reklama

Autor Téma: Mohu chytat 28,2°E?  (Přečteno 8634 krát)

vasek812

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Mohu chytat 28,2°E?
« kdy: 19. 11. 2013, 16:47:53 »
Ahoj, přijímáme klasicky přes Skylink kanály na družicích  19,2°E a 23,5°E. Mohu se zeptat jestli by místo toho 19,2°E šlo sledovat 28,2°E, nebo jestli jde mít všechny 3. Díky.  :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #1 kdy: 19. 11. 2013, 17:06:56 »
Ahoj, přijímáme klasicky přes Skylink kanály na družicích  19,2°E a 23,5°E. Mohu se zeptat jestli by místo toho 19,2°E šlo sledovat 28,2°E, nebo jestli jde mít všechny 3. Díky.  :)

Jde dokoupit takovýhle nějaký držák na 3 LNB

http://www.sat2000.cz/cs/hledat?tag=multifokus

A jde dokoupit nějaký takovýhle přepínač na 4 LNB
/ na 3 se nedělají, jeden zůstane volný /

http://www.sat2000.cz/cs/6-prepinace-diseqc

Ale....

Nepůjde to, co má u velikosti antény, první údaj xxx.
A nepůjde to, co má u kodovacího systému
v posledním sloupečku VDG / videoguard.

http://www.google.cz/prehledy/televize-digital/28e2/
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


vasek812

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #2 kdy: 19. 11. 2013, 17:20:48 »
Ahoj, přijímáme klasicky přes Skylink kanály na družicích  19,2°E a 23,5°E. Mohu se zeptat jestli by místo toho 19,2°E šlo sledovat 28,2°E, nebo jestli jde mít všechny 3. Díky.  :)

Jde dokoupit takovýhle nějaký držák na 3 LNB

http://www.sat2000.cz/cs/hledat?tag=multifokus

A jde dokoupit nějaký takovýhle přepínač na 4 LNB
/ na 3 se nedělají, jeden zůstane volný /

http://www.sat2000.cz/cs/6-prepinace-diseqc

Ale....

Nepůjde to, co má u velikosti antény, první údaj xxx.
A nepůjde to, co má u kodovacího systému
v posledním sloupečku VDG / videoguard.

http://www.google.cz/prehledy/televize-digital/28e2/

A co kdybych chtěl nahradit 19,2°E tím 28,2°E jde to na ty dva LNB?
Když je u tohodle kmitočtu XXX, tak jaktože je vydán článek, že to lze sledovat? :)
http://www.digizone.cz/clanky/testy-kanalu-cbbc-hd-a-bbc-three-hd-lze-sledovat-i-na-malych-parabolach/
« Poslední změna: 19. 11. 2013, 17:22:57 od vasek812 »


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #3 kdy: 19. 11. 2013, 17:28:42 »
A co kdybych chtěl nahradit 19,2°E tím 28,2°E jde to na ty dva LNB?
Když je u tohodle kmitočtu XXX, tak jaktože je vydán článek, že to lze sledovat? :)
http://www.digizone.cz/clanky/testy-kanalu-cbbc-hd-a-bbc-three-hd-lze-sledovat-i-na-malych-parabolach/

Tak jde to LNB monoblock, pokud tam máte něco takovéhoto

http://www.sat2000.cz/cs/konvertory-lnb/384-smart-monoblock-01-db-titanium-ed.html

otočit, ale nevychází to úplně přesně, nic méně, chodí to...

Co se týče toho článku, tak je to nějaký TEST, zřejmě si na Parabole ještě neaktualizovali...
Ale všimněte si v tom článku ,,...jde i na malých parabolách..." čímž se myslí ta vaše...
A otázka je jak dlouho to půjde atd. atd. atd.
« Poslední změna: 19. 11. 2013, 17:31:50 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


vasek812

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #4 kdy: 19. 11. 2013, 17:37:28 »
A co kdybych chtěl nahradit 19,2°E tím 28,2°E jde to na ty dva LNB?
Když je u tohodle kmitočtu XXX, tak jaktože je vydán článek, že to lze sledovat? :)
http://www.digizone.cz/clanky/testy-kanalu-cbbc-hd-a-bbc-three-hd-lze-sledovat-i-na-malych-parabolach/

Tak jde to LNB monoblock, pokud tam máte něco takovéhoto

http://www.sat2000.cz/cs/konvertory-lnb/384-smart-monoblock-01-db-titanium-ed.html

otočit, ale nevychází to úplně přesně, nic méně, chodí to...

Co se týče toho článku, tak je to nějaký TEST, zřejmě si na Parabole ještě neaktualizovali...
Ale všimněte si v tom článku ,,...jde i na malých parabolách..." čímž se myslí ta vaše...
A otázka je jak dlouho to půjde atd. atd. atd.

