Autor Téma: doporučte stb  (Přečteno 57092 krát)

Sax

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 220
  • Edelweisspitze (2577mnm)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:doporučte stb
« Odpověď #15 kdy: 27. 10. 2013, 09:00:30 »
Tady ale vubec nejde o citlivost tuneru. Selektivita je mnohem důležitější, stejně tak schopnosti poradit si s preechem, či se signálem s nízkým C/N.
Z T echo důvodu si postupně sbírám od lidi kterým instalují nové TV jejich staré STB. Třeba DiWAy2200, Technisat Digipal 2TX , či staré Homecasty T3102. Dnes jich mám kolem dvacei kousků a dost často je posílám znovu do oběhu. Nedávno k dva roky staré TV LG, které odešel tuner, věc velmi častá.

VU+Ultimo, Pioneer Kuro PDP-5010FD, TBS 5980CI a 5881CI, KWS Varos 109, Rover HDTAB7 STC, Planar IT15T2 - ITtools, CrazyScan, 4T2, DAB player - RTL2832&E4000, WaveFrontier T90, Onkyo T9, Onkyo T-4711, Sony ST-S730ES, Tesla 810A, HB9CV, Telefunken Super Koncert.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


zuzay

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:doporučte stb
« Odpověď #16 kdy: 28. 10. 2013, 19:40:15 »
Takže jsem koupil ten Zircon T2 HD, nenáročné ovládání, jednoduché menu (teda min. pro mě) Zatím šlape bez problému. Mouchy se ukážou časem, tak můžu poději napsat své postřehy. Prozatím jsem max. spokojen. Cena je 999 Kč, dle mého je to "za pusu". Díky moc za ten první odkaz


zuzay

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:doporučte stb
« Odpověď #17 kdy: 22. 11. 2013, 06:51:08 »
Dobry den, potreboval bych poradit jak na tom Zirconu seradit podle me. Zircon mi je neustale radi podle kanalu. Zkousel jsem snad vse ale jak se vypne a potom zapne tak je vse serazeno podle kanalu.Predem dekuji za radu


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:doporučte stb
« Odpověď #18 kdy: 22. 11. 2013, 07:16:25 »
Zkus nastavit v menu Program Třídění na Podle LCN a zároveň LCN vypnout. Mě se naprosto to samé s tím rozhazováním stávalo na Bensatu 120 HD což má naprosto shodné menu a teprve tohle nastavení zabralo tak snad to pomůže i u toho Zirconu,ten mám sice taky ale ještě jsem neměl čas ho pořádně otestovat.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:doporučte stb
« Odpověď #19 kdy: 22. 11. 2013, 09:25:00 »
Ztrata razeni stanic je chybou firmwaru. Zkuste nahrat novy (2dny stary), ktery chybu udajne opravuje:
http://www.inter-sat.tv/default.asp?inc=inc/ke_stazeni.html

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


zuzay

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:doporučte stb
« Odpověď #20 kdy: 23. 11. 2013, 20:27:58 »
Dekuji za rady, zvlaste pak ivovi. Upgrade firmwaru to cele vyresilo. Vse je serazeno jak se patri. Jeste jednou moc dekuji


Libor Seznam

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:doporučte stb
« Odpověď #21 kdy: 24. 11. 2013, 09:57:24 »
I po nastavení "Třídění na Podle LCN a zároveň LCN vypnout" se pořadí rozhází u STB Evolve Scorpio - nainstalován nej upgrade firmware NTFS_15062011 a také u Sencor SDV 8806T-orig.firmware-upgrade jsem nikde nenašel. Poradí mi někdo co s tím ? Díky


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re:doporučte stb
« Odpověď #22 kdy: 24. 11. 2013, 17:21:41 »
Libore myslite ten    http://www.evolveo.eu/ftp/_archive-discontinued_products/DVBT/Firmware/DT-3010/  při každem novém přidani  programu se rozhažou.Stím se musíme smiřit. Je to poslední firmware nové asi už nebude.Jinak mám Skorpio od března 2011 a jede bez problemu.Jednoduche menu,jak přime nahravání tak z EPG. Zdravím MK
« Poslední změna: 24. 11. 2013, 17:38:42 od Miroslav Kuzník »


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:doporučte stb
« Odpověď #23 kdy: 06. 12. 2013, 06:56:23 »
Chlapi,nemáte náhodou někdo ten původní fw na toho Zircona T2? Zkusil jsem tam nahrát ten nový,co zde hodil ivovi ale nadšen z něj nějak nejsem. Řazení stanic je sice v pořádku ale zase u něj čas od času dochází k několikavteřinovému výpadku jakékoli stanice spolu s nápisem Žádný signál,občas se dokonce celý STB sám vypne úplně.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:doporučte stb
« Odpověď #24 kdy: 08. 12. 2013, 00:20:37 »
Marně přemýšlím,kdyby se mi mé stb porouchaly,co bych asi tak koupil.Není si z čeho nějak vybrat,samej šmejd.


