reklama

Autor Téma: Astra 2E  (Přečteno 69823 krát)

i.nosek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 80
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #150 kdy: 07. 02. 2014, 11:59:29 »
Vortiho názor o večerním signálovém maximu bude nejspíš správný - od rána "měřitelný" nárůst signálu,freezingy obrazu úplně ustaly.Sice už nemám žádný "signálometr" v dB,ale i v procentech je nárůst viditelný. Bohužel na 10847 stále nula a nejspíš tam i zůstane.
takže jihlavsko 140 offset....safra, nejste někdo blíž k brnu? a můžeš udat bližší polohu "jihlavska"?
Havlíčkův Brod - ale tyhle postranní laloky budou velmi nevyzpytatelné - stačí pár km a všechno je jinak.Kromě toho záleží i na receiveru,kabelu a LNB jsou taky co kus to originál.
lokalita Havlíčkův Brod - parabola KOVOSAT K140,LNB Invacom SNF-031,10m kabel DRAKA AD 10E,receiver Clarke TECH HD 4100PLUS.Kromě toho ještě K120 a LNB INVERTO SINGLE FLANGE BLACK PRO,OP105 a INVERTO BLACK ULTRA TWIN

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



mircx

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 134
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #151 kdy: 07. 02. 2014, 12:14:37 »
jistě, že jsou nevyzpytatelné, to je jasné. proto vyzývám, aby každý napsal, jak je na tom, abysme měli co nejpřesnější přehled o aktuálím stavu. Tohle vlákno myslím bude aktivní dost dlouho, protože na 28,2E se budou ještě dít zajímavé věci. jinak by nebylo od věci, aby si každý dal do podpisu tady v diskusním foru svoje vybavení a lokalitu (aspoň rámcově lokalitu a průměr a typ paraboly a přijímač).
Ariva 200 HD, offset 80cm, multifokus 13°E,19,2°E,23,5°E (střed), 28,2°E


i.nosek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 80
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #152 kdy: 07. 02. 2014, 13:43:42 »
Podle praktických zkušeností při přesnějším nasměrování paraboly (porovnával jsem nastavení pulzů v pozicionéru při tr.11024H z A2F a 10774H z A2E) se domnívám,že A2E je zaparkována poněkud východněji než A2F - může někdo toto pozorování potvrdit?
lokalita Havlíčkův Brod - parabola KOVOSAT K140,LNB Invacom SNF-031,10m kabel DRAKA AD 10E,receiver Clarke TECH HD 4100PLUS.Kromě toho ještě K120 a LNB INVERTO SINGLE FLANGE BLACK PRO,OP105 a INVERTO BLACK ULTRA TWIN


mircx

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 134
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #153 kdy: 07. 02. 2014, 14:30:26 »
pokud jsi ten rozdíl nějak na zemi poznal, tak seš dobrej. Astra 2F 28,2°E, astra 2E 28,27°E. V té fyzice se mi fakt nechce rýpat, jestli to na zemi může být poznat, či ne.....
Ariva 200 HD, offset 80cm, multifokus 13°E,19,2°E,23,5°E (střed), 28,2°E


i.nosek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 80
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #154 kdy: 07. 02. 2014, 14:47:14 »
Jestli je při malé apertuře PF antény tento rozdíl poznat,nevím.Ale je to jednoduché - prostě signál na A2F mám nejlepší s hodnotou pulsů v pozicionéru 615,kdežto u A2E musím nastavit hodnotu  na 614(pozicionér PACE995 to umí ručně dálkou).A abych vyloučil vliv provozních vůlí motoru a pol.závěsu,vždy najíždím ze sousední pozice Badr4 (26E).
lokalita Havlíčkův Brod - parabola KOVOSAT K140,LNB Invacom SNF-031,10m kabel DRAKA AD 10E,receiver Clarke TECH HD 4100PLUS.Kromě toho ještě K120 a LNB INVERTO SINGLE FLANGE BLACK PRO,OP105 a INVERTO BLACK ULTRA TWIN

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Danny10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #155 kdy: 07. 02. 2014, 15:29:03 »
Při vzdálenosti LNB od paraboly dejme tomu 1 metr mi vychází pohyb o desetinu stupně asi 1,75 mm..ono to někdy může být dost..při slabém signálu..třeba rozdíl E 28 a Astry 3 už je to přes 5 mm po obvodu..u menších parabol úměrně méně..
DVB-T 1,2,3 MUX Brno,Zlín,Praděd
                4 MUX + 7 RS Olomouc
           1,2,3 MUX SK Krížava,V.Javorina
Amiko HD Mini,AA2 Spark 1.2.78,offset 70x80 na DG 240
Dreamsky TSC - 70


mircx

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 134
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #156 kdy: 07. 02. 2014, 19:01:26 »
http://www.satbeams.com/footprints

astra2E přidána, má i Middle East Beam.....oficiálně, dle mapy, je Spot Beam UK totožný s 2F
Ariva 200 HD, offset 80cm, multifokus 13°E,19,2°E,23,5°E (střed), 28,2°E