Díky tomu článku jsem se totiž koukl na parabolu.cz a uviděl u toho satelitu 80 a 85 cm, tak jsem se chtěl zeptat.  :D
Takže, jestli dobře chápu, tak nechám Diseqc u 23,5°E být a 19,2°E nahradím satelitem 28,2°E?
Ten monoblock zrovna máme. :)
« Poslední změna: 19. 11. 2013, 17:45:29 od vasek812 »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #5 kdy: 19. 11. 2013, 17:45:19 »
Díky tomu článku jsem se totiž koukl na parabolu a uviděl u toho satelitu 80 a 85 cm, tak jsem se chtěl zeptat.  :D
Takže, jestli dobře chápu, tak nechám Diseqc u 23,5°E být a 19,2°E nahradím satelitem 28,2°E?
Ten monoblock zrovna máme. :)

To záleží na tom jak to máte udělané, což nikdo neví. To se dá udělat několika způsoby, vy můžete mít hlavní 19.2 a tu vedlejší 23,5 anebo můžete mít hlavní 23,5 a tu vedlejší 19,2... Já nevím, zda šilháte na 19,2 nebo na 23,5... Třeba budete v situaci kdy budete muset hnout parabolou anebo taky ne a bude stačit dát obráceně to LNB.
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


vasek812

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #6 kdy: 19. 11. 2013, 17:48:11 »
Díky tomu článku jsem se totiž koukl na parabolu a uviděl u toho satelitu 80 a 85 cm, tak jsem se chtěl zeptat.  :D
Takže, jestli dobře chápu, tak nechám Diseqc u 23,5°E být a 19,2°E nahradím satelitem 28,2°E?
Ten monoblock zrovna máme. :)

To záleží na tom jak to máte udělané, což nikdo neví. To se dá udělat několika způsoby, vy můžete mít hlavní 19.2 a tu vedlejší 23,5 anebo můžete mít hlavní 23,5 a tu vedlejší 19,2... Já nevím, zda šilháte na 19,2 nebo na 23,5... Třeba budete v situaci kdy budete muset hnout parabolou anebo taky ne a bude stačit dát obráceně to LNB.

OK, tak se na to zítra odpoledne podívám a napíšu. Díky :)


killors

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #7 kdy: 19. 11. 2013, 20:42:22 »
Zdravím,
S monoblokem to sice půjde, ale slabá astra 2F ne a pak astra 2E s obdobným signálem taky pochybuji bude to takoví na nic. Doporučuji koupit nějaký držák a dva LNB investice do 5stovky.  Bez monobloku ty LNB přenastavíš. Pokud máš střed 23,5E a 19,2E máš vlevo když stojí za parabolou. Téměř do té samé vzdálenosti ho přehodíš napravo a pak šteluješ vzdálenosti, skew atd atd.
Programy BBC a ITV chytnes na parabolu od 85cm do 120cm beru to od západu na východ a jede to na šilhání. Tohle bude mít ještě trvání měsíc možná 3týdny. Pak až to přejde na jinou družici chytneš pouze ty programy u, kterých máš napsaný rozměr paraboly. BBC ITV atd pak pouze na anténu 2m a víc.
Rozhoduješ se docela ve špatnou dobu už mají novou družici dotestovanou a už se přemísťuje na konečnou pozici. Ale i takhle je tam ještě několik programů co za to stojí a jsou v EU beamu. Jestli jako já nemáš rád Německý jazyk tak je to krok správným směrem.
Dále se taky pak můžeš poohlédnou na možnost alternativního přijmu a půjdou ti programy, které za to stojí, ale o tom jindy a jinde.
hodně štěstí při ladění.
« Poslední změna: 19. 11. 2013, 20:52:11 od Michal Norek »


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #8 kdy: 19. 11. 2013, 21:11:29 »
Zdravím,
S monoblokem to sice půjde, ale slabá astra 2F ne a pak astra 2E s obdobným signálem taky pochybuji bude to takoví na nic. Doporučuji koupit nějaký držák a dva LNB investice do 5stovky.  Bez monobloku ty LNB přenastavíš. Pokud máš střed 23,5E a 19,2E máš vlevo když stojí za parabolou. Téměř do té samé vzdálenosti ho přehodíš napravo a pak šteluješ vzdálenosti, skew atd atd.
Programy BBC a ITV chytnes na parabolu od 85cm do 120cm beru to od západu na východ a jede to na šilhání. Tohle bude mít ještě trvání měsíc možná 3týdny. Pak až to přejde na jinou družici chytneš pouze ty programy u, kterých máš napsaný rozměr paraboly. BBC ITV atd pak pouze na anténu 2m a víc.
Rozhoduješ se docela ve špatnou dobu už mají novou družici dotestovanou a už se přemísťuje na konečnou pozici. Ale i takhle je tam ještě několik programů co za to stojí a jsou v EU beamu. Jestli jako já nemáš rád Německý jazyk tak je to krok správným směrem.
Dále se taky pak můžeš poohlédnou na možnost alternativního přijmu a půjdou ti programy, které za to stojí, ale o tom jindy a jinde.
hodně štěstí při ladění.

