Všeobecně, zde převládá názor, že v kamenných prodejnách v ČR se přijímače pro DAB+, víceméně nenalézají. S tímto názorem souhlasím i já. A dva přijímače, které jsem zatím zakoupil, jsem zakoupil, přes internet. Zcela automaticky jsem předpokládal, že tak učiním i v třetím případě. Ovšem dnes již vím, že neučiním. Budu výhledově potřebovat autorádio. A vím v Liberci o dvou velkých prodejnách zabývajících se prodejem převažně auto audio techniky. Již dlouho jsem uvažoval o tom, je navštívit a poptat se... Dnes jsem tak učinil u jedné z nich... Předpokládal jsem, že prodaveč po dotazu : ,,Nemáte autorádio pro přijem DAB+, se mne zeptá, co to je..." Ovšem, málem jsem si sedl na zadek... Když prodavač mi okamžitě a bez problémů představil 8 ! slovy OSM modelů autorádií pro přijem DAB+, které měl okamžitě k dispozici. Takže docela šok a asi se časy mění. Takže jsem odešel spokojen a s dvěma katalogy oněch modelů v češtině a až dojde na koupi, půjdu prostě tam. Takže ne, že nejsou. Jsou. I v kamenných obchodech.