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Astra 2E
« Odpověď #157 kdy: 08. 02. 2014, 07:53:34 »
@Martin Patera: Aby nedoslo k nedorozumeni, ja jsem zakaznikem taky spoustu let, letos tusim uz jedenacty rok. Prijimace jsem vzdycky objednaval na ebayi a kartu sem si kdysi vyridil sam telefonem na Sky. (proceduru sem x-krat popisoval na cssf uz tenkrat) Vsechny prijimace jsou Videoguard, prosel sem si Panasonicem, Pacem az k HD Amstradu. Ten mam ale uz nejakej cas jen jako zalohu, protoze kartu provozuju v serveru a sleduju via DM.

Me to funguje taky OK, jen pomalu ztracim to co prechazi na jinam a se svym extremnim T90 silhanim to budu muset nejspis na jare predelat, ted v zime se do toho nebudu vrtat.

btw: v dobach kdy sem si zrizoval sky sub tak jeste BBC kodovala a kazda smlouva predchazela schvaleni od BBC, ze na adrese kde bude hlasena se plati koncese

 
Tak mi bohuzel odesly programy do kopru.
V lete budu muset do sklepa pro ceskou stredovku KovoSat 140cm s magnetickym integralnim polarizatorem s ozarovacem.
Nejak to budu muset mechanicky predelat na soucasne komplexni LNB.
 
Mit rodinej domek, tak pouziji volnou stredovku 310cm co mel bracha pro pasmo C.
Ma bezvadny tripasmovy ozarovac s trojnasobnym LNB (C L/R, Ku, Ka 19GHz) od Chaparral Monterey.
Jo, je to ten s oorthomod pasmovou vyhybkou.
Je to podobne tomuhle:   http://www.chaparral.net/feed-horns/corotor-ii-plus-feedhorns/ .
 
Stryc na Husicke ( http://www.sat-tech.cz , Tonda Patera...ja jsem Martin Patera, jeho syn Tomas Patera
ma na starosti prodejnu v Letnanech kde dela hlavne "multifunkcni Linux reseni v STB" nebo v rozvodech STA pres skupinove Linux transmodulatory
DVB-S/S2 do DVB-T/T2/C pro hlavne panelakove STA rozvody) by mel mit na sklade jeste jednu stredovku 310cm.
Tedy, pokud by ji nekdo chtel.
Myslim, ze to zustalo po Vietnamske objednavce pro sledovani jejich programu v C pasmu a pak si
pro parabolu neprijeli.
 
« Poslední změna: 08. 02. 2014, 10:10:56 od Martin Patera »
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Astra 2E
« Odpověď #158 kdy: 08. 02. 2014, 08:56:35 »
jistě, že jsou nevyzpytatelné, to je jasné. proto vyzývám, aby každý napsal, jak je na tom, abysme měli co nejpřesnější přehled o aktuálím stavu. Tohle vlákno myslím bude aktivní dost dlouho, protože na 28,2E se budou ještě dít zajímavé věci. jinak by nebylo od věci, aby si každý dal do podpisu tady v diskusním foru svoje vybavení a lokalitu (aspoň rámcově lokalitu a průměr a typ paraboly a přijímač).

 
Jeste by bylo dobre uvest i delku koaxu a jaky ma utlum tento koax pri 100m delky.
Ted jsem si upravil popisku dle Vaseho navrhu, vyhovuje?

Jinak, mam jeste jeden prijimac, Amstrad s VideoGuardem pro SKY.
Je napojen na druhy vystup z LNB, na 28 mam TWIN.
Ale po rosade SES to pripojim k dalsi parabole KovoSat 140cm s modifikovanym LNB.
Upravoval jsem si vsechny LNB, vymenil jsem tranzistor za jakostni MGF (1200kc jen za mikrovlnny tranzistor).
Pres generator mereno mam sum pod 0.4dB a v dolni casti i 0.2dB.
Pripravuju se z jednoho udelat konvertor s oscikem dost nizko, abych LNB pouzil jako
HAM konvertor z pasma 10368.200 MHz do HAM IF pasma 430-440MHz SSB (mam Yaesu FT-897D).
Dokonce se da z LNB udelat celej transvertor i pro vysilani.
Mam sice TWT elektronku 30W PA (10-10.5GHz) k dispozici, ale nechci odpalit vstupni obvody
MW profi spoju. Pro Rain Scatter (spojeni odrazem od destovejch kapek v mlze ci destovem mraku) staci i 3W s 90cm stredovkou co mam na dilne.

