Já mám nejlepší zkušenosti s parabolami Fuba. Pro příjem ze dvou družic s monoblokem je ideální 80 cm, pro multifokus např. na 4 družice pak 85 cm.
Doma mám tu druhou variantu na 13 + 19,2 + 23,5 + 28,2 E, s kovertory Smart Titanium a kvalitním Diseqc, a signál ze všech družic naprosto ideální a s rezervou. Hlavní výhoda je i velmi jednoduché montování multifokusu, které je zároveň naprosto pevné, a tak je jistota, že i po silném větru budou konvertory tak, jak jste je nastavil. To samé platí i pro parabolu, mechanická konstrukce je s levnými typy nesrovnatelná. Ale taky stojí víc peněz, 1390 Kč resp. 1690 Kč (85).
Velmi slušné paraboly jsou také Triaxy, jsou jen o malinko horší než Fuba. S Gibertini jsem se zatím příliš nesetkával. Mascomy 85 cm také jdou, ale 80 cm už jsou dost fórové.
U těch levných parabol obecně je i problém s přesným nastavením elevace, většinou mají trochu vůli.
Ještě úplně na jiné úrovni jsou paraboly Kathrein (a konvertory té stejné značky), ale to byste se nedoplatil, tam jsou ty ceny opravdu hodně hodně vysoké.
Takže jestli parabolu a kvalitní, tak nejlépe Triax nebo Fubu.