chromik.k

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:doporučte stb
« Odpověď #25 kdy: 08. 12. 2013, 22:40:25 »
Nevím co máš proti Di-Way 200 HD je to nejcitlivější přijímač jaký mi prošel rukama jediné co se mu dá vytknout je absence displeye.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
DI-WAY T-200HD
« Odpověď #26 kdy: 03. 05. 2014, 12:42:54 »
Nechci zbytečně zakládat nové téma a tak to zkusím tady. Poradí někdo, jak se dá na přístroji DI-WAY T-200HD při přehrávání AVI a DivX souborů měnit poměr stran, abych nemusel pokaždé nastavovat nešikovně přes menu. Což obnáší ukončit přehrávaný film, přes menu nastavit jiný poměr stran, znovu vyhledat film na disku, spustit přehrávání a když jsem náhodou zvolil opět špatný poměr stran, tak celý proces opakovat znovu??? Ne každý rip je totiž vytvořen se správným poměrem stran, aby nebylo nutné nic měnit(většina na mém disku, co má poměr 21:9 se zobrazuje v režimu AUTO v poměru 16:9, což je samozřejmě nekoukatelné). Poradí někdo nějakou vychytávku, na kterou jsem zatím nepřišel? Čekal bych extra tlačítko na dálkovém ovladači...
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:doporučte stb
« Odpověď #27 kdy: 03. 05. 2014, 21:02:12 »
Je prostě vidět,že to je opravdu všechno stejný šmejd,ze stejný stodoly.Evolve andromeda,Technisat CE4HD,stejný problém,krom spousty dalších neduhů u těch totálních šmejdů dnešní doby.


Josef Zavřel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 318
  • Místní i dálkový příjem DVB-T/T2 CZ,SK a FTA SAT
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:doporučte stb
« Odpověď #28 kdy: 04. 05. 2014, 08:43:52 »
Zdravím vás všechny a přeji hezký den.
Možná nebude na škodu když zde panu Rozsívalovi a možná i dalším řeknu,že mám Zircona T2 více než rok a dělá mě přesně to stejné.Po zapnutí STB mám pracně seřazené stanice (mám jich v 10 muxech 52) opět v pořadí,jak byly nahrány.Tak jsem dal na STB tovární nastavení a všechny muxy nahrál manuálně,kanály v pořadí podle mých představ.Takhle to drží.Dále obraz se rozpadne na několik sekund do kostiček,ukáže se,že není signál,pak naskočí a dál není problém.Bývá to 1x za večer a tak to neřeším.Někdy se stane,že se STB sám vypne a po zapnutí je vše zase OK.Jinak je to velice citlivý přístroj.Výměnu mě obchod po takové době neprovede a v opravě nevidím řešení.Nejsem zase tak zdatný,abych aktualizoval fw a podobně.Zdraví J.Z.
DVB-T2 Kojál mux21,22,23, Brno-Hády mux 24
SK mux1,2,3,4,V.J.Ant.1x vel.husté plz.síto s příd.prvky.Zes.26/1,2
TV 43FUB8061-4K Finlux.
DAB+ČRo 12D Kojál,Teleko 8A Brno,př. Albrecht DR 52 BA a DUAL DAB 4 C, ant.FUBA DAB 307,    
SAT.Emme Esse 80cm Fe+4xLNB Megasat
Družice 13-19,2-23,5-28,2


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:doporučte stb
« Odpověď #29 kdy: 04. 05. 2014, 09:27:10 »
"....Nejsem zase tak zdatný,abych aktualizoval fw a podobně." Tohle zvládne dvanáctileté dítě. Stačí k tomu USB flash disc s příslušným souborem aktuálního FW a asi 5 (slovy pět) minut času. Postup by měl být popsán v UN. Osobně jsem již aktualizoval stovky (možná tisíce) FW SAT, kombo a DVB-T přijímačů (a to i vodbách kdy tyto žádný USB port neměly a vše se řešilo cestou PC - STB s rozhraním RS232 a většinou i nullmodem kabelem) a nikdy jsem žádný problém (pokud jsou dodrženy základní postupy a doporučení) nezaznamenal.

Pro předmětný STB (Zircon T2 a problém se seznamen naladěných tv stanic) je vše v následujícím linku (včetně návodu k aktualizaci v souboru ve formátu .txt):

http://www.inter-sat.cz/default.asp?inc=inc/ke_stazeni.html
« Poslední změna: 04. 05. 2014, 09:32:34 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!