoha dalsim na ktere si ted nevzpomenu ze "vetsina" v CR si jiz kodovat nepreje a uvidite jak pochodite :o) Radeji dal tohle nerozebirat, jsme v jinem vlakne ;)
_ksilt.
| A2 28,2 |Prodelin 1244 | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2E
« Odpověď #20 kdy: 20. 01. 2014, 15:49:44 »
Nevím proč by TV měli něco navrhovat nějakým vývojářům. Prostě je pošlu do kytek úplně stejně jako to udělali angličani. A ušetřili.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


ksilt

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 137
    • ICQ komunikátor - 2326654
    • Zobrazit profil
    • last.fm
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #21 kdy: 20. 01. 2014, 16:22:00 »
Asi se nechapeme. S tema vyvojarema jsem trosku brnkal na moji prvni uvahu o tom, ze kazdy se nejak zivi. Nikde jsem nenavrhoval nic zadnym TV, ale primo Vam Dane ;-) Navic, vnimate jake unikatni predpoklady k tomuhle kroku ti Anglicani meli / maji? Anebo je v Evrope ci jinde jeste nejaky operator, ktery se mel moznost zachovat podobne?
_ksilt.
| A2 28,2 |Prodelin 1244 | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 539
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #22 kdy: 20. 01. 2014, 19:30:08 »
Astra 2E se nachazi primo nad CR, by ji tu mohli rovnou zaparkovat, co rikate? :o)
Pokud to má být vtip, budiž. Ale nad ČR nelze zaparkovat žádnou geostacionární družici, ani televizní.
I tak by zde byl problém i s tím, že by nemělo cenu instalovat ofsetové paraboly a do ohniskových by napadal sníh. V zatímním způsobu zimy by to sice moc nevadilo, ale komu by se chtělo i několikrát denně parabolu zametat?  :P
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


ksilt

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 137
    • ICQ komunikátor - 2326654
    • Zobrazit profil
    • last.fm
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #23 kdy: 20. 01. 2014, 21:43:33 »
Astra 2E se nachazi primo nad CR, by ji tu mohli rovnou zaparkovat, co rikate? :o)
Pokud to má být vtip, budiž.

No to si piste, ze to je vtip a poradnej.  ::) Proste sem se nahodou mrknul, jak to s vypada s presunem a potesilo me, ze se nachazi nad "nami".   Ten emotikon na konci vety presne rika, jak ta veta ma vyznit.
_ksilt.
| A2 28,2 |Prodelin 1244 | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402


killors

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #24 kdy: 21. 01. 2014, 14:46:05 »
Právě, že ty testy o kterých mluvíš provádělo Astrium na pozici 43,5E něco přes měsíc pak družici přeparkuje na 28,2E a předá SES. Do té doby je vše v režii Astrium. A SES to předá už jako hotovku připravenou k použití. Na finální pozici se už pak provádějí lokální testy a může se používat.
Uvědomte si, že SES je úplně jedno jestli bude možnost sledovat ZOH v Evropě z této pozice. Překlopení TP je otázka chvíle a provádějí to obvykle ve 3 ráno.
Takže si nemyslím, že ZOH jsou překážkou k přesunu TP na novou družici. A pokud jde o streamy BBC, pokud tedy nějaké budou jako byly v LOH, tak ty mohou být klidně na astře 2F.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2E
« Odpověď #25 kdy: 21. 01. 2014, 15:00:47 »
ksilt: To já samozřejmě netuším co je k tomu vedlo ale myslím si že finance. Pokud vím tak se kóduje z jednoho jediného důvodu a to jsou stále dokola omílaná autorská práva. A pokud si pokrytí "zařídili" tak, že pokrývá pouze je samotné, tak k čemu by jim bylo že. Němci na to šli jinak, ti mají dost peněz na celoevropská práva takže se nezabývají ani pokrytím ani kódováním. Na to my samozřejmě nemáme a tudíž z našeho pohledu je ta anglická cesta určitě schůdnější. Ať se kóduje ale jenom vše placené a ne základ.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2E
« Odpověď #26 kdy: 21. 01. 2014, 15:16:02 »
U Němců už to taky kodují (HD) a bude hůř:

http://www.hd-plus.de/#/startseite

http://www.flysat.com/hdplus.php
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


killors

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #27 kdy: 21. 01. 2014, 15:31:12 »
Ano máte pravdu BBC tento spotbeam vyjednala se SES z finančních důvodů. Bylo to po ně výhodnější než platit sky za poskytování kódování. Postupně se k tomuto přidali další televizní instituce.
Mimo jiné co vím tak astra 3B má řiditelný spotbeam a dalo by se to vyjednat. Ale uvědomte si jak to dopadlo s Polákama. Tohle samé by se určitě odehrávalo u nás.Územní přesah bude a vždy byl nedá se to opravdu omezit tak aby to nikdo nechytil v Německu Polsku atd.
A jak uvažuji vlastníci práv atd. Tak když to v pohodě zachytí v Německu atd tak se ozvou, aby měli víc peněz a o tom to je. Vždyť i na BBC bylo několik útoků kvůli bezproblémovému přijmu ve Francii a stále tomu čelí. Ono celkově kdo ví jak to dopadne. 
Kdyby ČESKÁ televize chtěla vysílat programy ve spotbeamu tak možná, že by neušetřila tolik jako bbc. Sky si podle mě účtovalo mnohem více než skylink a ostatně není v jejím zájmu čelit útokům práv atd. Psal jsem s tímto návrhem na českou televizi odkázali mě na bezplatnou kartu skylink ČT a pravdu ani neví o této možnosti. Psal jsem jim výhody těchto kroků atd. A oni mě odbili hloupým odkazem na bezplatnou skylink kartu.
« Poslední změna: 21. 01. 2014, 15:33:07 od Michal Norek »


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:Astra 2E
« Odpověď #28 kdy: 21. 01. 2014, 15:48:16 »
Astra 3B nemá řiditelný spotbeam.Poláci měli spot beam z družice ASTRA 1KR.Ne všechny družice toto umožnují.

Astra 3B:

http://www.ses.com/4628740/astra-3b

Ku-band European Beam
Ku-band Pan-European Beam
Ku-band Middle East Spot Beam
Ka-band Europe Beam
« Poslední změna: 21. 01. 2014, 15:50:33 od Karlos68 »
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


ksilt

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 137
    • ICQ komunikátor - 2326654
    • Zobrazit profil
    • last.fm
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #29 kdy: 21. 01. 2014, 15:49:03 »
dan: Jasne, ze je k tomu vedly finance. Zacala s tim BBC. BBC ve sve dobe platila miliony liber rocne BSkyB za to, ze pro ne zajistovalo kodovani (cca 15 mega/rok). To bylo nekdy kolem roku 2003 a BBC chtela setrit.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/2843069.stm

http://forums.digitalspy.co.uk/showthread.php?t=54548

Rozhodli se tedy cestou spot beamu a to diky tomu, ze v podstate na ty 28.2 pozici se operovalo hlavne pro britskej trh. Navic si vsimni, ze ten provoz na 28.2 v podstate celej plati Murdochova BSkyB, s jejich kapitalem v pozadi si muzou vicemene dovolilt cokoliv. Ale tohle je tusim vec znama.

Svji ulohu v ty dobe hral i start Freeview a spoustu dalsich faktoru. Tohle reseni je pro CR v podstate nepouzitelne. Takova CT by stejne byla vlastniky prav donucena ke kodovani, jinak by ji nikdo zadny licencne citlivy akvizice neprodal. Timhle jsem si vic nez jistej. Nejsme zapad, ale bananistan a jako takovi jsme nejen businessu vnimani.
_ksilt.
| A2 28,2 |Prodelin 1244 | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402