Ale takhle jsou moderni soucasna STB a televizory postaveny.
Tohle je napriklad vstupni DVB-C/T/T2 tuner, ktery pouziva 95% DVB-T2 televizoru a STB.
Vystup je paralelni TS do centralniho multiprocesoru.
http://m.uloz.to/xxMmNma/sony-cxd2820r-pdf Ano, jsou to v podstate zarizeni postavene jako PC.
Mezi periferni I/O z centralniho multiprocesoru jsou nejen vstupy a vystupy pro ovladaci
tlacitka vcetne infra prijimace, ale treba i CI+ interface pro PCMCIA karty.
Co se tyce GPU v pouzdru multiprocesoru, tak ten ma vystup pro specialni obvod, ktery
budi a řadí paralelni data pro LCD/PLAZMA/LED zobrazovace, ale ma take vstup/vystup SCART,
YpBPr. Take ma na starosti generovani MENU ASCII textu s barvama a vparsovani MENU do
ziveho obrazu.
Vetsinou je to v multiprocesoru zarizeno tak, aby jeden DSP zpracovaval obrazovy signal (dekodovani MPEG obrazu).
Druhy DSP dekodovava audio kodeky.
Z tohoto duvodu jsem takrka na 100% presvedcen, ze dekodovani noveho kodeku je pouze sw upgrade resenim.
K veci prispiva i to, ze soucasnym "modnim" trendem je to, ze se (diky bohu, konecne) prestavaji
pouzivat proprietarni procesory a obsluzny fw a toto je postupne nahrazovano napriklad
otevrenejsim resenim, za pomoci multi CPU, ktery je na bazi otevrenejsiho OS Linux.
Napriklad vetsina STB DVB-S2 je na bazi multi CPU ARM 7 a vejs, ktera maji ve svem
pouzdru i zvukovku AC97 ci 98 a tyto AC97/98 maji v sobe zadratovany DSP audio CPU i pro
dekodovani audia MPEG4AAC+v2 a casovou synchronizaci k zivemu videu.
Soucasne ma treba ARM tusim 12 v sobe i GPU s DSP pro zobrazovac.
Tudiz vsechny tyto STB DVB-T/T2/S/S2, ktere jsou na bazi ARM jsou soucasne na OS Linux.
Uz jsem videl nektere televizory s T2, ktere jsou na ARM s orezanym Linuxem jmenem Android.
Takze v televizoru mate rovnou impletovany Android, tudiz H265 v techto televizorech je JEN na sw bazi upgradu.
Kdyz jsem pred 2 mesici psal do Sony do Japonska jestli bude nejaky upgrade fw do me Sony T2 televize a odepsali mi, ze
s tim pocitaj a ze novej fw i s timto kodekem bude k dispozici v lete 2014.
Tak jsem zvedavej, jde o televizor Sony 40EX653, verze 655 je s DVB-S tunerem a taky je
vetsi uhlopricka a to je tusim 55EX653.
Tato televize je postavena na tom vstupnim cipu co jsem dal sem tom PDFko.
Umi to MPEG4AVC, menu ma web prohlizec, youtube atd, mimo ruzne konektory ma televizor
i RJ-45 10/100Mbps a interni WiFi.