Tohle téma bude nejspíš zajímat především odborníky anténáře, ale užitečné bude určitě i pro mnohé ostatní.
Jelikož nemá momentálně přístup ke svojí rozsáhlé knihovně, potřebuji pomoc Vás ostatních. Jako anténáři se téměř všichni setkáváme s údaji o úrovni signálu v dBuV, jenže oficielní parametry a údaje v mapách pokrytí se udávají jako intenzita pole v dBuV/m. V tomto případě je potřeba udělat přepočet mezi oběma parametry. Jenže se nemůžu stále dobrat toho správného vzorce pro vzájemný přepočat obou parametrů. Když na to jdu čistě logicky, dostanu se k hodnotám, které nekorespondují s oficielními výsledky. Takže někde dělám chybu. Proto hledám radu a pomoc zde. Tento přepočet jsem kdysi dávno znal, ale strašně dlouhá léta jsem ho na nic nepotřeboval. Momentálně se ale jedná o důležitý vzorec, protože všechny mapy pokrytí udávají intenzitu pole, což je nutné přepočítat na napětí na anténě. Takže prosím všechny znalé, aby se připojili a pomohli tuto problematiku osvětlit nejen mně ale i všem ostatním. Společně snad najdeme ten správný vzorec pro přepočet obou parametrů. Děkuji Enik.