To je to, co jsem mu říkal na začátku, monoblok vyhodit. Koupit přenastavitelný multifocus třeba na 4 LNB k tomu DiseqC na 4 LNB a může si s tím šoupat,  jak ho napadne a kam ho napadne. Tedy mít 19,2 i 23,5 i 28,2 a ještě třeba nějakou...

Nebo si může koupit rovnou nějaký motor http://www.sat2000.cz/cs/nataceni-motory/28-digipowerbigsat-sg2100-original-moteck.html a točit si, kam ho napadne, ale faktem je, že když jsem tam měl asi 15 nebo 18 poloh, už ani nevím, tak že už toho bylo na mne moc a nebavilo mne čekat nežli se to převrtí, takže teď mám jen 19,2 a 23,5 a 0,8°W Thor...Ale zase si zrovna třeba na 28.2 nebo na Hotbird 13,0°E nebo na Sirius, tuším 5,0°E atd. občas vzpomenu.... a mohl bych tam nějaké LNB přihodit, povalují se mi tu asi 3...ale nechce se mi, zase bych to nestíhal...ono to takhle stačí.... ale prostě může si udělat na 3 na 4...to se dá ještě tak nějak usledovat, co je kde zajímavého...ale víc jsem nestíhal už ani prd... takže chytat toho jde hodně, ale je to k ničemu, protože pak na to stejně není čas koukat....
« Poslední změna: 20. 11. 2013, 19:51:35 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


vasek812

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #9 kdy: 20. 11. 2013, 17:00:47 »
Vůbec nemůžu přijít jak to nastavit. Tady jsou screeny:

Nějak jsem to zkoušel, ale ladilo mi to pořád programy z Astry 1 19,2°E.
Hlavní je myslím ta Astra 1 19,2°E.
« Poslední změna: 20. 11. 2013, 17:24:51 od vasek812 »


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #10 kdy: 20. 11. 2013, 17:37:06 »
Vůbec nemůžu přijít jak to nastavit. Tady jsou screeny:

Nějak jsem to zkoušel, ale ladilo mi to pořád programy z Astry 1 19,2°E.
Hlavní je myslím ta Astra 1 19,2°E.

Tam je základ vědět, že úhel odrazu se rovná úhlu dopadu.
Tedy jde to jakoby křížem.
To znamená, když se podíváš na přiložený obrázek, tak vidíš,
že tu ASTRU 23,5 to bere přímo.
A tu druhou ASTRU 1 19,2 to bere odrazem, čili ona je více vpravo.

Protože to jde zleva.do prava...

28,2....23,5....19,2... atd...

Takže v tomto případě je to uchycené za ten pravý a ten levý je jako mimo...

Když to uchytíš za ten levý a ten pravý bude jako ve vzduchu

Tak potom v menu na POLOHU A nastavíš v přijímači Astru 3A 23,5...

A pravý tedy poloha B tam nastavíš v přijímači Astru 2
a bude ti to brát ASTRU 28,2

Tedy tím, že to volné bude vpravo, tak tu Astru, co je vlevo...
Což je ta 28,2

Pokud souhlasí Tvoje výchozí nastavení s tímto obrázkem...
Ovšem jak bylo řečeno, nepočítej s velkou kvalitou...
Ale něco by to chytit mělo...
« Poslední změna: 20. 11. 2013, 19:34:15 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


vasek812

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #11 kdy: 21. 11. 2013, 16:32:45 »
Ono to je asi nějaký bloknutý.  Když u antény 2 dám tu Anglii, píše to Astra 3 is fixed sat. U Astry 1 to samé.  >:(
Jo a přijímač je HOMECAST HS 3200 CIIR.
« Poslední změna: 21. 11. 2013, 17:08:35 od vasek812 »


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #12 kdy: 21. 11. 2013, 17:41:25 »
Ono to je asi nějaký bloknutý.  Když u antény 2 dám tu Anglii, píše to Astra 3 is fixed sat. U Astry 1 to samé.  >:(
Jo a přijímač je HOMECAST HS 3200 CIIR.

Sice jsem tenhle přijímač v ruce měl, ale to už je tolik let a tak dávno, že si to nepamatuji a ani zbla netuším jak se s tím zacházelo. Ale můžeš dát odstranit všechny stanice a provést znovu nastavení antény, je možné, že tam někde v počátku máš zatržené z výběru družic Astra 1 a Astra 3 a pak ti to nedovolí změnit na Astra 2 a Astra 1. Ale už si to fakt nepamatuji, jak se zrovna s tímhle přijímačem zacházelo a jak se to tam nastavuje...
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #13 kdy: 21. 11. 2013, 20:05:20 »
Taky ho neznám ale určitě tam bude v menu nějaké nastavení přímo pro Skylink které je potřeba vypnout aby to fungovalo "univerzálně".
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


vasek812

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mohu chytat 28,2°E?
« Odpověď #14 kdy: 22. 11. 2013, 23:07:21 »
Zkusím zítra připojit starej Mascom a zkusím jestli to něco chytne. Jestli jo tak si s tím Homecastem nějak pohraju... :)


 

reklama