Co se tyce upravenejch LNB, tak jsem tam dal medene plechy malejch rozmeru se vstupnim i vystupnim otvorem pro hadicku.
Pomejslel jsem snizit sum tekutym dusikem, ten mam k dispozici z laborky odnaproti ve skolni laborce.
Nekteri to pouzivaj pro zkvalitneni signalu pri odrazu od povrchu Mesice EME provoz.
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


mircx

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 134
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #159 kdy: 08. 02. 2014, 09:45:13 »
takže podle zahraničního fóra je Astra 2E zaparkovaná na 28,35°E, jestli je to místo konečné, to se neví. Já myslím, že by to byla hloupost
Ariva 200 HD, offset 80cm, multifokus 13°E,19,2°E,23,5°E (střed), 28,2°E


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Astra 2E
« Odpověď #160 kdy: 08. 02. 2014, 11:13:02 »
To je mi pekna rovnopravnost v Unii.
Nekteri (Briti) jsou si rovnejsi nez jini obcane v Unii.
V EU parlamentu by meli odhlasovat telco zakon o tom, ze pokud ma byt vysilani pro clenskou zemi, tak satelit
musi pokryvat celej Evropskej kontinent.
To kvuli budouci zeme na vychode, ktere vstoupi do EU.
Take by mel zakon obsahovat to, aby si kterykoliv obcan EU mohl zakoupit dekoder a kartu z kterekoliv
Unijni zeme.
Karta zabezpeci autorska prava, zaroven treba konkretni BskyB tim padem vice vydela, protoze
bude mit dalsi zakazniky.
 
Docela to nastve, protoze jestli si chteji chranit vysilani, tak je moc neochranili.
Mam moznost se pres IPTV pripojit k IP AB boxu 9000 v Gosportu a sledovat jak pozemni DVB-T2 digital, tak
i satelitni vysilani. Prijimac ma ovladace Videoguardu.
Takze i pres blbej android dongle (MX Player) mi to chodi bez problemu.
 
Spise mi to jako celek pripomina Britske mysleni 19-teho stoleti....jak ochranit Britanii.
Asi zapomeli na vlakna.
 

Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


i.nosek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 80
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #161 kdy: 08. 02. 2014, 12:20:23 »
 
pro Martina Pateru 
Feedhorn máš , tož zkus tohle - http://lnb-konvertory.heureka.cz/inverto-black-pro-single-flange-inverto/.
Měl jsem možnost to vidět v chodu a za ty peníze se to vyplatí vyzkoušet.
« Poslední změna: 08. 02. 2014, 12:23:19 od i.nosek »
lokalita Havlíčkův Brod - parabola KOVOSAT K140,LNB Invacom SNF-031,10m kabel DRAKA AD 10E,receiver Clarke TECH HD 4100PLUS.Kromě toho ještě K120 a LNB INVERTO SINGLE FLANGE BLACK PRO,OP105 a INVERTO BLACK ULTRA TWIN


Marek Matucha

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #162 kdy: 08. 02. 2014, 14:56:33 »
Ta Astra 2F z minulého roku tady u nás na Kladensku chodí velice dobře. Myslím, že není důvod brečet.
Vždycky se dá něco vyzkoušet. Rezerva je kolikrát značně velká, takže ani mírný déšť neznamená ztrátu signálu na 150cm.

Na 180cm ve Slanem Astra 2F jede jako vino i pri spatnem pocasi. Jsem zvedav co chteji dat jeste do UK beamu na 2F - prostor tam stale je...


mircx

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 134
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #163 kdy: 08. 02. 2014, 17:32:21 »
by mel mit na sklade jeste jednu stredovku 310cm.
Tedy, pokud by ji nekdo chtel.
Myslim, ze to zustalo po Vietnamske objednavce pro sledovani jejich programu v C pasmu a pak si
pro parabolu neprijeli.
všechno je otázka ceny. Cenu za 310 středovku si nedokážu ani představit (teda dokážu, pak mě ovšem přejdou chutě na takovej hrnec)
Ariva 200 HD, offset 80cm, multifokus 13°E,19,2°E,23,5°E (střed), 28,2°E


mircx

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 134
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Astra 2E
« Odpověď #164 kdy: 08. 02. 2014, 17:33:10 »
nějak se to domotalo....


všechno je otázka ceny. Cenu za 310 středovku si nedokážu ani představit (teda dokážu, pak mě ovšem přejdou chutě na takovej hrnec). Kolik by to tak koštovalo?
Ariva 200 HD, offset 80cm, multifokus 13°E,19,2°E,23,5°E (střed), 28,2°E


 

reklama