Jak vypadá DAB multiplex oproti televiznímu na spektráku? Při pokusu o rakušáky v okolí Brna jsem na III. TV pásmu našel jen zbytky analogových signálů místní kabelovky.
Konečně jsem se dostal do Šlapanic a člověče tam je to fakt nějaké zakleté...
Není to zakleté, je to podělané. Podraz přišel ze směru, který jsem nečekal. Ještě před mrazy jsem dal na střechu anténu na III.TV pásmo a leze z ní toto. Z toho je jasné, že se slabé signály z Bratislavy a Vídně přes tento bordel neprobojují. Pokud vypnu přívod kabelové televize hned ve sklepě, tak se signál obou dosažitelných vysilačů objeví. Při pokusech se samotným přijímačem se to nedá odhalit, ale na spektráku je to jasné. Čeká mne těžký boj, zjistit kudy mi signál z rozvodů uniká. Prvních 10dB jsem ušetřil, když jsem přesunul zesilovač CATV ze střechy do sklepa. Co se dá udělat dál?
no tě bůh, mít já doma tohoto třídního nepřítele - tedy nepřátelský signál z jiné třídy než DAB - tak si ani necvrknu. Zřejmě ani pro přečtení Tvého svědectví bych neměl mentální sílu objednat firmu aby eliminovala takové duchy. Možná jsme v naší lokaci měli štěstí a jak napsal David Kříž, v době instalace kabelovky na skladě došly levné koaxy a dostali jsme korektní; anebo je všechno jinak, ale ani ve snu mně nenapadlo, že pokud mám nějaký problém s DAB příjmem, že by pachatelem mohla být kabelovka.
Dotaz mimo soutěž pro mně neznalého Tvého spektráku: to E11 na obrázku je kanál 11? A ta úroveň 34.8 dBuV je max úroveň parazitního signálu z kabelovky, kterou spektrák v ten moment zachytil?
Jinak já mám taky spektrák, ale má dvě nepodstatná omezení; pracuje jenom v pásmu DAB a je jenom třístavový: hlásí ano, ne a něco mezi tím. A je značky Tesco
(to byl jakože vtip na závěr)
P.S. vzpomínám si - a psal jsem to již v tomto vláknu - že u benzinky Shell byl na teleskop příjem dobrý - na rozdíl od jiných míst ve Šlapanicích. Ale jak píšeš, co 5 metrů vpravo vlevo může být všechno jinak.