reklama

Autor Téma: Programátor pro ATMEL  (Přečteno 4019 krát)

Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Programátor pro ATMEL
« kdy: 12. 11. 2013, 10:01:43 »
Omlouvám se za poněkud nepatřičné téma, ale opět potřebuji dobrou radu a pomoc od někoho, kdo má zkušenosti v oblasti, ve které zatím poněkud tápu.
 Potřebuji programovat jednočipové ATMELy, proto jsem si pořídil programátor AVR, jenže k mému zděšení je to programátor, do kterého nejde dát procesor ale, který se připojuje přímo k desce s procesorem. (http://www.gme.cz/prog-at-avr-isp-p752-663) Jenže nyní jsem trochu na rozpacích v tom, co a jak udělat, abych mohl programovat procesory mimo pracovní desku, která k tomu není uzpůsobená. Prostě potřebuji ještě nějaký "meziksicht" mezi ten programátor a ten procesor. Je tu prosím někdo, kdo poradí? Nebo má někdo dobrou radu, jaký programátor pro tento účel pořídit? To AVRko mi bude dobré na servis, ale momentálně potřebuji něco, co mi umožní programovat ATIny přímo na stole.
 Díky všem za pomoc a rady. Enik.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



toodoo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Programátor pro ATMEL
« Odpověď #1 kdy: 12. 11. 2013, 13:14:26 »
Mělo by stačit připojit příslušné piny na příslušné vývody konektoru programátoru.


Radek Šťáva

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 64
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Programátor pro ATMEL
« Odpověď #2 kdy: 12. 11. 2013, 14:27:37 »
Pokud mas moznost, tak si zhotov desku nasledujicim zpusobem. Vytvor na ni konektor, do ktereho bude pasovat konektor z programtoru. Nasledne se podivej jak jsou piny na programatoru zapojeny dle datasheetu a na desku umisti precizni patici na atiny a zapoj napajeni, zem a ostatni vodice toho SPI na prislusne piny mikroprocesoru dle jeho datasheetu. A poradím ti, at rovnou jeste koupis velkou paticy dil 40 trochu ji prostrihej uprostred vyztuhy a osad ji tez  (mala patice bude uvnitr velke), aby jsi mel univerzalni kus i pro velke megy. Potom uz jen osadis libovolny kompatibilni atmel a programujes, procesor vyndas a vrazis kam chces. Pokud ho budes casto prendavat z programatoru do vyrobku, tak ti doporucuji ho dat tez do precizni patice a prendavat ho i s ni.
Tuner: Sony ST-S570ES 4x110 kHz
Antena: HB9CV, Rotator
Bandscan: http://www.fmlist.org/fi_bs_public_i.php?omid=2958&usage=D&la=de


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Programátor pro ATMEL
« Odpověď #3 kdy: 12. 11. 2013, 14:46:34 »
Pouzivam LabProg+ od Slovenskeho Elneca.
Kdyz mate nejaky zvlastni cip, tak staci do Presova zavolat panu Puobisovi cesky a poresit to s nim. Oni napisou dalsi fw update i pro vas cip volne ke stahnuti.
Mam s nima ty nejlepsi zkusenosti, mam i sady konvertoru patic tsop, qfn, bga.
 
http://www.elnec.sk
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Programátor pro ATMEL
« Odpověď #4 kdy: 12. 11. 2013, 15:51:30 »
Koukám pánové, že je to velmi prosté. Tušil jsem, že to tak nějak bude. Jen mi to přišlo příliš primitivní na to, aby to byla pravda. prostě jsem ještě zatížený tím, jak se to dělalo kdysi dávno. To byl programátor šílené monstrum, a skoro nic neuměl. Dnes je to, jak je vidět, brnkačka. Takže udělám desku a bude to vyřešené. Všem díky moc za rady. Věděl jsem, že tady se pomoci dočkám! :-) Enik.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Radek Šťáva

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 64
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Programátor pro ATMEL
« Odpověď #5 kdy: 12. 11. 2013, 17:43:14 »
Jinak blokovací kondenzátor u napájení procesoru by asi taky nebyl na škodu, ale snad nutný nebude.
Tuner: Sony ST-S570ES 4x110 kHz
Antena: HB9CV, Rotator
Bandscan: http://www.fmlist.org/fi_bs_public_i.php?omid=2958&usage=D&la=de


 

reklama