A co bys chtěl slyšet, všechno podstatné již bylo řečeno. Kdybych to chtěl celé popsat i s grafy, tak u toho strávím celý večer.
V neděli po obědě mi zavolal Xmux, co dělám, že má cestu ku Brnu. Když pominu epizodu s vybitou baterkou u auta, tak se nic mimořádného nestalo. Dokonce nás ani nikdo nelegitimoval, že pobíháme po kopci s divnými přístroji v rukou u letiště. Původní záměr testovat u nás na střeše vzal rychle za své. Vzhledem k bytelné konstrukci Xmux antén, které by neprošly střešním okénkem a musely by po laně venkem, jsem zvolili můj oblíbený kopec Hraničky východně od Brna. Z těch dvou testovaných antén jedna nesplňovala vypočtené výsledky, jak se později ukázalo, byla tam drobná montážní chybka, která už je odstraněna, jak jste se mohli dočíst. Měření probíhalo na spektráku Televes, kontrolní příjem na přijímači Technisat. To bylo jen do počtu, protože zde jsou signály dostatečné i se zasunutým teleskopem. Hády, Kamzík a Vídeň měly bezproblémový příjem. Žilinu jsme na spektráku viděli lehce nad hladinou šumu, ale přijímač ji nepřehrál, pouze lehce problikával první dílek na stupnici ručního ladění.
Závěr: Bylo ověřeno, že pomocí individuálně navržené a vyrobené antény lze do určité míry kompenzovat potíže vyvolané umístěním a vzdáleností vysilačů. U mě třeba vysoký ČZP v přesném úhlu směrem na Hády.